Ο πρίγκιπας Harry περιγράφει τη σωματική επίθεση που δέχτηκε από τον William για τη Meghan και ο πόλεμος ξεκινά - Η απάντηση το παλατιού

05.01.2023
Ο πρίγκιπας Harry περιγράφει τη σωματική επίθεση που δέχτηκε από τον William για τη Meghan και ο πόλεμος ξεκινά - Η απάντηση το παλατιού
Λίγες μέρες πριν από την κυκλοφορία της αυτοβιογραφία του με τον εύγλωτο τίτλο "Spare" (αυτός που περισσεύει, ο έξτρα), ο Guardian έδωσε στη δημοσιότητα ένα πρώτο απόσπασμα και άναψε μεγάλες φωτιές καθώς σε αυτό ο πρίγκιπας Harry περιγράφει με λεπτομέρεια πώς ο αδελφός του τον άρπαξε από τον γιακά και τον έσπρωξε με αποτέλεσμα να σπάσει το κολιέ του αλλά και να τραυματιστεί ο ίδιος. Άρχισαν τα όργανα.

Στις 10 Ιανουαρίου αναμένεται η κυκλοφορία του αυτοβιογραφικού βιβλίου του Harry και ενώ όλοι περιμένουν τις δύο σχετικές συνεντεύξεις που έχει δώσει ο ίδιος σε Αμερική και Ηνωμένο Βασίλειο και θα προβληθούν αυτό το Σαββατοκύριακο, ο Guardian δημοσιεύει ένα πρώτο απόσπασμα.

Σε αυτό ο Harry περιγράφει τη στιγμή που ο αδελφός του, William, του επιτέθηκε σωματικά με αφορμή τη σχέση του πρώτου με τη Meghan Markle.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, λοιπόν, ο William χαρακτήρισε τη Meghan "δύσκολη, αγενή και απότομη" και ο Harry τον κατητόρησε ως "παπαγαλάκι του αφηγήματος του Τύπου". Αυτό για αρχή, γιατί αμέσως μετά, όπως περιγράφεται στο βιβλίο, ο William του χύμηξε -κυριολεκτικά.

"Όλα συνέβησαν τόσο γρήγορα. Τόσο πολύ γρήγορα. Με άρπαξε από τον γιακά, κόβοντας το κολιέ μου και με έριξε στο πάτωμα", περιγράφει ο Harry συμπληρώνοντας ότι κατέληξε μέσα στο πιάτο του σκύλου το οποίο έσπασε κάτω από τη μέση του με τα κομματάκια να τον κόβουν. "Εμεινα εκεί ξαπλωμένος για μια στιγμή, ζαλισμένος και μετά σηκώθηκα στα πόδια μου και του είπα να βγει έξω", συνέχισε.

Το θερμό επεισόδιο μεταξύ των δύο αδελφών φέρεται να τοποθετείται χρονικά το 2019 στο Nottingham Cottage, πριν από την ανακοίνωση της παραίτησης των Sussexes από τα royal καθήκοντά τους και, σύμφωνα με τον Harry, του άφησε σημάδια και στην πλάτη!

Συνεχίζοντας την περιγραφή, ο 38χρονος πρίγκιπας υποστηρίζει ότι ο αδελφός του ήταν κατακόκκινος από τα νεύρα και αφού ανταλλάχθηκαν αρκετές προσβολές, του είπε ότι ήθελε μόνο να τον βοηθήσει.

"Είσαι σοβαρός; Να με βοηθήσεις; Σόρι, αλλά έτσι το λες εσύ αυτό; Να με βοηθήσεις;" θυμάται ο Harry να λέει, όμως το σχόλιό του εξόργισε τον William ο οποίος άρχισε να τον βρίζει βαδιζοντας προς το μέρος του. "Willy, δεν μπορώ να σου μιλήσω όταν είσαι έτσι" είπε ο Harry και του πρόσφερε ένα ποτήρι νερό λίγο πριν εκείνος του επιτεθεί όπως περιγράφηκε νωρίτερα.

O Martin Pengelly, ο δημοσιογράφος που υπογράφει το άρθρο για την αμερικανική ηλεκτρονική έκδοση του Guardian, υπογραμμίζει πως "χρησιμοποιείται πολύ προσεκτικά ο όρος 'επίθεση' και όχι 'καυγάς' γιατί ο Harry τονίζει ότι δεν απάντησε στην επίθεση του αδελφού του με κανέναν τρόπο".

Σύμφωνα με τα όσα γράφει ο Harry, ο αδελφός του τον πίεζε να ανταποδώσει το χτύπημα αλλά εκείνος αρνήθηκε, ενώ αργότερα, ο William έδειξε "μετανιωμένος και ζήτησε συγνώμη".

Η απάντηση του Kensington Palace, όπως διαβάζουμε σε σχετικό άρθρο του BBC είναι η αναμενόμενη: "Ουδέν Σχόλιο". Στο ίδιο άρθρο, βέβαια υπογραμμίζεται ότι το βρετανικό δίκτυο απλά μεταδίδει την είδηση καθώς "δεν έχει λάβει ακόμη αντίτυπο του βιβλίου".

Πάντως, αυτή δεν είναι η πρώτη έντονη στιγμή με τον αδελφό του, που περιγράφει ο πρίγκιπας Harry. Στο ντοκιμαντέρ του Netflix με τίτλο "Harry & Meghan" τον ακούσαμε να περιγράφει γλαφυρά τη στιγμή που ο William του επιτέθηκε λεκτικά όταν έμαθε ότι σκοπεύει να φύγει από την Αγγλία.

"Ήταν τρομακτικό να έχω τον αδελφό μου να ουρλιάζει και να μου φωνάζει και τον πατέρα μου να λέει πράγματα που απλά δεν ήταν αλήθεια και τη γιαγιά μου να κάθεται ήσυχα εκεί και απλά να τα ακούει όλα", είχε πει τότε ο δούκας του Sussex.

Σε κάθε περίπτωση, η κυκλοφορία του βιβλίου του Harry, απλά, αναμένεται να ρίξει κι άλλο λάδι στη φωτιά που άναψαν οι Sussexes χαράζοντας τον δικό τους δρόμο. Ενώ βέβαια, θα μπορούσαν να το κάνουν όλο αυτό "αναίμακτα" εκείνοι αποφάσισαν να τα κάνουν όλα "στάχτη και μπούλμπερη", όπως φαίνεται. Και ενώ οι φήμες θέλουν τον βασιλιά Κάρολο να μη "μασάει" και να κρατά ακόμη την πόρτα ανοιχτή για τον μικρό γιό του, εκείνος δείχνει να το κάνει όλο και πιο δύσκολο. Τελικά θα λάβουν οι Sussexes πρόσκληση για την ενθρόνιση του βασιλιά, η οποία, για την ιστορία είναι προγραμματισμένη ανήμερα των γενεθλίων του γιου τους, τον επόμενο Μάιο; Θα δείξει! Τα στοιχήματα έχουν ήδη ανοίξει!

Ζωή Κίττα