2011: Αναζητείται Σταρ Ελλάς

06.06.2011
H Aννα Πρέλεβιτς έχει κάθε λόγο να είναι χαρούμενη. Πρόκειται για την πρώτη Σταρ Ελλάς (μετά ANT1 εποχή) με τίτλο διετούς διάρκειας, αφού όπως φαίνεται φέτος δεν θα έχουμε διαγωνισμό ομορφιάς λόγω κρίσης.

Aν και από τον ΑΝΤ1 δεν υπάρχει ακόμη επίσημη απάντηση, τα μηνύματα μόνο ενθαρρυντικά δεν είναι: Πέρσι τέτοια εποχή είχαν γίνει ήδη τα προκριματικά, φέτος δεν έχει βγει καν τρέιλερ για τις δηλώσεις συμμετοχής. «Περιμένω την απάντηση του ΑΝΤ1 τις επόμενες ημέρες. Εξετάζουμε ήδη τις εναλλακτικές λύσεις. Αν δεν υπήρχαν οι υποχρεώσεις μας προς τους διεθνείς διαγωνισμούς, το θέμα θα είχε ήδη λήξει» δηλώνει στο Radar! ο διοργανωτής των ελληνικών καλλιστείων Βασίλης Πρεβελάκης.

Σύμφωνα με τον κ. Πρεβελάκη εκεί που οι ημερομηνίες πιέζουν ασφυκτικά είναι για το Miss Universe που φέτος θα γίνει στη Βραζιλία στις 12 Σεπτεμβρίου. «Μας έχουν δώσει καταληκτική ημερομηνία για να έχουμε Σταρ Ελλας την 15η Ιουλίου».

Ποιες είναι οι λοιπόν οι εναλλακτικές; Σίγουρα όχι απευθείας ανάθεση σε κάποιο πρακτορείο ή εκπροσώπηση από τη νικήτρια του Next Top Μοdel 2 Σιντορέλλα Τόλη όπως ακούστηκε τις προηγούμενες ημέρες. «Σύμφωνα με τις υπάρχουσες συμβάσεις τόσο στο Miss Universe όσο και στο Miss World πρέπει οι εκπρόσωποι να προκύψουν μέσα από διαγωνισμό για τον οποίο μάλιστα υπάρχουν συγκεκριμένα standards όπως η ύπαρξη κριτικής επιτροπής» εξηγεί ο κ. Πρεβελάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Radar! το πιθανότερο σενάριο είναι να μην υπάρξει ελληνική εκπροσώπηση στον διαγωνισμό της «Μις Υφήλιος». Ο κ. Πρεβελάκης, επισημαίνοντας πως δεν υπάρχει κανένα θέμα αμφισβήτησης του συμβολαίου του με τον ΑΝΤ1, δεν αποκλείει να υπάρξουν καλλιστεία τον Σεπτέμβριο. «Θα εξεταστούν όλα τα ενδεχόμενα. Δεν θέλω να φύγει η χρονιά χωρίς διαγωνισμό. Iσως γίνει τον Σεπτέμβρη για να μας εκπροσωπήσει η νικήτρια στο Miss World».

Δεν είναι βέβαια η πρώτη χρονιά που οι ημερομηνίες πιέζουν ασφυκτικά. «Το 2007 η νικήτρια Δούκισσα Νομικού έφυγε για το Μεξικό λίγες ώρες μετά τη στέψη της. Επειδή δεν προλάβαινε πήρε μαζί της για το Miss Universe την ίδια τουαλέτα που φόρεσε στα ελληνικά καλλιστεία. Την άλλη μέρα έφυγα και εγώ και μάλιστα της πήγα και κάποια προσωπικά της πράγματα» θυμάται ο κ. Πρεβελάκης.

Πώς φθάσαμε όμως στη διαφαινόμενη ματαίωση των καλλιστείων όταν πριν από κάποια χρόνια ήταν σημαία του ΑΝΤ1; «Οι διαγωνισμοί ομορφιάς ήταν σήμα κατατεθέν του παλιού ΑΝΤ1 με το χρυσό logo και όταν έγινε η ολική αλλαγή στο προφίλ του σταθμού πέρασαν σε δεύτερη μοίρα. Τα τελευταία δύο χρόνια με παρουσιάστρια τη Βίκυ Καγιά υπήρξε μεγάλη ανανέωση που όμως δεν απέδωσε τα προσδοκώμενα από πλευράς τηλεθέασης. Βέβαια υπήρξε και μεγάλη μείωση στο budget. Eγιναν σε στούντιο ενώ απ’ το σκηνικό έφυγαν μέχρι και οι παραδοσιακές σκάλες που όλοι βάζαμε στοιχήματα για το ποια από τις διαγωνιζόμενες θα σκοντάψει. Πιστεύω πως φέτος που τα πράγματα είναι από οικονομικής πλευράς πιο δύσκολα από ποτέ ενδεχομένως να υπήρξε πρόβλημα και στην ανεύρεση χορηγών. Γιατί ο ΑΝΤ1 να ρισκάρει χρήματα και μάλιστα στο τέλος μιας σεζόν που τελειώνει πολύ νωρίς;» λέει στο Radar! έμπειρο στέλεχος της τηλεοπτικής αγοράς.

Πρόσωπα & Αριθμοί
ΧΡΟΝΙΑ - ΣΤΑΡ ΕΛΛΑΣ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑ - ΤΗΛΕΘΕΑΣΗ

2000 - ΝΑΝΣΥ ΤΖΟΥΛΑΚΗ - ΕΛΕΝΗ ΜΕΝΕΓΑΚΗ - 29,2%
2001 - ΕΒΕΛΙΝΑ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ - ΕΛΕΝΗ ΜΕΝΕΓΑΚΗ - 39,7%
2002 - ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ - ΕΛΕΝΗ ΜΕΝΕΓΑΚΗ - 27,8%
2003 - ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΧΡΟΥΣΑΛΑ - ΕΛΕΝΗ ΜΕΝΕΓΑΚΗ - 37,3%
2004 - ΒΑΛΙΑ ΚΑΚΟΥΤΗ - ΕΛΕΝΗ ΜΕΝΕΓΑΚΗ - 40%
2005 - ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΑΡΑΒΑΝΗ - ΕΛΕΝΗ ΜΕΝΕΓΑΚΗ - 33,8%
2006 - ΟΛΥΜΠΙΑ ΧΟΨΟΝΙΔΟΥ - ΤΑΤΙΑΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ - 38,4%
2007 - ΔΟΥΚΙΣΣΑ ΝΟΜΙΚΟΥ - ΤΑΤΙΑΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ - 38,4%
2008 - ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΚΟΥΚΙΟΥ - ΤΑΤΙΑΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ - 35,8%
2009 - ΒΙΒΙΑΝΑ ΚΑΜΠΑΝΙΛΕ - ΒΙΚΥ ΚΑΓΙΑ - 28%
2010 - ΑΝΝΑ ΠΡΕΛΕΒΙΤΣ - ΒΙΚΥ ΚΑΓΙΑ - 23%

ΑΛΕΞΗΣ ΜΙΧΑΣ