Meghan και Harry - Συνέντευξη: Οι τάσεις αυτοκτονίας, το... χρώμα του Archie, το φύλο του μωρού, ο William, η Kate και άλλες αποκαλύψεις

08.03.2021
Meghan και Harry - Συνέντευξη: Οι τάσεις αυτοκτονίας, το... χρώμα του Archie, το φύλο του μωρού, ο William, η Kate και άλλες αποκαλύψεις
Η Meghan και ο Harry κάθισαν απέναντι από την Oprah Winfrey και μίλησαν για τα πάντα, κυριολεκτικά. Χωρίς φόβο και πάθος. Και αν λέγεται ότι η σειρά του Netflix "The Crown" προκάλεσε σοβαρούς τριγμούς στα θεμέλια της βρετανικής οικογένειας, της "Εταιρείας" (The Firm), όπως την αποκαλούν οι Sussexes -και, μάλλον, όχι μόνο- χαρακτηριστικά, τότε η συνέντευξη αυτή μπορεί να την "αποτελειώσει".

Η συνέντευξη που περίμενε όλος ο κόσμος προβλήθηκε. Και ήταν τόσο δυνατή όσο περίνεναν όλοι, ίσως και περισσότερο. Ανεξάρτητοι πια, μακριά από τα "πρέπει" και τα "μη" που τους επέβαλε η βασιλική οικογένεια, ο Harry και η Meghan μίλησαν, για πρώτη φορά, ακριβώς όπως ήθελαν εκείνοι και είπαν, για πρώτη φορά, αυτά ακριβώς που ήθελαν να πουν. Και άφησαν πίσω τους συντρίμμια, θα μπορούσε να πει κανείς! Και δεν θα ήταν υπερβολή στο παραμικρό!

Δύο ώρες κράτησε η συνέντευξη που προβλήθηκε τα ξημερώματα, ώρα Ελλάδας από το CBS και, για την ιστορία, θα προβληθεί σημέρα (8/3/2021) από τον ΑΝΤ1 στις 4 μμ. Στη μία ώρα μίλησε μόνη της η Meghan και στη συνέχεια είχε τον Harry στο πλευρό της. Τον Harry για τον οποίο μόνο λόγια λατρείας είχε να πει. "Πήρες μια απόφαση που σίγουρα έσωσε τη ζωή μου. Μας έσωσες όλους", ανέφερε χαρακτηριστικά κοιτάζοντας τον σύζυγό της με δάκρυα στα μάτια, ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξης τόνισε ότι η ιστορία της με τον Harry είναι πιο σπουδαία από οποιοδήποτε παραμύθι.

Ιδού μερικά από τα πιο σημαντικά πράγματα που ειπώθηκαν σε αυτή τη συνέντευξη που, σίγουρα, θα μείνει στην ιστορία για πολλούς λόγους.

Όλα ξεκίνησαν μετά τον γάμο: Ο γάμος ήταν ένα σημείο καμπής για την όλη ιστορία καθώς μέχρι πριν εκείνη την ημέρα, όλα ήταν μέχρι και όμορφα. Μετά τον γάμο, όμως, όλα άλλαξαν μεμιάς.

Ήταν ήδη παντρεμένοι όταν παντρεύτηκαν: Εμείς μπορεί να παρακολουθήσαμε την ένωση του Harry και της Meghan στις 19 Μαΐου 2018 με δόξα και τιμές, όμως οι δυο τους είχαν ανταλλάξει τους δικούς τους όρκους όπως τους είχαν ονειρευτεί, τρεις μέρες νωρίτερα, στις 16/5. "¨Φωνάξαμε τον Αρχιεπίσκοπο [του Canterbury] και του είπαμε πως το θέαμα είναι για τον κόσμο αλλά εμείς θέλαμε η ένωση να γίνει μεταξύ μας», αποκάλυψε η Meghan προσθέτοντας ότι οι όρκοι που αντάλλαξαν εκείνη τη μέρα βρίσκονται κορνιζαρισμένοι στον τοίχο του σπιτιού τους

Οι αυτοκτονικές σκέψεις της Meghan: Η δούκισσα του Sussex αποκάλυψε ότι η ζωή ως μέλος της βασιλικής οικογένειας ήταν τόσο γεμάτη αποξένωση και μοναξιά, χωρίς ίχνος υποστήριξης που είχε πολύ συχνά αυτοκτονικές τάσεις. Ειδικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της στον Archie. Και ναι, μίλησε γι΄αυτό στον Harry. "Ήξερα πως αν δεν το έλεγα, θα το έκανα, και απλά δεν ήθελα να ζω πια", εξήγησε χαρακτηριστικά!

Το ζήτημα με το χρώμα του δέρματος του Archie: Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, η Meghan έμαθε ότι ο γιος της δεν θα λάμβανε ούτε τίτλο ούτε κάποια ασφάλεια, ενώ υπήρξαν έντονες ανησυχίες και συζητήσεις μέσα στη βασιλική οικογένεια για το πόσο σκούρο θα ήταν το χρώμα του δέρματος του παιδιού. Αργότερα ο Harry επιβεβαίωσε τα λεγόμενά της, προσθέτοντας όμως ότι κανείς από τους δυο τους δεν θα έδιναν ποτέ περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το ζήτημα αυτό.

Το φύλο του δεύτερου παιδιού: Κάποια στιγμή στην πορεία της συζήτησης, αποκαλύφθηκε το φύλο του δεύτερου παιδιού που περιμένουν το καλοκαίρι (επιβεβαιώνοντας τα όσα είχαμε πει κι εμείς), τονίζοντας ότι θα σταματήσουν εκεί. "Δυο παιδιά, δυο σκυλιά", αστειεύτηκε ο Harry τονίζοντας πόσο ευτυχισμένος είναι και ότι δεν θέλει τίποτα άλλο από τη ζωή του. "Ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι... Τι άλλο να θελήσω, πραγματικά", είπε κρατώντας πάντα το χέρι της συζύγου του.

Και εκείνος παγιδεύτηκε: Ο Harry παραδέχτηκε ότι και εκείνος, όπως η Meghan βρέθηκε παγιδευμένος από το σύστημα χωρίς να το καταλάβει, τονίζοντας ότι το ίδιο ακριβώς έχουν πάθει και ο πατέρας του και ο αδελφός του. "Ο βασιλικός θεσμός είναι ένα αποπνικτικό περιβάλλον", είπε χαρακτηριστικά.

Οι σχέσεις του Harry με την οικογένειά του: Ο Harry αποκάλυψε ότι ο πατέρας του, πρίγκιπας Κάρολος δεν απαντούσε στα τηλέφωνά του τον καιρό της μεταβατικής περιόδου προς τους νέους τους ρόλους. Από τη στιγμή που η απόφαση ότι θα παραμείνουν εκτός βασιλικής οικογένειας οριστικά, ξεκίνησαν να μιλούν κανονικά. Όσο για τον πρίγκιπα William; Ο Harry δήλωσε ότι αγαπά πολύ τον αδελφό του τρελά, όμως η σχέση τους βρίσκεται σε "κενό" αυτό τον καιρό. "Ο καιρός γιατρεύει τα πάντα", εξέφρασε στο τέλος, με νόημα.

Οι σχέσεις της Meghan με τη βασιλική οικογένεια: Η δούκισσα του Sussex τόνισε ότι ένιωσε από την πρώτη στιγμή ευπρόσδεκτη στην οικογένεια, τονίζοντας πως η βασίλισσα ήταν υπέροχη. Πέρα από αυτό όμως δεν υπήρξε κανενός είδους καθοδήγησης ή υποστήριξης. Επιπλέον δεν της επιτρεπόταν να βγει από το σπίτι για μήνες λόγω ανησυχιών που υπήρχαν για την... οπτική της. Όταν τελικά εξέφρασε την ανησυχία της για την ψυχική της υγεία και ζήτησε βοήθεια από το παλάτι, η απάντηση ήταν "όχι".

Meghan και Kate: Και φυσικά, οι σχέσεις των δύο royal συννυφάδων θα έπιαναν ένα κεφάλαιο μόνες τους. Η Meghan διέψευσε κατηγορηματικά τις φήμες που την ήθελαν να είχε κάνει τη δούκισσα του Cambridge να κλάψει την ημέρα του γάμου της. Η αλήθεια, μάλιστα, ήταν ότι συνέβη το ακριβώς αντίθετο. Μία διαφωνία που είχε με την Kate κατέληξε στο να κλάψει η Meghan, όπως αποκάλυψε η ίδια. Η Kate ζήτησε συγνώμη και το ζήτημα λύθηκε αλλά οι επιθέσεις που δέχτηκε από το κοινό ήταν πολύ σκληρές, ειδικά καθώς δεν είχε τη δυνατότητα να πει την αλήθεια της.

Ο Harry, η Meghan και η Diana: Μεγάλο κομμάτι της συνέντευξης του Harry κατέλαβε, όπως ήταν αναμενόμενο, η αναφορά στην αδικοχαμένη μητέρα του, η οποία, όπως τόνισε ο ίδιος είναι "πανταχού παρούσα". Η Diana ασκεί μια διαρκή και ισχυρή επιρροή στη ζωή των Sussexes και εκείνοι δεν το κρύβουν. Στο σημείο μάλιστα που αναφέρθηκαν τα οικονομικά τους, τώρα που πλέον βιοπορίζονται μόνοι τους ο Harry είπε τα εξής: "Έχω μόνο αυτά που μου άφησε η μαμά μου. Και χωρίς αυτά, δεν θα είχαμε τη δυνατότητα να φτάσουμε ως εδώ. Το έβλεπε να έρχεται και εγώ ένιωθα σίγουρα την παρουσία της σε όλη τη διαδιακασία". Και η Meghan βέβαια αναφέρθηκε στη μητέρα του αγαπημένου τους όσο μιλούσε για τις αυτοκτονικές της τάσεις. Όταν δεν βρήκε την ανταπόκριση που ζητούσε μέσα από το παλάτι, στράφηκε στις φίλες της Diana καθώς, όπως είπε, "Ποιος άλλος θα καταλάβαινε καλύτερα το πώς είναι η ζωή από μέσα".

Όσο για τον λόγο για τον οποίο μίλησαν τώρα, και μάλιστα με σοβαρό το ενδεχόμενο να κόψουν την όποια γέφυρα επικοινωνίας είχαν με την οικογένεια του Harry; Η Meghan απάντησε ως εξής: "Γιατί τώρα μπορούμε πια να μιλήσουμε μόνοι για τον εαυτό μας".

Με τον Τύπο στη Βρετανία να "χτυπά" ήδη, η επόμενη μέρα είναι εδώ και αναμένεται να φτάσει σιγά σιγά σε απολογισμό. Ο καθένας ας κάνει τον δικό του.