Ο απρόσμενος τραγουδιστής που αποδέχθηκε την πρόταση του παλατιού για την τελετή της στέψης του βασιλιά Καρόλου

Ο απρόσμενος τραγουδιστής που αποδέχθηκε την πρόταση του παλατιού για την τελετή της στέψης του βασιλιά Καρόλου
(Photo by Chris Jackson/Getty Images)
Η αντίστροφη μέτρηση για την ιστορική στέψη του βασιλιά Καρόλου φτάνει στο τέλος της και εμείς θα σταθου΄με για λίγο στη συναυλία που θα ακολουθήσει την επόμενη μέρα.

Δεν ήταν λίγοι οι μουσικοί που απέρριψαν προσκλήσεις για να εμφανιστουν στη συναυλία της στέψης του βασιλιά Καρόλου και είναι πιθανό ότι ακόμη περισσότεροι απέρριψαν προσκλήσεις για να εμφανιστούν απλώς ως καλεσμένοι. Όχι όμως ο Nick Cave o οποίος το Σάββατο θα παρακολουθήσει τη στέψη και ομολογουμένως θα είναι μια από τις πιο απρόσμενες συμμετοχές. Σε μια δήλωση, μάλιστα, προς τους fans του, που απευθύνεται συγκεκριμένα σε τέσσερις που ρωτούσαν γιατί θα παρευρεθεί, ο τραγουδιστής το έθεσε πολύ απλά:

«Δεν είμαι μοναρχικός, ούτε βασιλικός», έγραψε ο Cave. «Δεν είμαι επίσης τόσο περίεργος για τον κόσμο και τον τρόπο που λειτουργεί, τόσο ιδεολογικά κολλημένος, τόσο καταραμένα γκρινιάρης, ώστε να αρνηθώ μια πρόσκληση για αυτό που μάλλον θα είναι το πιο σημαντικό ιστορικό γεγονός στο Ηνωμένο Βασίλειο της εποχής μας . Όχι απλώς το πιο σημαντικό, αλλά το πιο περίεργο, το πιο παράξενο».

Το γιατί τα θέματα της μοναρχίας του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν τόση σημασία για τον Cave, ο οποίος είναι Αυστραλός, είναι εξίσου περίεργο και παράξενο όσο περιμένει τη στέψη. «Υποθέτω ότι αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι, πέρα από τις ατέρμονες αλλά απαραίτητες συζητήσεις για την κατάργηση της μοναρχίας, έχω μια ανεξήγητη συναισθηματική προσκόλληση με τους βασιλικούς».

{https://www.instagram.com/p/CnRzmjnLjCf/}

Αυτό που προηγήθηκε αυτής της τοποθέτησης ήταν μια περιγραφή του τρόπου με τον οποίο ο μουσικός είχε ουσιαστικά το σύνδρομο της Στοκχόλμης σε αυτή τη σύνδεση με τη χώρα, από τις αναμνήσεις του από μια σύντομη συνάντηση το 2006 με τη βασίλισσα Ελισάβετ στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

«Ήταν μια ως επί το πλείστον αμήχανη υπόθεση, αλλά η ίδια η βασίλισσα, ντυμένη με ένα σετ σε χρώμα σομόν, φαινόταν σχεδόν εξωγήινη και ήταν η πιο χαρισματική γυναίκα που έχω γνωρίσει ποτέ», έγραψε ο Cave. «Ίσως να ήταν ο φωτισμός, αλλά στην πραγματικότητα έλαμπε». Όταν είπε στη μητέρα του την ιστορία, εκείνη έκλαψε. Όταν πέθανε η βασίλισσα, ο ίδιος έκλαψε.

{https://www.instagram.com/p/CrmC5bstTCe/}

«Η βαθιά εκκεντρική φύση της όλης υπόθεσης που αντικατοπτρίζει τόσο τέλεια τη μοναδική παραξενιά της ίδιας της Βρετανίας», εξήγησε, «απλώς με ελκύει κάτι τέτοιο - το περίεργο, το παράξενο, το εκπληκτικά θεαματικό, αυτό που προκαλεί δέος».

Ένας fan τον ρώτησε για την απόφασή του να παρευρεθεί: «Τι θα σκεφτόταν ο νεαρός Nick Cave για αυτό;» Εν ολίγοις, το τι θα έκανε ή δεν θα έκανε ο νεότερος εαυτός του Cave.

«Ο νεαρός Nick Cave ήταν, με όλο τον σεβασμό για τον νεαρό Nick Cave, νέος και, όπως πολλοί νέοι, είχε ως επί το πλείστον άνοια, οπότε είμαι λίγο προσεκτικός στο να τον χρησιμοποιώ ως σημείο αναφοράς για το τι πρέπει ή δεν πρέπει να κάνω», έγραψε ο τραγουδιστής. «Ήταν χαριτωμένος όμως του το αναγνωρίζω. Ταραγμένος, αλλά χαριτωμένος».

Κρίμα που οι άνθρωποι του παλατιού δεν σκέφτηκαν να καλέσουν τον Nick Cave στη συναυλία για τη στέψη.