Ο βασιλιάς Κάρολος φόρεσε γραβάτα με την ελληνική σημαία - Την είχε φορέσει και ο Joe Biden

22.11.2023
Ο βασιλιάς Κάρολος φόρεσε γραβάτα με την ελληνική σημαία - Την είχε φορέσει και ο Joe Biden
Photos: @TheRoyalFamily
Όλοι σήμερα (στην Ελλάδα, τουλάχιστον) μιλάνε για τη γραβάτα του βρετανού βασιλιά και... δεν έχουν άδικο!

Ένθερμος φιλέλληνας ο βασιλιάς Κάρολος το απέδειξε δημόσια, ακόμη μία φορά, όμως χωρίς λόγια, απλά μέσα από τις στυλιστικές του επιλογές.

Ο Πρόεδρος της Νότιας Κορέας με τη σύζυγό του βρίσκονται αυτές τις μέρες στο Ηνωμένο Βασίλειο και κατά την τελετή υποδοχής τους, ο φακός εστίασε στη γραβάτα που είχε επιλέξει για την περίσταση ο βρετανός μονάρχης, η οποία ήταν γεμάτη ελληνικές σημαίες.

{https://www.instagram.com/p/Cz6RUsusxL3/?img_index=1}

Ο βασιλιάς Κάρολος έχει επισκεφτεί πολλές φορές τη χώρα μας με την πιο πρόσφατη στο 2021. Στο πλαίσιο μιας παλιότερης επίσκεψής του, το 2018, ο Κάρολος είχε υπογραμμίσει τους στενούς παραδοσιακούς δεσμούς που ενώνουν τις δύο χώρες δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον ρόλο που έχει παίξει η Ελλάδα σε όλο τον κόσμο: «Είμαστε όλοι Έλληνες», είχε δηλώσει, χαρακτηριστικά.

«Είμαστε όλοι Έλληνες. Οι νόμοι μας, η λογοτεχνία μας, η θρησκεία μας, οι τέχνες μας, όλα έχουν τις ρίζες τους στην Ελλάδα», είχε πει ο πρίγκιπας, τότε, Κάρολος τονίζοντας πως η Ελλα΄δα βρίσκεται στο αίμα του και αυτό δεν ήταν μόνο μεταφορικό αλλά και κυριολεκτικό καθώς τόσο ο πατέρας του όσο και ο παππούς του είχαν γεννηθεί στη χώρα μας.

Ο πρίγκιπας Κάρολος αποκαλύπτει το αγαπημένο του φαγητό -Και είναι ελληνικό!

Ο παππούς του Καρόλου, πρίγκιπας Ανδρέας της Ελλάδας και της Δανίας γεννήθηκε στο παλάτι του Τατοΐου έξω από την Αθήνα το 1882, και ο πατέρας του, πρίγκιπας Φίλιππος, δούκας του Εδιμβούργου, γεννήθηκε στο παλάτι του Mon Repos στην Κέρκυρα το 1921.

Η γραβάτα που επέλεξε για την πρόσφατη εμφάνισή του ο βρετανός γαλαζοαίματος ανήκει στον οίκο Γραβάτας Pagoni και, όπως διαβάζουμε στη σχετική ανάρτηση στα social media, πρόκειται για ένα συλλεκτικό σχέδιο που έχει ξαναγίνει αντικείμενο συζήτησης, όταν την είχε φορέσει και ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Joe Biden, σε συνάντηση που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

biden_1.jpg

Τότε, βέβαια, είχε μια λογική εξήγηση ως στυλιστική επιλογή (από πλευράς Biden, δηλαδή). Το ότι ο Κάρολος επέλεξε την ελληνική σημαία για να υποδεχτεί τον Κορεάτη πρόεδρο έχει ένα άλλο ενδιαφέρον και ως αυτό το καταθέτουμε.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ποιο επάγγελμα θα ήθελε να κάνει αν δεν γινόταν ποτέ μονάρχης

{https://www.instagram.com/p/Cz8a-r8IHqH/?img_index=1}

Τελευταία τροποποίηση στις 22.11.2023 - 17:31