Piers Morgan: Αμετανόητος μια μέρα μετά την ηχηρή παραίτηση - Ο ρόλος της Meghan Markle και η έρευνα για τα 41.000 παράπονα

10.03.2021
Piers Morgan: Αμετανόητος μια μέρα μετά την ηχηρή παραίτηση - Ο ρόλος της Meghan Markle και η έρευνα για τα 41.000 παράπονα
Ούτε ένα βήμα πίσω από τις δηλώσεις του για τη δούκισσα του Sussex δεν κάνει ο γνωστός βρετανός παρουσιαστής, ένα εικοσιτετράωρο μετά την επεισοδιακή του απομάκρυνση από τη δημοφιλή εκπομπή του ITV, "Good Morning Britain", ύστερα από έξι χρόνια.

Ο Piers Morgan είναι πολύ γνωστός στη Βρετανία -κυρίως για τον καυστικό τρόπο με τον οποίο σχολιάζει τα πάντα. Συμπαρουσιαστής της τηλεοπτικής εκπομπής Good Morning Britan και αρθρογράφος της DailyMail -μεταξύ άλλων- ο 54χρονος δημοσιογράφος έχει προκαλέσει αντιδράσεις ουκ ολίγες φορές μη "μασώντας" τα λόγια του. Ο Piers Morgan έχει άποψη, την οποία εκφράζει άφοβα παντού και πάντα, του αρέσει, σαφώς, να προκαλεί, και ο κόσμος όλος ελπίζει να μην τον πιάσει στο στόμα του!

"Αγαπημένο" θέμα συζήτησής του τα τελευταία χρόνια είναι, χωρίς αμφιβολία, η Meghan Markle, την οποία, κυριολεκτικά, δεν αφήνει σε... χλωρό κλαρί!

Πρόκειται, χωρίς υπερβολή, γαι τον μεγαλύτερο δημόσιο πολέμιο της δούκισσας του Sussex, ο οποίος τον Δεκέμβριο του 2018 είχε προκαλέσει μέγα σκάνδαλο στο παλάτι "ξεσκεπάζοντας", όπως υποστήριζε χαρακτηστικά, "τις τακτικές της" αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα και τη μεταξύ τους σχέση, είχεαπαντήσει δημόσια και στον ίδιο τον George Clooney, κάποια στιγμή που εκείνος θέλησε να υπερασπιστεί τη Meghan παραλληλίζοντάς τη με την πριγκίπισσα Diana.

Όπως ήταν φυσικό, λοιπόν, την περασμένη εβδομάδα περίμενε κι εκείνος, όπως όλος ο κόσμος να παρακολουθήσει τη συνέντευξη της Meghan και του Harry στην Oprah Winfrey.

Την παρακολούθησε, λοιπόν, και... απασφάλισε μεμιάς την επομένη το πρωί στην εκπομπή. Εν ολίγοις (αλλά πολύ πολύ πάθος) ο Morgan υποστήριξε ότι δεν πιστεύει λέξη από όσα είπε η Meghan στη συνέντευξη αυτή ενώ επέμενε με μεγάλη ένταση να δει αποδεικτικά στοιχεία για τα όποια ρατσιστικά σχόλια δέχτηκαν οι Sussexes σχετικά με το χρώμα του δέρματος του μωρού που περίμεναν.

Την ίδια στιγμή, αξίζει να σημειωθεί, η εμμονή του Morgan στο τεράστιο πλήγμα που δέχτηκε -σκοπίμως κατά τον ίδιο- ο θεσμός της μοναρχίας από τις "αποκαλύψεις", ειδικά μια τόσο βεβαρημένη από άλλα θέματα (βλ. την κλωνισμένη υγεία του πρίγκιπα Φίλιππου και το σκάνδαλο του πρίγκιπα Άντριου) στιγμή.

Μία μέρα μετά, λοιπόν, ένας εκ των συμπαρουσιαστών του στην εκπομπή, ο Alex Beresford, με τον οποίο έχουν γενικά διαφορετικές απόψεις, εξέφρασε έντονα τη δυσαρέσκειά του για την "εμπάθεια" του Piers στο πρόσωπο της Meghan. "Εντάξει, το καταλάβαμε, όλοι. Δεν τη συμπαθείς την Meghan και ήσασταν φίλοι και σε έκοψε. Δικαίωμά της. Αλλά κι εσύ συνεχίζεις να την ξεφτιλίζεις..." είπε και εκεί ήρθε η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Ως εδώ, σκέφτηκε ο Morgan, σηκώθηκε και αποχώρησε από πλατώ με τον Beresford να χαρακτηρίζει τη συμπεριφορά του "διαβολική".

Ιδού και το στιγμιότυπο που οδήγησε τη συμπαρουσιάστρια του Morgan να ζητήσει επειγόντως διάλειμμα.

Από εκεί και πέρα άρχισαν οι διαδικασίες οι οποίςε μαζί με τα 41.000 παράπονα που έφτασαν στη διοίκηση του σταθμού και αφορούσαν όλα στην ακραία συμπεριφορά του εκρηκτικού παρουσιαστή οδήγησαν στην τελική του αποχώρηση από το κανάλι, που για την ιστορία, για πρώτη φορά ξεπέρασε σε θεαματικότητα το αντίπαλο δέος, BBC!

Λίγες ώρες αργότερα, και μετά την ανακοίνωση της λήξης της συνεργασίας με το ITV, ο Piers Morgan έκανε την πρώτη ανάρτηση σχετικά με το συμβάν. Αμετανόητος!

"Τη Δευτέρα, είπα ότι δεν πίστεψα την Meghan Markle στη συνέντευξη που έδωσε στην Oprah. Είχα χρόνο να σκεφτώ αυτή την άποψη και, τελικά, ακόμη δεν την πιστεύω. Αν εσείς την πιστεύετε, είναι ΟΚ. Η ελευθερία του λόγου είναι ένας λόφος επάνω στον οποίο θα χαρώ πολύ να πεθάνω. Ευχαριστώ για την αγάπη και για το μίσος. Σας αφήνω τώρα να περάσω περισσότερο χρόνο με την άποψή μου", γράφει στη λεζάντα με την οποία συνόδευσε τη ρήση του Φρανκλίνου Ρούζβελτ που μοιράστηκε με την ευκαιρία ο δημοσιογράφος. "Η ιδέα που έχουν μερικοί άποψη για την ελευθερία του λόγου είναι ότι εκείνοι είναι ελεύθεροι να πουν ό,τι θέλουν και αν κάποιος απαντήσει αντίθετα, είναι εξωφρενικό"

Σήμερα, το θέμα παραμένει στην επικαιρότητα με μια νέα είδηση που θέλει τη δούκισσα του Sussex να έχει στείλει επιστολή στους υπεύθυνους του ITV εκφράζοντας την ανησυχία της για τα όσα είπε δημόσια ο Piers Morgan σχετικά με τα θέματα που αφορούσαν την ψυχική της υγεία.

Η Meghan, λέγεται ότι στην επιστολή της τόνισε πως δεν την ενδιαφέρουν καθόλου τα σχόλια του δημοσιογράφου επί προσωπικού, ωστόσο δεν μπορεί να μην εκφράσει την αγωνία της για τον αντίκτυπο που αυτά που μπορεί να έχουν σε ανθρώπους που παλεύου να αντιμετωπίσουν τα δικά τους αντίστοιχα προβλήματα.

Ο Piers Morgan αποτελεί παρελθόν από το ITV, πριν από λίγο θριαμβολόγησε με μια ανάρτηση όπου έδειχνε τη συντριπτική "νίκη" του καναλιού επί του BBC και μάλιστα για πρώτη φορά στην ιστορία του. "Η δουλειά μου εδώ έχει γίνει", υπογράφει ο Piers, ενώ στο ITV έχουν ξεκινήσει ήδη έρευνες για τα 41.000 παράπονα που εκφράστηκαν για τον πρώην, πια, συνεργάτη τους.