Πρίγκιπας William: Η πρώτη δημόσια απάντηση στον Harry και τη Meghan - "Δεν είμαστε οικογένεια ρατσιστών" [video]

11.03.2021
Πρίγκιπας William: Η πρώτη δημόσια απάντηση στον Harry και τη Meghan - "Δεν είμαστε οικογένεια ρατσιστών" [video]
Στο απόηχο της συνέντευξης που παραχώρησαν οι Sussexes στην Oprah Winfrey κα έχει, χωρίς αμφιβολία, ταράξει συθέμελα τον θεσμό της μοναρχίας στη Βρετανία, ο μεγάλος αδελφός του δούκα έχει κάτι να πει.

Ο πρίγκιπας William και η σύζυγός του, Kate Middleton βρέθηκαν ενώπιων των καμερών πριν από λίγη ώρα καθώς επισκεπτόταν το Shool2 στο Ανατολικό Λονδίνο για να προωθήσουν ένα νέο πρόγραμμα για την ψυχική υγεία των παιδιών. Οι δημοσιογράφοι άρπαξαν την ευκαιρία να κάνουν δύο καίριες ερωτήσεις. Στις οποίες, όλως παραδόξως, έλαβαν απαντήσεις.

"Έχετε μιλήσει με τον αδελφό σας μετά τη συνέντευξη", ρωτήθηκε ο William ο οποίος απάντησε αμέσως, χωρίς να σταματήσει να περπατά, βέβαια "Όχι ακόμη, όμως σκοπεύω να το κάνω".

"Θα μου πείτε αν η βασιλική οικογένεια είναι μια οικογένεια ρατσιστών Κύριε", συνέχισε ο δημοσιογράφος. "Δεν είμαστε καθόλου μια οικογένεια ρατσιστών", απάντησε αμέσως ο William συνεχίζοντας τον βηματισμό του.

Ιδού και το χαρακτηριστικό απόσπασμα που κάνει, αυτή τη στιγμή, τον γύρο του διαδικτύου.

Ο πρίγκιπας William, δεύτερος στη σειρά διαδοχής για τον βρετανικό θρόνο μετά τον πατέρα του, πρίγκιπα Κάρολο, είναι, στην ουσία το πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας που μιλά δημόσια για τα όσα ειπώθηκαν από τον αδελφό του και τη νύφη του στην πρόσφατη, πολύκροτη συνέντευξη, εκτός, φυσικά από την επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε εξ ονόματος της γιαγιάς του, βασίλισας Ελισάβετ!

Θυμίζουμε ότι σε αυτή τη συνέντευξη η Meghan και ο Harry κατηγόρησαν -μεταξύ άλλων- τη βασιλική οικογένεια για έντονα ρατιστική στάση εναντίον τους, όταν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της δούκισσας μέλη της, συζήτησαν με τον δούκα το θέμα του πόσο σκούρο θα ήταν το χρώμα του μωρού που θα γεννιόταν.

Οι δηλώσεις αυτές, όπως και ο συσχετισμός τους με την άρνηση του τίτλου του πρίγκιπα στο παιδί και την προστασία που θα δικαιούνταν διαφορετικά, κατ' επέκταση, προκάλεσαν θύελλα διαμαρτυριών στη Βρετανία και όχι μόνο.

Προς το παρόν, έχει επικοινωνηθεί ότι η βασίλισσα η ίδια σκοπεύει να μιλήσει τηλεφωνικά με τον εγγονό της -το έχουν κάνει πολλές φορές στο παρελθόν εξάλλου, και οι Sussexes τόνισαν ιδιαίτερα την άριστη σχέση που έχουν μαζί της.

Αναμένεται σίγουρα συνέχεια στο θέμα. Από όλες τις πλευρές.