Πρίγκιπας Harry: Χαρακτήρισε τον William «άσπονδο εχθρό του» και τον κατηγόρησε ότι τον παρότρυνε να ντυθεί ναζί σε μασκέ πάρτι

06.01.2023
Πρίγκιπας Harry: Χαρακτήρισε τον William «άσπονδο εχθρό του» και τον κατηγόρησε ότι τον παρότρυνε να ντυθεί ναζί σε μασκέ πάρτι
Aν αναρωτιέσαι πόσο σκληρά θα επιτεθεί ο πρίγκιπας Harry στον πρίγκιπα William στα επερχόμενα απομνημονεύματά του, Spare, ακόμα δεν έχεις δει τίποτα!

Εκτός από το ότι κατηγορεί τον αδερφό του ότι του επιτέθηκε σωματικά, ο Ηarry φέρεται να αποκαλεί τον William «τον άσπονδο εχθρό του». Και ο Harry ρωτήθηκε σχετικά με αυτό κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης που παραχώρησε στον Michael Strahan και θα μεταδοθεί τη Δευτέρα στο Good Morning America.

Σε ένα teaser από τη συνέντευξη, ο Μichael ρωτά τον πρίγκιπα Harry: «Υπάρχει ένα απόσπασμα στο βιβλίο όπου αναφέρεστε στον αδερφό σας ως τον «αγαπημένο σας αδερφό και άσπονδο εχθρό». Σκληρά λόγια. Τι εννοείτε με αυτό»;

Στην απάντηση, ο Harry λέει: «Πάντα υπήρχε αυτός ο ανταγωνισμός μεταξύ μας, κατά παράξενο τρόπο. Νομίζω ότι πραγματικά παίζει ή πάντα έπαιζε αυτό το “διάδοχος/εφεδρικός”».

To «Spare» (εφεδρικός, ρεζέρβα) είναι ο τίτλος του βιβλίου του Ηarry και φαίνεται αρκετά ξεκάθαρο ότι το να είναι δεύτερος μετά τον πρίγκιπα William είχε βαθιά επίδραση σε αυτόν. Σύμφωνα με τον Guardian, η οποία δημοσίευσε ένα απόσπασμα από το βιβλίο του Harry, ο πρίγκιπας θυμάται ότι ο βασιλιάς Κάρολος είπε στην πριγκίπισσα Diana όταν γεννήθηκε: «Υπέροχο! Τώρα μου έδωσες έναν διάδοχο και ένα εφεδρικό — η δουλειά μου τελείωσε».

Παρά αυτή την αναμφισβήτητα τοξική δυναμική, ο William και ο Harry ήταν κολλητοί για μεγάλο μέρος της ζωής τους, αλλά είχαν μια τεράστια διαμάχη όταν ο Harry άρχισε να βγαίνει με τη Μeghan Markle, την οποία ο William φέρεται να αποκάλεσε «δύσκολη», «αγενή» και «σκληρή» πριν επιτεθεί σωματικά στον Ηarry στην κουζίνα του σπιτιού του στο Παλάτι του Kensington.

Ωστόσο, ένας άλλος απολύτως συγκλονιστικός ισχυρισμός από τα επερχόμενα απομνημονεύματα του πρίγκιπα Harry, διέρρευσε -αυτή τη φορά από το Page Six. O 38χρονος πρίγκιπας, λοιπόν, ισχυρίζεται ότι αυτοί που του πρότειναν να φορέσει τη ναζιστική στολή σε πάρτι μασκέ το 2005 (κάτι που είχε προκαλέσει τεράστιο σκάνδαλο εκείνη την εποχή) δεν ήταν άλλοι από την Κate Middleton και τον πρίγκιπα William, οι οποίοι «έσκασαν στα γέλια» όταν τον είδαν με τη στολή.

Το Page Six αποκάλυψε τις αναμνήσεις του Harry σχετικά με το θέμα, όπου λέει ότι κάλεσε τον William και την Kate και τους ζήτησε να πουν τη γνώμη τους για τη στολή σε σχέση με μια άλλη στολή πιλότου που ήθελε να φορέσει.

«Τηλεφώνησα στον Will και την Κate και ρώτησα τι πιστεύουν. Τη ναζιστική στολή, είπαν», γράφει ο Harry, λέγοντας ότι δοκίμασε τη στολή μαζί τους. «Ούρλιαξαν από τα γέλια και οι δύο. Χειρότερο από το κορμάκι που φόραγε ο Willy! Πολύ πιο γελοίο! Το οποίο πάλι, ήταν το ζητούμενο».

Για το λόγου το αληθές, αυτή η ανάμνηση ταιριάζει σε μεγάλο βαθμό με την αναφορά του συγγραφέα Robert Lacey στο βιβλίο του 2020, Battle of Brothers, όπου έγραψε: «Ο Harry διάλεξε τη στολή του σε συμφωνία με τον μεγαλύτερο αδελφό του - τον μελλοντικό βασιλιά William V, τότε στα 22 του - που γελούσε σε όλη τη διαδρομή πίσω στο Ηighgrove (την εξοχική κατοικία του Kαρόλου) με το μικρότερο αδελφάκι του, του οποίου υποτίθεται ότι ήταν καθοδηγητής».

Ο Lacey μίλησε επίσης με έναν πρώην βοηθό που ισχυρίστηκε ότι ο Harry ήταν στενοχωρημένος από αυτό, λέγοντας: «Για πρώτη φορά, η σχέση τους υπέφερε πραγματικά και σχεδόν δεν μιλούσαν. Ο Ηarry αγανάκτησε με το γεγονός ότι ο William ξέφυγε τόσο εύκολα από αυτό».

Αυτή, πάντως, είναι μόνο η αρχή. Το Spare έρχεται με πολλές... "βόμβες".

Νικολέτα Μακρή