Πρίγκιπας Harry: Ποια είναι η σκηνή του The Crown που θα τον εξοργίσει (αν τη δει)

Πρίγκιπας Harry: Ποια είναι η σκηνή του The Crown που θα τον εξοργίσει (αν τη δει)
Photo: The Crown Netflix
Η σειρά του Netflix, The Crown αποτέλεσε πηγή διαμάχης για την ακριβή απεικόνιση της βρετανικής βασιλικής οικογένειας. Συγκεκριμένα είναι γνωστό ότι ο πρίγκιπας Harry έχει ανάμεικτα συναισθήματα για τη δραματοποίηση της ζωής της οικογένειάς του.

Το 2021, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης με τον James Corden στο The Late Late Show, ο Πρίγκιπας Harry είπε για τη σειρά, «Δεν υποκρίνονται ότι είναι είδηση. Είναι κάτι φανταστικό, αλλά βασίζεται χαλαρά στην αλήθεια». Ο Harry ομολόγησε επίσης ότι ήταν «πολύ πιο άνετα με το The Crown σε σχέση με αυτά που βλέπω στις ιστορίες που γράφτηκαν για την οικογένειά μου ή τη γυναίκα μου ή τον εαυτό μου».

Πρίγκιπας Harry: Φίλοι του θα παρακολουθήσουν το «The Crown» για να τον ενημερώσουν και να τον προστατέψουν

Δύο χρόνια αργότερα, ο πρίγκιπας Harry φέρεται να σταμάτησε τελείως να παρακολουθεί τη σειρά και η βασιλική εμπειρογνώμονας Angela Levin πιστεύει ότι μια συγκεκριμένη σκηνή του νέου κύκλου, που προβάλλεται εδώ και λίγες μέρες από το Netflix, θα τον εξοργίσει: η απεικόνιση του πώς ο πατέρας του πρίγκιπα Harry, ο τότε πρίγκιπας Κάρολος, γνωστοποίησε τα νέα σε αυτόν και στον μεγαλύτερο αδερφό του, πρίγκιπα William, το θανατηφόρο αυτοκινητιστικό δυστύχημα της μητέρας τους το 1997.

«Αλλά το πράγμα που είναι πολύ ενδιαφέρον είναι ότι ο Harry έγραψε στο δικό του βιβλίο Spare ότι ο πατέρας του δεν τον αγκάλιασε ούτε τον κράτησε όταν μπήκε στο δωμάτιο για να τους πει ότι η μητέρα τους σκοτώθηκε», είπε η Levin στον Richard Tice του GB News.

«Θυμάμαι ότι περίμενα υπομονετικά τον μπαμπά να επιβεβαιώσει ότι όντως η μαμά ήταν εντάξει», θυμάται ο Harry στο Spare. «Και τον θυμάμαι να μην το κάνει αυτό». Ο πρίγκιπας Κάρολος του είπε ότι η μητέρα του «δεν τα κατάφερε».

«Αυτές οι φράσεις παραμένουν στο μυαλό μου σαν βελάκια σε στόχο», είπε ο πρίγκιπας Harry. «Το είπε έτσι, το ξέρω σίγουρα. Δεν τα κατάφερε. Και τότε όλα φάνηκαν να σταματούν», έγραψε.

Spare: Ο σαδιστής Κάρολος, η αλήθεια για την Καμίλα, η περιτομή, η κόντρα με την Kate και 10 ακόμη "βόμβες" που έριξε ο Harry στο βιβλίο του

«Και στην πραγματικότητα, δεν τους ένοιαξε αυτό στο The Crown», είπε η Levin για την πιο επιεική μεταχείριση του πρίγκιπα Κάρολου στη σειρά. «Δείχνουν να τον κρατάει, να τον χαϊδεύει και να είναι υπέροχα καλός μαζί του, έτσι δεν άκουσαν καν τι είπε ο ίδιος ο Harry».

{https://www.instagram.com/p/Cz1dJfJCDxD/}

Πιστεύει επίσης ότι οι σκηνές της κηδείας της πριγκίπισσας Diana θα μπορούσαν επίσης να είναι ιδιαίτερα συγκινητικές για τον πρίγκιπα Harry, ειδικά δεδομένης της αμφιλεγόμενης σχέσης του με τον μεγαλύτερο αδερφό του. «Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι ότι ο Harry μου είπε, επειδή έγραψα τη βιογραφία του, ότι δεν άντεχε οι άνθρωποι να κλαίνε επειδή δεν γνώριζαν τη μητέρα του και αυτό τον έκανε να μην μπορεί να κλάψει για πολλά χρόνια». εξήγησε η Levin. «Ωστόσο, η σειρά υποστηρίζει ότι ο William το είπε αυτό. Έτσι, πήραν όλα τα συναισθήματα του Harry και τα έβαλαν στον William – θα γίνει έξαλλος ο Harry».

Τα σχόλια της Levin ρίχνουν φως στη συναισθηματική βαρύτητα της κατάστασης και πώς θα μπορούσε να επηρεάσει δυνητικά τον πρίγκιπα Harry. Είναι μια έντονη υπενθύμιση ότι ενώ το The Crown μπορεί να είναι ένα καθηλωτικό δράμα για τους θεατές σε όλο τον κόσμο, είναι παράλληλα και μια οδυνηρή επανεξέταση γεγονότων της πραγματικής ζωής για τους ανθρώπους που απεικονίζει.

Τελευταία τροποποίηση στις 22.11.2023 - 11:42