Spare: Ο σαδιστής Κάρολος, η αλήθεια για την Καμίλα, η περιτομή, η κόντρα με την Kate και 10 ακόμη "βόμβες" που έριξε ο Harry στο βιβλίο του

05.01.2023
Spare: Ο σαδιστής Κάρολος, η αλήθεια για την Καμίλα, η περιτομή, η κόντρα με την Kate και 10 ακόμη "βόμβες" που έριξε ο Harry στο βιβλίο του
Λίγες μέρες πριν από την επίσημη κυκλοφορία της αυτοβιογραφίας του πρίγκιπα Harry και ο Τύπος έχει αρχίσει να λαμβάνει αντίτυπα. Η υπόθεση -όπως ήταν αναμενόμενο- έχει πολύ "ζουμί" και η βασιλική οικογένεια, σίγουρα, βράζει στο δικό της ακολουθώντας, όμως, ακόμη την επίσημη γραμμή του παλατιού ως προς τις δημόσιες αντιδράσεις: "Ουδέν σχόλιο".

Εν αναμονή των συνεντεύξεων και επιπλέον αποκαλύψεων από όσους "ξεκοκαλίζουν" ήδη την έκδοση, ιδού μερικά από τα σημεία του Spare που έχουμε ήδη ξεχωρίσει μέσα από δημοσιεύματα, κυρίως, της Page Six.

1. Ο Harry και ο William εκλιπαρούσαν τον πατέρα τους να μην παντρευτεί την Καμίλα
Σε κάποιο κεφάλαιο της αυτοβιογραφίας του ο 38χρονος, σήμερα, πρίγκιπας γυρίζει τον χρόνο πίσω στον καιρό που με τον αδελφό του ζητούσαν από τον Κάρολο να μην παντρευτεί τη γυναίκα που ως "το τρίτο πρόσωπο στον γάμο του με τη μητέρα τους" της είχε κάνει τόσο κακό. Εις μάτην, όμως!

"Παρά το ότι ο Willy κι εγώ τον εκλιπαρούσαμε να μην το κάνει, ο μπαμπάς (Pa) προχώρησε. Του σφίξαμε το χέρι, ευχηθήκαμε όλα τα καλά. Όλα καλά. Αναγνωρίσαμε ότι τελικά θα ήταν με τη γυναίκα που αγαπούσε, τη γυναίκα που ανέκαθεν αγαπούσε", γράφει ο Harry υπογραμμίζοντας ότι η μοίρα μπορεί και να το ήθελε έτσι από την αρχή. "Όποια πικρία ή λύπη και να νιώθαμε από το κλείσιμο μιας άλλης ιστορίας στο κεφάλαιο της μανούλας (Mummy), αντιλαμβανόμασταν ότι πρόκειται για κάτι τελείως διαφορετικό", ολοκλήρωσε.

2. Ο βασιλιάς Κάρολος έκανε "σαδιστικά" αστεία για την πατρότητα του Harry
Σε κάποιο απόσπασμα του βιλίου, o δούκας του Sussex γράφει και, πραγματικά, αυτό το συγκεκριμένο κομμάτι, δεν ξέρουμε από πού να το "πιάσουμε": "Στον μπαμπά (Pa) αρέσει να λέει ιστορίες και αυτή ήταν από τις καλύτερες στο ρεπερτόριό του. Πάντα θα τελείωνε φιλοσοφώντας... Ποιος ξέρει αν είμαι πραγματικά ο πρίγκιπας της Ουαλίας; Ποιος ξέρει ακόμη κι αν είμαι ο πραγματικός σου πατέρας; Γελούσε πολύ, παρότι ήταν ένα εντυπωσιακά μη αστείο αστείο, ειδικά καθώς η φήμη που κυκλοφορούσε εκείνα τα χρόνα ήθελε ως πατέρα μου έναν από τους παλιότερους εραστές της μανούλας (Mummy), τον Ταγματάρχη James Hewitt. Μία αιτία για αυτή τη φήμη ήταν τα κατακόκκινα μαλλιά του Ταγματάρχη αλλά μία άλλη ήταν ο σαδισμός".

Ο πρίγκιπας Φίλιππος και η απόδειξη ότι ο Harry είναι, όντως, γιος του Καρόλου

3. Ο Harry είπε "αντίο" στη σχέση του με τον Willy την ημέρα που εκείνος παντρεύτηκε την Kate Middleton το 2011
"Ο αδελφός που συνέδευσα στο Westminster Abbey εκείνο το πρωί έφυγε -για πάντα. Ποιος μπορεί να το αρνηθεί;", γράφει σε κάποιο σημείο του βιβλίου του ο Harry εξηγώντας πως "πρώτα απ' όλα δεν θα ήταν ποτέ ξανά ο Willy". "Δεν θα ξανατρέχαμε στην εξοχή του Lesotho με τις κάπες μας να απλώνονται στον άνεμεο. Δεν θα ξαναμοιραζόμασταν εκείνο το σπιτάκι που μύριζε αλογίλα ενώ μαθαίναμε να πετάμε... Ποιος θα μας χώριζε; Μα η ίδια η ζωή, ποιος άλλος;", συνεχίζει με εμφανές βάρος ο Harry τονίζοντας πως το "αντίο" που είπε εκείνη τη μέρα βλέποντας τον αδελφό του με τη γυναίκα του να βγαίνουν από την εκκλησία χέρι χέρι προστέθηκε σε έναν μακρύ κατάλογο αποχαιρετισμών "κάτω από αυτή τη φρικαλέα στέγη".

4. Πίστευε πως η μητέρα του, πριγκίπισα Diana σκηνοθέτησε τον θάνατό της για να γλιτώσει από τον Τύπο
Πληγή που δεν κλείνει ο θάνατος της μητέρας του και ο Harry δεν το κρύβει. Αποκαλύπτει μάλιστα ότι πέρασε πολλές δεκαετίες ψάχνοντας τι ακριβώς συνέβη εκείνη τη μοιραία νύχτα -τον έπεισαν όμως να μην επιμείνει να ανοίξει ξανά οι φάκελος! Ήταν μόλις 12 ετών όταν έχασε τη μητέρα του, όμως ήξερε πως εκείνη ήταν δυστυχισμένη και γι' αυτό για πολύ καιρό πίστευε ότι είχε σκηνοθετήσει τον θάνατό της, ως τον μόνο τρόπο για να γλιτώσει από τους παπαράτσι.
Σε άλλο σημείο του βιβλίου του ο Harry γράφει πως τόσο ο ίδιος όσο και ο αδελφός του οδήγησαν μέσα από τη Pont de l’Alma, το σημείο του τραγικού δυστυχήματος στο Παρίσι, προκειμένου να αναβιώσουν τις τελευταίες στιγμές της μητέρας τους.

5. Ο William και η Kate ήταν εκείνοι που τον ενθάρρυναν να επιλέξει ΕΚΕΙΝΗ τη στολή των Ναζί το 2005
Ένα από τα πιο "σκοτεινά" κομμάτια της ζωής του "μικρού" πρίγκιπα ήταν οι φωτογραφίες που έκαναν τον γύρο του κόσμου πριν από 18 χρόνια με εκείνον να διασκεδάζει φορώντας μια στολή των Ες Ες σε πάρτι μασκέ. Σήμερα ο Harry αποκαλύπτει πως ήταν ο αδελφός του και η κοπέλα του -τότε- που ψήφισαν υπέρ αυτής έναντι της δεύτερης επιλογής που ήταν μια στολή πιλότου.

«Τηλεφώνησα στον Will και την Κate και ρώτησα τι πιστεύουν. Τη ναζιστική στολή, είπαν», γράφει ο Harry, λέγοντας ότι δοκίμασε τη στολή μαζί τους. «Ούρλιαξαν από τα γέλια και οι δύο. Χειρότερο από το κορμάκι που φόραγε ο Willy! Πολύ πιο γελοίο! Το οποίο πάλι, ήταν το ζητούμενο», γράφει στο βιβλίο.


6. Μίλησε και για τη... φαλάκρα του William
"Ανησυχητικό" και "πιο προχωρημένο από το δικό μου", σχολίασε το φαινόμενο των όλο και περισσότερο αραιών μαλλιών του αδελφού του ο Harry.

7. Ο πατέρας του δεν τον αγκάλιασε όταν του μίλησε για τον θάνατο της μητέρας του
Μία ακόμη ανοιχτή πληγή αφορά στην όχι ζεστή αντιμετώπιση του βασιλιά απέναντι στους γιους του, ειδικά όταν πέθανε η Diana. Περιγράφοντας τη στιγμή που ο Κάρολος του είπε τα φρικτά νέα, ο Harry υπογράμμισε ότι απλά τον χτύπησε στο πόδι και την πλάτη λέγοντάς του ότι "όλα θα πάνε καλά", χωρίς ούτε καν να τον αγκαλιάσει!

8. Ο William και η Kate λάτρευαν το Suits πριν γνωρίσουν την Meghan αλλά "δεν την ήθελαν για τον Harry" από την αρχή
Παρότι τρελοί φανς της σειράς στην οποία πρωταγωνιστούσε η Meghan, ο William και η Kate δεν το παραδέχτηκαν ποτέ, ισχυρίζεται ο Harry, αντίθετα, προσπάθησαν να τη μειώσουν με κάθε τρόπο εξαιτίας και αυτού. "Στο κάτω κάτω, μία αμερικανίδα ηθοποιός είναι Henry", του έλεγε ξανά και ξανά ο μεγάλος του αδελφός

9. Ο Harry επιβεβαιώνει πως τόσο εκείνος όσο και ο William έχουν κάνει περιτομή
Το ερώτημα "είτε αφορά δημόσιο ενδιαφέρον είτε απλή περιέργεια" υπάρχει εδώ και 40 χρόνια. "Υπάρχουν αμέτρητες ιστορίες και άρθρα -ακόμη και στους New York Times- σχετικά με το αν ο Willy κι εγώ έχουμε περιτμηθεί", γράφει στο βιβλίο του ο Harry και αποκαλύπτει την αλήθεια.

"H μαμά το είχε απογορεύσει, όπως μας έλεγαν όλοι, όμως με 'έκοψαν' ως μωρό", εξηγεί ο Harry παίρνοντας αφορμή από μία ακόμη αποκάλυψη σύμφωνα με την οποία, όταν στάθηκε ως κουμπάρος του αδελφού του στον γάμο του το 2011, είχε μόλις επιστρέψει από μία αποστολή στο Αφγανιστάν, γεμάτος κρυοπαγήματα, ακόμη και στο μόριό του -γεγονός που ανατρέπει τις φήμες που θέλουν τις πιθανότητες για κρυοπαγήματα σε αυτό το ευαίσθητο σημείο πιο πολλές για τους άντρες χωρίς περιτομή.

10. Το παρασκήνιο πίσω από τον τσακωμό για το φόρεμα της Charlotte στον γάμο των Sussexes
Μεγάλο ζήτημα είχε προκύψει αμέσως μετά τον γάμο των Sussexes το 2018 με τις φήμες να θέλουν τη Μeghan να έχει κάνει τη λεχώνα, τότε, Kate να κλάψει με τη κακή συμπεριφορά της.
Τον Ιούλιο του 2022 και αφού διαρροές από το παλάτι προσυπέγραφαν τη φήμη, η Oprah ρώτησε ανοιχτά τη Meghan σχετικά κι εκείνη απάντησε στην πραγματικότητα είχε συμβεί το αντίθετο και ότι η Kate αργότερα είχε καταλάβει το λάθος της, είχε ζητήσει συγνώμη και έστειλε λουλούδια.
Στο βιβλίο του ο Harry αναφέρεται με λεπτομέρεια στο συμβάν αυτό περιγράφοντας πώς η Kate ζητούσε με πίεση να αλλάξει το φόρεμα της Charlotte που δεν της έκανε καθόλου (η μικρή, μάλιστα, φέρεται να έβαλε τα κλάματα μόλις είδε τον εαυτό της στον καθρέφτη) και καθώς δεν έβρισκε βολικές τις προτάσεις της Meghan για προσαρμογή -όπως έκαναν όλα τα άλλα παρανυμφάκια- εκείνη έκανε τις αλλαγές με τη δική της σχεδιάστρια. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, η Kate, όπως περιγράφει ο Harry είπε στη Meghan ότι όλα τα φορέματα των κοριτσιών ήταν... χάλια και χρειαζόταν αλλαγές. Ε, λίγες μέρες πριν από τον γάμο της και η Meghan δεν άντεξε! Έσπασε!

11. Τι είπαν με τον William και τον Κάρολο μετά την κηδεία του παππού του
Η κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου τον Απρίλιο του 2021 έφερε τον Harry πρώτη φορά στην πατρίδα του μετά την απόφασή τους με τη Meghan να χαράξουν τη δική τους πορεία. Εκείνη τη μέρα, λοιπόν, είχε οργανωθεί μια μυστική συνάντηση του ίδιου με τον πατέρα και τον αδελφό του στους κήπους του Frogmore προκειμένου να γίνει μια προσπάθεια να τα βρουν!
Στο Spare, λοιπόν, ο Harry περιτράφει πως η συνάντηση αυτή δεν ήταν καθόλου παραγωγική και πως πολύ σύντομα τα αίματα άναψαν μεταξύ εκείνου και του William προκαλόντας άμεση παρέμβαση του πατέρα τους, ο οποίος εκλιπαρούσε τους γιους του "να μην καταστρέψουν τα τελευταία χρόνια της ζωής του".
Κάποια στιγμή ο William ορκίστηκε στη μητέρα τους ότι πραγματικά ήθελε ο Harry να είναι ευτυχισμένος, όμως εκείνος δεν πείστηκε, παρά το ιερό του όρκου! Αντίθετα έφυγε από τη συνάντηση πεπεισμένος πως ούτε ο αδελφός του ούτε ο πατέαρας του είχαν καταλάβει γιατί έκανε ό,τι έκανε, και πως δεν τους ένοιαζε καν!

12. Η αλήθεια πίσω από τα χρήματα που δίνει το Παλάτι
Στα απομνημονεύματά του, ο Harry αναφέρεται στα οικονομικά ρίχνοντας και ένα -ακόμη- καρφί προς τον αδελφό του. Σύμφωνα με τον δούκα του Sussex ο βασιλιάς του είπε ότι δεν είχε αρκετά χρήματα για να στηρίξει και εκείνους (προφανώς εννοώντας αφού φύγουν από την οικογένεια!)

"Ο μπαμπάς δεν συντηρούσε οικονομικά τον Willy κι εμένα και τις οικογένειές επειδή ήταν γαλαντόμος! Αυτή ήταν η δουλειά του και αυτό έπρεπε να κάνει", γράφει ο Harry συμπληρώνοντας με νόημα ότι ο μεγαλύτερος αδελφό τους "συμφώνησε να υπηρετήσει τη μοναρχία και να μείνει με τα πόδια και τα χέρια μέσα στο χρυσό κλουβί σε κάθε περίτπωση με αντάλλαγμα να τον φροντίζουν"!

13. Ο Κάρολος ξαναζούσε άσχημες στιγμές της Diana με τη Meghan -και δεν του άρεσε καθόλου
Σε συνέχεια της προηγούμενης αποκάλυψης ο πρίγκιπας Harry εξηγεί πως, όπως αντιλήφθηκε πολύ γρήγορα, στην πραγματικότητα το "θέμα" του βασιλιά πατέρα του δεν ήταν οικονομικό. Ο Κάρολος ζήλευε την ολοένα και μεγαλύτερη δημοτικότητα που απολάμβανε η Meghan και ζήλευε, όπως γινόταν παλιότερα και με την Diana. Γι' αυτό, λέει ο Harry, δεν "πολέμησε" για εκείνους και τους άφησε να φύγουν!

Μάλιστα...

Αυτά είναι μόνο η αρχή. Ο Harry άνοιξε (ξανά) το στόμα του και "όποιον πάρει ο Χάρος", ίσως κάπως εκ του ασφαλούς, φυσικά, καθότι γνωρίζει πως το Παλάτι δεν θα απαντήσει δημόσια για τους ισχυρισμούς του.

Έστω... Αφήνουμε αυτά τα "ολίγα" για αρχή και επανερχόμαστε σύντομα.

Ζωή Κίττα