Ο πρίγκιπας Κάρολος αποκαλύπτει το αγαπημένο του φαγητό -Και είναι ελληνικό!

14.11.2018
Ο πρίγκιπας Κάρολος αποκαλύπτει το αγαπημένο του φαγητό -Και είναι ελληνικό!
Με την αφορμή των φετινών 70ών γενεθλίων του διάδοχου του βρετανικού θρόνου, δεν ήταν λίγες οι προσωπικές πληροφορίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και εμείς ξεχωρίσαμε μία που μας αφορά!

Ο πρίγκιπας Κάρολος, που γιόρτασε τη σημαντική αυτή μέρα δημοσιεύοντας δυο νέες φωτογραφίες με όλη την οικογένειά του, αποκάλυψε μιλώντας στην τελευταία έκδοση του περιοδικού Town and Country, την αγάπη του για το φαγητό και ειδικά για τον... "groussaka".

Πρόκειται για μια εκδοχή του κλασικού μουσακά όμως με πέρδικα (grouse) αντί για κιμά! Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, φαίνεται ότι πρόσφατα ανακάλυψε την περδικα ως τροφή και τη χρησιμοποιεί ως εναλλακτική πρώτη ύλη σε κλασικές συνταγές.

"Ανακάλυψα μερικές συνταγές με πέρδικα πρόσφατα. Κόκκορας κρασάτος, αλλά με πέρδικα. Όπως και μουσακάς με πέρδικα, δηλαδή... groussaka (κάνοντας ο ίδιος την παρήχηση)".

Διάβασε επίσης: Kate και Camilla: Η νύφη, η πεθερά και το βλέμμα που... σκοτώνει

Και για όποιον αναρωτιέται, υπάρχει ιδιαίτερη σχέση ανάμεσα στον Κάρολο και την Ελλάδα καθώς ο παππούς του, prince Andrew of Greece and Denmark γεννήθηκε στο Τατόι (1882) και ο πατέρας του, Prince Philip, the Duke of Edinburgh και σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ γεννήθηκε στη Κέρκυρα, στο παλάτι του Μον Ρεπό το 1921.

Ο τέως βασιλιάς της Ελλάδας Κωνσταντίνος είναι ένας από τους νονούς του πρίγκιπα William και εκείνος με τη σειρά του είναι ένας από τους νονούς του Kωνσαντίνου Αλέξιου, γιου του Παύλου και της Marie Chantal.

Ξέρει, λοιπόν, από ελληνική κουζίνα ο Κάρολος!

Ζωή Κίττα