Σασμός: Η νέα συνάντηση του Αστέρη με την Αργυρώ και η εξομολόγηση του Παύλου

17.10.2022
Σασμός: Η νέα συνάντηση του Αστέρη με την Αργυρώ και η εξομολόγηση του Παύλου
Η ένταση ανάμεσα στον Αστέρη και την Αργυρώ είναι εμφανέστατη σε κάθε του συνάντηση. Αυτή η τελευταία θα γίνει μπροστά στο μνήμα του Άγγελου και οι δυο τους θα ανταλλάξουν λόγια παράξενα.

Η καρδιά της Αργυρώς "βράζει". Η νεαρή κοπέλα δεν ξέρει πώς να ισορροπήσει μεταξύ της αγάπης που, προφανώς, ακόμη τρέφει για τον Αστέρη, και τη "λύσσα" που νιώθει για την οικογένειά του.

Οι δυο τους συναντιούνται στο νεκροταφείο και ο Αστέρης συμπεραίνει ότι η Αργυρώ θα ήταν ευχαριστημένη μόνο αν κάποιος από την οικογένειά του (ακόμη και εκείνος, δηλαδή) έχανε τη ζωή του. Η έκπληξή του είναι μεγάλη, αλλά όπως και όλα τα άλλα, θα το δεχτεί στωικά, ενώ θα την ενημερώσει κιόλας ότι έχει φύγει από το σπίτι καθώς δεν αντέχει πια τη μητέρα του.

Τη συνάντηση παρακολουθεί ο Σταύρος, αλλά και ο Παύλος. Ο Σταύρος νιώθει ότι τη χάνει την Αργυρώ και αρχίζει να ξεπερνά τα όρια της υπομονής του. Παίρνει λοιπόν την απόφαση να φύγει μόνος του για τα Γιάννενα.

Στο μεταξύ, η Θοδώρα συναντιέται ξανά με τον Λευτέρη και αυτή τη φορά γνωρίζει και τον Ευθύμη, ενώ ο Παύλος συναντά, τελικά την Αιμιλία, η οποία, όμως δεν φαίνεται πρόθυμη να τον συγχωρήσει που εξαφαναίστηκε έτσι πριν από 20 χρόνια.

Στο μνημόσυνο Άγγελου, ο Σταύρος γίνεται μάρτυρας ενός ξεσπάσματος της Αργυρώς στον Αστέρη ενώ η Άσπα ανακαλύπτει ένα δαχτυλίδι και καταλαβαίνει πως ο Άγγελος θα της έκανε πρόταση γάμου. Η Βασιλική είναι ιδιαίτερα ανήσυχη με το θυμό που κρύβει ο Νικηφόρος και για άλλη μια φορά του τονίζει πως τα όπλα και η βία δεν είναι ποτέ λύση και δεν πρέπει να είναι για κανέναν!