Μαντόνα και Ρίτσι επιβεβαιώνουν το διαζύγιο.

16.10.2008
Μετά τις συνεχόμενες κατηγορηματικές αρνήσεις για κρίση στο γάμο τους, η Μαντόνα και ο Γκάι Ρίτσι ανακοίνωσαν την Τετάρτη το βράδυ, ότι χωρίζουν μετά από σχεδόν οκτώ χρόνια γάμου.

Μετά τις συνεχόμενες κατηγορηματικές αρνήσεις για κρίση στο γάμο τους, η Μαντόνα και ο Γκάι Ρίτσι ανακοίνωσαν την Τετάρτη το βράδυ, ότι χωρίζουν μετά από σχεδόν οκτώ χρόνια γάμου.

Η ανακοίνωση του ζευγαριού επιβεβαιώνει τις φήμες περί διαζυγίου που το καλοκαίρι διέσχισαν τον Ατλαντικό και κυριάρχησαν στην διεθνή σόου-μπιζ.

Η Μαντόνα -ή "Ματζ" για τον βρετανικό τύπο- και ο σκηνοθέτης, σύζυγος της αποτέλεσαν το αγαπημένο πρωτοσέλιδο των ταμπλόιτ στην Αγγλία, από τότε που εγκαταστάθηκαν στο Λονδίνο.

Στην "βασίλισσα της πόπ" φαινόταν να αρέσει ο αγγλικός τρόπος ζωής, περνούσε μάλιστα αρκετό χρόνο στην εξοχή και -όπως είχαν προσέξει πολλοί -είχε αρχίσει να υιοθετεί ακόμη και την αγγλική προφορά.

Αλλά η εικόνα αυτή άλλαξε τον τελευταίο χρόνο, ενώ τα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι γάμος τους να περνά κρίση πλήθαιναν ολοένα. Το καλοκαίρι, η φημολογούμενη σχέση της σταρ με τον μπειζμπολίστα Ροντρίγκεζ, έγινε η αφορμή για το χωρισμό του από την γυναίκα του, Σύνθια.

Το δημοφιλές ζευγάρι Μαντόνα-Ρίτσι, εξέδωσε μια σύντομη ανακοίνωση, ζητώντας σεβασμό από τον τύπο για χάρη της οικογένεια τους.

Ακόμη δεν έχουν καταλήξει σε οικονομικό διακανονισμό, ενώ θα πρέπει να αποφασίσουν και για την κηδεμονία των παιδιών.

Η Μαντόνα και ο σκηνοθέτης του "Snatch" και του "Lock, stock end two smoking Barrels", παντρεύτηκαν το Δεκέμβριο του 2000, σε κάστρο στα Χάιλαντς της Σκωτίας.

Το ζευγάρι έχει δύο παιδιά: τον 8χρονο Ρόκο και τον 3χρονο Ντέιβιντ Μπάντα που υιοθέτησαν από το Μαλάουϊ το 2006.

Η Μαντόνα έχει επίσης μια 12χρονη κόρη, την Λούρδη, που προέκυψε από την σχέση της με τον προσωπικό γυμναστής της Κάρλος Λεόν.

Η περιουσία του ζευγαριού ανέρχεται σε 525 εκατομμύρια δολάρια, ενώ η προσωπική περιουσία του Γκάι υπολογίζεται στα 35 εκατομμύρια δολάρια.

Διαθέτουν σπίτια στο Λονδίνο, το Λος Αντζελες, την Νέα Υόρκη και ένα εξοχικό στο Γουιλσάιρ της Σκωτίας.

Η Μαντόνα συνεχίζει κανονικά το πρόγραμμα της "Sticky and Sweet" περιοδείας της στην Αμερική. Χτες εμφανίστηκε στη Βοστόνη, ενώ πρόσφατα έκανε πρεμιέρα η καινούργια ταινία του Γκάι το "RockRolla", κερδίζοντας θετικές κριτικές.

Στο Λονδίνο, η μητέρα του Ρίτσι, η Λάιδη Άμπερ είπε στους δημοσιογράφους ότι η οικογένεια δεν θα κάνει καμιά δήλωση στον τύπο. Οι δικηγόροι που έχουν αναλάβει το διαζύγιο, άφησαν να διαρρεύσει ότι το ζευγάρι επιθυμεί μια συμβιβαστική λύση, πριν φτάσουν δικαστήρια!

"Η απόφαση του δικαστηρίου θα μοιράσει όσο το δυνατόν πιο δίκαια, και ισότιμα αυτά που απέκτησαν από κοινού στην διάρκεια του γάμου τους", δήλωσε ο Ντέιβιντ Άλισον, γνωστός δικηγόρος σε θέματα διαζυγίων.

Οι ανάγκες που έχουν τα παιδιά του ζευγαριού θα οριστούν επίσης από το δικαστήριο, όπως έγινε και στο πρόσφατο διαζύγιο του πρώην σκαθαριού Πωλ Μακ Κάρτνεϊ από το μοντέλο Χέθερ Μιλς.

H Mιλς που είχε αποκτήσει μια κορούλα από τον γάμο της με τον Μακ Κάρντεϊ, κέρδισε μια τεράστια διατροφή ύψους 24,3 εκατομμυρίων και την κηδεμονία της 4χρονης κόρης τους.

Η Μαντόνα έχει στο ενεργητικό της ένα ακόμη διαζύγιο της από τον σκηνοθέτη και ηθοποιό Σον Πέν. Παντρεύτηκαν το 1985, αλλά χώρισαν μετά από τέσσερα χρόνια.