Εμείς οι δυο σαν ένα...

10.12.2008
Μπόνι και Κλάιντ, Χοντρός και Λιγνός, Τομ και Τζέρι, Σάιμον και Γκαρφάνκελ. Ντουέτα υπάρχουν παντού. Στη μουσική, στον κινηματογράφο, αλλά και στην τηλεόραση. Γιατί, όπως φαίνεται, η μοναξιά του πλατό και όχι της κορυφής, γιατί αυτή μάλλον αντέχεται, απασχολεί όλο και περισσότερο τελευταία τους ανθρώπους της τηλεόρασης, που αναζητούν το τηλεοπτικό τους ταίρι.

Από τη ΝΑΤΑΣΣΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Μπόνι και Κλάιντ, Χοντρός και Λιγνός, Τομ και Τζέρι, Σάιμον και Γκαρφάνκελ. Ντουέτα υπάρχουν παντού. Στη μουσική, στον κινηματογράφο, αλλά και στην τηλεόραση. Γιατί, όπως φαίνεται, η μοναξιά του πλατό και όχι της κορυφής, γιατί αυτή μάλλον αντέχεται, απασχολεί όλο και περισσότερο τελευταία τους ανθρώπους της τηλεόρασης, που αναζητούν το τηλεοπτικό τους ταίρι. Κακά τα ψέματα, να είσαι μόνος πρωί πρωί σ' ένα κρύο στούντιο και να μην μπορείς να μοιραστείς με κάποιον τον πόνο σου για τη ζωή, την ομάδα, τα νούμερα δεν είναι ό,τι καλύτερο. Κάποιοι το κατάλαβαν νωρίς και έκαναν μαζί το βήμα στην TV. Μερικοί από αυτούς συμπορεύονται ακόμη επιτυχώς και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για τα νεότερα ζευγάρια, άλλοι βρέθηκαν μαζί τυχαία και απλώς «κόλλησαν», ενώ σε μερικούς λειτούργησαν και τα προξενιά!

Οι οικοδεσπότες του «Πρωινού καφέ»
Από τη στιγμή που «κόλλησε» ο αγαπημένος stand up comedian της ελληνικής TV Νίκος Μουτσινάς με την Κατερίνα Ζαρίφη έχει πάρει κάποια παραπανίσια κιλά. Είναι άλλωστε φέτος το δίδυμο που αναστάτωσε τα ήρεμα νερά της πρωινής ψυχαγωγικής ζώνης. Οι Μουτσινάς - Ζαρίφη «έκλεψαν» την παράσταση κατά τη μετεγγραφική περίοδο. Αργότερα κατάφεραν με τις πολύ κουλές (σ.σ.: σύμφωνα με τον Βασίλη Δρυμούση) απαντήσεις τους για το αν ενημέρωσαν ή όχι την Ελένη και τον Γρηγόρη να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των τηλεθεατών ώσπου να πάρουν τη θέση τους σε σχέση με τους «απέναντι».

Ο εναλλακτικός και ο political correct
Αν και στην αρχή το ταίριασμά τους φαινόταν κάπως περίεργο, τελικά οι δυο τους τα πάνε μια χαρά. Ο λόγος για τον Μανόλη Αναγνωστάκη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο. Είναι τοποθετημένοι στην κορυφή της πρωινής ενημέρωσης του Σαββατοκύριακου, ενώ οι κριτικές για την εκπομπή τους είναι οι καλύτερες. Συνεχίζουν ακάθεκτοι και φέτος με αποκαλύψεις αλλά και πολύ ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις.

Ο τέντζερης και το καπάκι
Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι. Όπως με τον Φώτη και τη Μαρία. Όπως και να χει, αποτελούν ένα από τα πλέον επιτυχημένα τηλεοπτικά δίδυμα. Και αυτοί μοιάζουν μεταξύ τους. Είναι λογικό, όμως, αφού γνωρίζονται από το 1987, όπου τους ένωσαν τα κοινά τους όνειρα να ασχοληθούν με το θέατρο. Φέτος, λέγοντας «Σιγά μην κάτσω να σκάσω» μαζί με μια νέα ομάδα συνεργατών, παίρνουν μέρος σε ένα μεσημεριανό «πείραμα» (σ.σ.: ούτε το CERN να ήταν), που ως τώρα δεν έχει φέρει τα προσδοκώμενα.

Με χιούμορ από το πρωί
Υπάρχουν και άλλοι στην TV που έχουν αρχίσει να παίρνουν τα χούγια ο ένας του άλλου. Όπως οι Δημήτρης Καμπουράκης και Γιώργος Οικονομέας! Σε αυτή την περίπτωση, βέβαια, μόνο ο πρώτος κατάφερε να μεταδώσει το συγκλονιστικό του ταμπεραμέντο στο δεύτερο, που φαίνεται να απολαμβάνει πολύ το νέο του εαυτό! Έτσι, ο Γιώργος Οικονομέας «ξέφυγε» λίγο από το προφίλ του σοβαρού παρουσιαστή και αποφάσισε να βγάλει έξω τον πιο ροκ εαυτό του.

Το έμαθα στο «Ράδιο Αρβύλα»
Ο Αντώνης Κανάκης και ο Γιάννης Σερβετάς κάθε απόγευμα στον ΑΝΤ1 σχολιάζουν με το δικό τους τρόπο την επικαιρότητα σε μια εκπομπή που έχει πολύυυ Θεσσαλονίκη! Οι δυο τους άλλωστε κατάγονται από την πρωτεύουσα του Βορρά και δηλώνουν γνήσιοι και φανατικοί Θεσσαλονικείς.

Ο ροκάς και ο γιάπης
Αρχικά ήταν ο ροκάς και ο γιάπης... Οι Βασίλης Λυριτζής και Δημήτρης Οικονόμου συνεργάστηκαν για πρώτη φορά το 1995 στον Flash και από τότε η επαγγελματική τους πορεία είναι κοινή. Στην τηλεόραση εμφανίστηκαν μαζί για πρώτη φορά, αναλαμβάνοντας την πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΝΕΤ «Πρώτη γραμμή». Η διαφορά με ό,τι άλλο είχε δοκιμαστεί στο παρελθόν έγινε αμέσως αισθητή, αφού έκαναν υψηλότερα νούμερα τηλεθέασης από τα συνήθη της δημόσιας τηλεόρασης.

2 «Π» στα χαρακώματα της σόουμπιζ
Είναι δύο άνθρωποι που έχουν γράψει μεγάλη ιστορία στο χώρο της σόουμπιζ. Ο Άγγελος Πυριόχος και ο Στάθης Παπούλιας είναι τα δύο «Π» που κάνουν «Πολύ μπλα μπλα» για τα πρόσωπα και τα γεγονότα της σόουμπιζ. Εγκεφαλικοί και με ιδιαίτερο χιούμορ και οι δύο θεωρούνται δυνατά «χαρτιά» της εκπομπής.

Θα βρούμε τον μπελά μας!
Το πρώην μέλος των ΑΜΑΝ Σωτήρης Καλλυβάτσης ενώνει τις δυνάμεις του με τον αιώνιο ροκά Σάκη Μπουλά και φτιάχνουν το δικό τους... κανάλι, το «Βellas ΤV»! Από τα τρέιλερ που προανήγγειλαν τη σειρά καταλάβαμε ότι πρόκειται για μία από τις πιο ενδιαφέρουσες φετινές παραγωγές, με γρήγορες ατάκες και θεματολογία από την επικαιρότητα.

Περασμένα, αλλά όχι ξεχασμένα
Ένα ντουέτο που πολύ μας άρεσε ήταν αυτό της Ρίκας Βαγιάννη με την Πόπη Τσαπανίδου. Οι δυο τους μοιάζουν πολύ στο στυλ και στην εμφάνιση και μαζί είχαν «δέσει» τρομερά. Τώρα πλέον κάνουν σόλο καριέρα. Για το τέλος, ένα ντουέτο που όλοι προσπαθούμε να ξεχάσουμε: Έλλη Στάη - Νίκος Ευαγγελάτος. Όταν μαθεύτηκε η είδηση ότι η Έλλη Στάη και ο Νίκος Ευαγγελάτος θα συμπαρουσίαζαν το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, όλοι διατηρούσαν τις επιφυλάξεις τους και έβαζαν στοιχήματα για το χρόνο διάρκειας αυτής της συνεργασίας. Έμοιαζαν με μαθητούδια στο ίδιο θρανίο στην πρώτη τους εμφάνιση στο δελτίο και τα αστεία έδιναν και έπαιρναν. Αν και οι δύο δημοσιογράφοι έκαναν κάθε φιλότιμη προσπάθεια για να συνυπάρξουν, εντέλει αποφάσισαν ότι «πιο καλή η μοναξιά», γιατί το μόνο σίγουρο είναι ότι κανείς τους δεν μπορούσε να... φτάσει τον άλλο, όπως λέει και ο στίχος!

Οι νέοι είναι ωραίοι
Ο Σπύρος Χαριτάτος και ο Γιώργος Καραμέρος έκαναν την έκπληξη από το καλοκαίρι, όταν κατάφεραν να κερδίσουν το στοίχημα του πρωινού από τις 6 το πρωί έως τις 10. Επόμενο ήταν η πετυχημένη συνταγή να συνεχιστεί και το χειμώνα. Οι δυο τους δηλώνουν φίλοι και συνεργάτες πολλά χρόνια και με αυτόν τον τρόπο εξηγούν γιατί το «δέσιμό» τους είναι τόσο πετυχημένο. Τίποτα ωστόσο δεν είναι τυχαίο, αφού και οι δύο έχουν διανύσει αρκετά χιλιόμετρα στο ρεπορτάζ.

Τα λένε... Όλα
Συνεργάτες εντός και εκτός οθόνης για περισσότερο από μία δεκαετία. Πρόκειται για ένα ανατρεπτικό ντουέτο, που μιλάει για όλους και για όλα με πολύ χιούμορ και χωρίς υπεκφυγές. Ο Θέμος Αναστασιάδης άλλωστε και ο Βαγγέλης Περρής είναι αχώριστοι και μοναδικοί, μιας και οι ιδέες τους και πρωτότυπες είναι και αρκετές φορές έχουν δημιουργήσει δική τους σχολή στην TV. Πολλοί είναι εκείνοι που προσπάθησαν να αντιγράψουν το στυλ τους, αλλά όχι με την ίδια επιτυχία.

Δυο δυο...
Μιας και μιλήσαμε και για ντουέτα που ανήκουν στο παρελθόν, είναι μια καλή ευκαιρία να δούμε γιατί κάποια συνεχίζουν να είναι επιτυχημένα, κάποια άλλα έχουν κουράσει και άλλα οδεύουν προς διάλυση. Αν εξαιρέσουμε το ντουέτο Μπουλά Καλλυβάτση, που αναμένεται και ακόμη δεν γνωρίζουμε πολλά για τη μεταξύ τους συνεργασία, ένα ντουέτο που φαίνεται ότι πλέον έχει... κουράσει είναι ο Φώτης και η Μαρία. Είναι γεγονός ότι οι δυο τους έχουν παγιωθεί σε συγκεκριμένους «ρόλους», ενώ τα τελευταία χρόνια δεν δοκιμάζονται σε κάτι διαφορετικό, με αποτέλεσμα τα νούμερα της AGB να μη λένε να ανέβουν με τίποτα, ενώ οι φήμες για πιθανό «κόψιμο» της εκπομπής κυκλοφορούν καθημερινά στα δημοσιογραφικά γραφεία. Αυτό φαίνεται ότι συμμερίστηκαν και οι δύο Αντώνηδες, Καρπετόπουλος και Πανούτσος, και φέτος σκέφτηκαν να κάνουν... αγρανάπαυση και να μην εμφανιστούν κάπου.

Από την άλλη, ο Νίκος Μουτσινάς και η Κατερίνα Ζαρίφη, το καινούργιο ντουέτο της μικρής οθόνης, φαίνεται ότι ακόμη δεν έχουν βρει τη θέση τους στην... καρδιά του τηλεοπτικού κοινού και ότι χρειάζονται χρόνο για να καταφέρουν να τη βρουν. Υπάρχουν όμως και εκείνοι που η μαγική χημεία τους περνάει μέσα από το γυαλί στον τηλεθεατή και ποτέ δεν κουράζεται να τους βλέπει. Μπορεί για μικρά διαστήματα να παρουσιάζεται κάποια κάμψη, αλλά σύντομα ξανά προς τη δόξα τραβάνε. Σε αυτή την κατηγορία θα τοποθετήσουμε τον Θέμο Αναστασιάδη και τον Βαγγέλη Περρή, τον Δημήτρη Καμπουράκη και τον Γιώργο Οικονομέα, τον Βασίλη Λυριτζή και τον Δημήτρη Οικονόμου, αλλά και τον Άγγελο Πυριόχο με τον Στάθη Παπούλια, που πάντα θυμίζουν κάτι από τους γνωστούς γέρους του «Μάπετ Σόου». Γιατί πώς να το κάνουμε; Δεν έτυχε, πέτυχε!

Οι Αντώνηδες
Άλλη μια περίπτωση που οι δύο παρουσιαστές ταιριάζουν απόλυτα είναι και οι Αντώνηδες της μικρής οθόνης! Αν και φέτος δεν τους βλέπουμε κάπου συγκεκριμένα, οι Αντώνης Πανούτσος και Αντώνης Καρπετόπουλος έχουν αφήσει το στίγμα τους στη μικρή οθόνη ως ντουέτο. Ανέλαβαν την «Αθλητική Κυριακή» σε μια εποχή που ήταν ήδη κομμένη από την ΕΡΤ για δύο χρόνια και την ανέδειξαν ως την αγαπημένη αθλητική εκπομπή του κοινού. Έπειτα από σειρά αθλητικών εκπομπών, πέρυσι δοκίμασαν κάτι διαφορετικό και παρουσίασαν την αμίμητη «Όσα λένε οι άντρες μεταξύ τους», που δεν ήταν αμιγώς αθλητική.