Piers Morgan: Αποκάλεσε την Meghan Markle "Πινόκιο"

03.09.2021
Piers Morgan: Αποκάλεσε την Meghan Markle "Πινόκιο"
Η δήλωση του παρουσιαστή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις

Ο Piers Morgan χαρακτήρισε τη Meghan Markle "Πριγκίπισσα Πινόκιο", αποκαλώντας την με τον τρόπο του ψεύτρα.

Δεν φαντάζεσαι πόσο κόστισε η τούρτα για τα γενέθλια της Meghan Markle

Ο αμφιλεγόμενος παρουσιαστής προκάλεσε περισσότερες από 50.000 καταγγελίες στη βρετανική ρυθμιστική αρχή εκπομπής Ofcom, αφού είπε ότι δεν πιστεύει την εξoμολόγηση της Meghan ότι είχε τάσεις αυτοκτονίας. Η Δούκισσα του Sussex είχε πει στην Oprah Winfrey ότι δεν ήθελε να είναι ζωντανή όταν βίωνε αρνητικές ιστορίες για εκείνη στα μέσα τον Ιανουάριο του 2019.

Ο Morgan είπε στους θεατές του Good Morning Britain: "Δεν θα την πίστευα ακόμη κι αν μου διάβαζε ένα δελτίο καιρού". Παρόλα αυτά, η Ofcom αποφάσισε ότι δεν υπήρχε κάτι μεμπτό στα λεγόμενα του παρουσιαστή. Μετά τις έντονες αντιδράσεις, ο 56χρονος έφυγε από το Good Morning Britain.

Μάλιστα, η δούκισσα του Sussex έκανε επίσημη καταγγελία στο κανάλι ITV για τις δηλώσεις του, αλλά το συμβούλιο αποφάσισε υπέρ του, λέγοντας πως "η συνέντευξη με την Oprah Winfrey περιείχε σοβαρές κατηγορίες και ήταν νόμιμο εκ μέρους της εκπομπής να συζητήσει και να ελέγξει αυτούς τους ισχυρισμούς συμπεριλαμβανομένης και της αληθοφάνειάς τους. Με βάση την ελευθερία της έκφρασης, ο κύριος Morgan έχει διακαίωμα να πει ότι δεν πιστεύει τους ισχυρισμούς του δούκα και της δούκισσας του Sussex και να εκφράσει τις απόψεις του. Ο κώδικας επιτρέπει σε όλους να εκφράζουν τις απόψεις τους συμπεριλαμβανομένων και αυτών που μπορεί να είναι προσβλητικές ή επιβλαβείς, ενώ και οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς μπορούν να τις συμπεριλάβουν στο πρόγραμμά τους. Η απαγόρευση αυτών των απόψεων θα ήταν- κατά την άποψή μας- μια απαγόρευση στην ελευθερία της έκφρασης τόσο των ραδιοτηλεοπτικών φορέων όσο και του κοινού”.

Τελευταία τροποποίηση στις 30.11.2023 - 14:13