Royal σκάνδαλο: Ο Piers Morgan αποκαλύπτει ποιοι έκαναν ρατσιστικά σχόλια για τον γιο των Sussexes

30.11.2023
Royal σκάνδαλο: Ο Piers Morgan αποκαλύπτει ποιοι έκαναν ρατσιστικά σχόλια για τον γιο των Sussexes
Δυο χρόνια μετά το τεράστιο βασιλικό σκάνδαλο που είχε προκύψει από την αποκάλυψη των Sussexes ότι κάποια μέλη της βασιλικής οικογένειας είχαν αναρωτηθεί για το... χρώμα που θα είχαν τα παιδιά τους, το.... «παίρνει το ποτάμι».

Ήταν Μάρτιος του 2021 όταν η Meghan Markle, έγκυος στο δεύτερο παιδί της, και ο πρίγκιπας Harry έδωσαν ΕΚΕΙΝΗ τη συνέντευξη στην Oprah Winfrey έχοντας ήδη περάσει ενάμιση χρόνο μακριά από το παλάτι και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Μεταξύ των όσων είχε αποκαλύψει σε αυτή τη συνέντευξη η δούκισσα του Sussex τεράστιο κρότο έκανε η αποκάλυψη για δύο ανώτατα μέλη της βασιλικής οικογένειας είχαν εκφράσει τις ανησυχίες τους σχετικά με το πόσο σκούρο θα ήταν το δέρμα του μωρού τους. Τόσο η Meghan όσο και ο Harry έριξαν τη «βόμβα» όμως σταθερά απέφυγαν να κατονομάσουν τους ανθρώπους καθώς κάτι τέτοιο «θα τους έβλαπτε πολύ».

Το θέμα πήρε τεράστιες διαστάσεις με τον πρίγκιπα William να είναι ο μόνος από τους royals που μίλησε δημόσια τονίζοντας με ένταση πως «Δεν είμαστε οικογένεια ρατσιστών», ενώ τον Νοέμβριο του 2021 ο τότε πρίγκιπας Κάρολος διέψευσε δημόσια το βιβλίο του Christopher Andersen, πρώην συντάκτη του περιοδικού People υπό τον τίτλο «Brothers And Wives: Inside The Private Lives of William, Kate, Harry and Meghan» που τον κατονόμαζε ως τον royal που έκανε τα εν λόγω σχόλια.

Μέσω εκπροσώπου του στη New York Post, τo Clarence House, διεύψευσε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς υποστηρίζοντας ότι «Πρόκειται για αποκύημα φαντασίας ανάξιο περαιτέρω σχολιασμού».

Τώρα λοιπόν, το ζήτημα επανήλθε στο προσκήνιο εξαιτίας νέου βιβλίου που υπογράφει ο Omid Scobie, royal expert, δημοσιογράφος, και, ως έχων ιδιαίτερα φιλικές σχέσεις με τη Meghan Markle, συγγραφέας με τις «ευλογίες» της του βιβλίου «Finding Freedom» το 2020.

Χάρι - Μέγκαν Μαρκλ: Ετοιμάζουν βιβλίο με κρυμμένα μυστικά που «καίνε» το παλάτι - e-thessalia.gr

Ο Scobie επανέρχεται με τον τίτλο «Endgame: Inside the Royal Family and the Monarchy's Fight for Survival» και μέσα απ' αυτό ανάβει κι άλλες φωτιές καθώς επαναφέρει εκ νέου το επίμαχο ζήτημα της ταυτότητας των royals που έθεσαν ζήτημα, αλλά το κάνει με τρόπο που εγείρει προβληματισμούς.

Ο ίδιος ο συγγραφέας έχει παραδεχτεί ότι γνωρίζει ποια ήταν τα πρόσωπα που έθεσαν τέτοιο ζήτημα τότε αλλά «για ευνόητους λόγους» δεν τους κατανομάζει. Έλα όμως που κατά κάποιον ανεξήγητο (!) τρόπο τα ονόματα αυτά «προέκυψαν» στις ολλανδικές εκδόσεις του βιβλίου!

Ο σάλος που προκλήθηκε ήταν τεράστιος, ο εκδοτικός οίκος απέσυρε τα βιβλία και ο Scobie νίπτει τας χείρας του υποστηρίζοντας πως δεν γνωρίζει πώς έγινε αυτό, μιλώντας για... μεταφραστικό λάθος!

Η αποκάλυψη βέβαια έγινε. Τα ονόματα για τα οποία μιλάμε κυκλοφόρησαν αν και τα ΜΜΕ, στην πλειοψηφία τους δεν τους κατονόμασαν.

Piers Morgan: Αποκάλεσε την Meghan Markle "Πινόκιο"

Ο Piers Morgan όμως το έκανε. Φανατικός πολέμιος της Meghan Markle με ένα πάθος που του στοίχισε μέχρι και τη δουλειά του, μάλιστα, ο γνωστός βρετανός δημοσιογράφος, αφού πρώτα ανέλυσε τον τρόπο σκέψης του και αναρωτήθηκε (με μια κάποια δόση ειρωνείας) για τη «αθώα» στάση του Omid Scobie σε όλο αυτό, έκανε την αποκάλυψη.

«Αφού οι Ολλανδοί αναγνώστες μπορούν να μπουν σε ένα βιβλιοπωλείο και να διαβάσουν τα ονόματα στο βιβλίο αυτό, πιστεύω πως και οι βρετανοι πολίτες αυτής της χώρας θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν επίσης», είπε. «Ο βασιλιάς Κάρολος και η Catherine, η πριγκίπισσα της Ουαλλίας», ολοκλήρωσε!

{https://twitter.com/jammierooroo/status/1729612442638975332}

Τελευταία τροποποίηση στις 30.11.2023 - 14:17