Ο βασιλιάς Κάρoλος ΙΙΙ έκανε την πρώτη επίσημη δήλωση μετά τον θάνατο της μητέρας του

09.09.2022
Ο βασιλιάς Κάρoλος ΙΙΙ έκανε την πρώτη επίσημη δήλωση μετά τον θάνατο της μητέρας του
Όπως, ακριβώς, όριζε το πρωτόκολλο, ο νέος βασιλιάς της Μεγάλης Βρετανίας μίλησε για πρώτη φορά στον λαό του με τη νέα του ιδιότητα και το έκανε με μία γραπτή δήλωση, λίγη ώρα μετά την επίσημη ανακοίνωση για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ.

Η βασίλισσα Ελισάβετ έφυγε από τη ζωή σήμερα το απόγευμα (8/9/2022) στο πιο αγαπημένο της σημείο σε όλο τον κόσμο (σύμφωνα με τα δικά της λόγια) στο Balmoral στη Σκωτία. Ήταν 96 ετών και με 70 χρόνια στον θρόνο υπήρξε η μακροβιότερη μονάρχης στην ιστορία της Μεγάλης Βρετανίας.

Εφόσον ο μέχρι πρότινος πρίγκιπας της Ουαλλίας, Κάρολος, είχε δεχτεί το χρίσμα επίσημα, δεν ετίθετο ουδεμία αμφιβολία περί της διαδοχής.

Στα 73 του χρόνια ο Κάρολος έγινε βασιλιάς και η σύζυγός του, Καμίλα, βασιλική σύζυγος (με τις ευχές της πεθεράς της, μάλιστα)

Όπως όριζε το πρωτόκολλο, σήμερα, απευθύνθηκε για πρώτη φορά στον λαό του, λίγη ώρα αφού ανέλαβε τον νέο του ρόλο.

"Ο θάνατος της πολυαγαπημένης μου μητέρας και βασίλισσας είναι μια στιγμή μεγάλης λύπης για μένα και για όλα τα μέλη της οικογένειας. Θρηνούμε βαθιά τον θάνατο μιας λατρεμένης μονάρχη και πολυαγαπημένης Μητέρας. Γνωρίζω ότι η απώλειά της θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα, τα βασίλια και την Κοινοπολιτεία και από αμέτρητους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Σε αυτή τη περίοδο του πένθους και της αλλαγής, η οικογένειά μου και εγώ θα αντλούμε παρηγοριά και δύναμη από τη γνώση ότι ευρύτατα ο κόσμος έτρεφε για εκείνη σεβασμό και βαθιά στοργή", διαβάζουμε στην πρώτη επίσημη δήλωση του νέου βασιλιά όπως δόθηκε στη δημοσιότητα από το παλάτι.