200.000 ευρώ πρόστιμο για την «Αλήθεια»

28.11.2008
Βαριές οι «καμπάνες» που έπεσαν στον ΑΝΤ1 το απόγευμα της Τρίτης. Η πλειοψηφία των μελών του ΕΣΡ «φιλοδώρησε» το κανάλι του Αμαρουσίου με πρόστιμο 200.000 ευρώ για «προσβολή προσωπικότητας και αξίας των συμμετεχόντων» στη «Στιγμή της αλήθειας».

Βαριές οι «καμπάνες» που έπεσαν στον ΑΝΤ1 το απόγευμα της Τρίτης. Η πλειοψηφία των μελών του ΕΣΡ «φιλοδώρησε» το κανάλι του Αμαρουσίου με πρόστιμο 200.000 ευρώ για «προσβολή προσωπικότητας και αξίας των συμμετεχόντων» στη «Στιγμή της αλήθειας». Υπήρξαν βέβαια και μέλη που πρότειναν σκληρότερα μέτρα, όπως η Ίριδα Αυδή, που ζήτησε την οριστική διακοπή του παιχνιδιού, αλλά και ο πρόεδρος του συμβουλίου, ο Ιωάννης Λασκαρίδης, που τάχθηκε υπέρ της προσωρινής αναστολής προβολής του reality.

Οι εκπρόσωποι του ΑΝΤ1 υποστήριξαν ότι το μηχάνημα που χρησιμοποιείται στο παιχνίδι «είναι απλώς ένα αντικειμενικό, μηχανικό, μη ανθρώπινο μέσο, που καταγράφει το άγχος ή την αμηχανία των ερωτώμενων», προσθέτοντας πως «οι παρευρισκόμενοι έχουν τη δυνατότητα να αποκλείσουν ερωτήσεις».

Παράλληλα, νομική υπόσταση αποκτά πλέον το σίριαλ Μιμής Ντενίση - Λάκη Λαζόπουλου. Ο Alpha καλείται μέχρι την 1η Δεκεμβρίου να καταθέσει υπόμνημα μετά την καταγγελία της ηθοποιού ότι μέσω δύο συγκεκριμένων εκπομπών του «Αλ Τσαντίρι Νιους» o κωμικός εξέθεσε την ίδια και την τιμή της και δημιούργησε προβλήματα στην οικογένειά της. γ.π.