Βασίλισσα Ελισάβετ: Συγκινούν τα δημόσια "αντίο" σε μια, πραγματικά, τεράστια προσωπικότητα

09.09.2022
Βασίλισσα Ελισάβετ: Συγκινούν τα δημόσια "αντίο" σε μια, πραγματικά, τεράστια προσωπικότητα
Πολιτικοί, καλλιτέχνες και γαλαζοαίματοι, αποχαιρετούν τη γυναίκα που με τον θάνατό της κλείνει ένα τεράστιο κεφάλαιο στη ζωή της Μεγάλης Βρετανίας και όχι μόνο. Η βασίλισσα Ελισάβετ έφυγε χθες (8/9) από τη ζωή έχοντας σφραγίσει 7 ολόκληρες δεκαετίες με τη χαρισματική παρουσία της. Ιδού μερικές από τις αποχαιρετιστήριες αναρτήσεις που ξεχωρίσαμε.

Helen Mirren

"Περήφανη ως Ελισαβετιανή. Θρηνούμε μια γυναίκα που με ή χωρίς το στέμα υπήρξε η επιτομή της ευγένειας", γράφει στην ανάρτηση της η dame Helen Mirren η οποία ήταν μία από τις ηθοποιούς που ενσάρκωσε τη βασίλισσα Ελισάβετ στη μεγάλη οθόνη.

Victoria Beckham

"Σήμερα είναι μια πολύ στενάχωρη μέρα και όχι μόνο για την πατρίδα μας αλλά και για τον κόσμο όλο. Είμαι βαθύτατα λυπημένη από τον θάνατο της πολυαγαπημένης μας βασίλισσας. Θα τη θυμόμαστε πάντα για τη σταθερή της πίστη και τις υπηρεσίες που προσέφερε και οι σκέψεις μου είναι με τη βασιλική οικογένεια αυτή την απίστευτα λυπηρή στιγμή", γράφει στη λεζάντα της η Victoria Becham.

Barbra Streisand

"Με λύπη μου έμαθα για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ ΙΙ. Ήταν πανταχού παρούσα για ολους μας. Έχαιρε σεβασμού σε όλο τον κόσμο. Είθε να αναπαυθεί εν ειρήνη", γράφει στο δικό της "αντίο" η Barbra Streisand.

Elle McPherson

"Δεν γνωρίζω τη φόρμουλα της επιτυχίας. Όμως, όλα αυτά τα χρόνια παρατηρώ ότι μερικές πτυχές της ηγεμονίας είναι διεθνής και συχνά έχουν να κάνούν με το να βρίσκει κανείς τρόπους να ενθαρρύνει ανθρώπους να συνδυάζουν τις προσπάθειές τους με τα ταλέντα τους, τα ένστικτά τους, τον ενθουσιασμό και την έμπνευσή τους μαζί με δουλειά. Βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ. Ας πάρουμε τους εαυτούς μας πολύ σοβαρά. Ουδείς από εμάς έχει το μονοπώλιο στη σοφία", γράφει φιλοσοφώντας η Elle McPherson

Olympia greece

"Η όμορφη βασίλισσά μας 🤍", γράφει η κόρη του Παύλου και της Marie Chantal η οικογένεια της οποίας έχει συγγενικές σχέσεις με τη βρετανική βασιλική οικογένεια, ως γνωστόν!

Νικόλαος Γλύξμπουργκ

Και ο αδελφός του Παύλου αποχαιρετά με τον δικό του τρόπο τη θεία Ελισσάβετ.

vera wang

"Στο σύμβολο του καθήκοντος, της χάρης, της εξυπνάδας, της πειθαρχίας και της αξιοπρέπειας. Θα μας λείψει για πάντα", γράφει η σπουδαία σχεδιάστρια μόδας Vera Wang.

Nia Vardalos

"God bless the Queen, τον πιο χαριτωμένο και χιουμουρώδη άνθρωπο με τον οποίο μπορεί κανείς να βγεί για δείπνο. Αναπαύσου εν ειρήνη αγαπητή βασίλισσα Ελισάβετ 👑", γράφει στο δικό της "αντίο" η δική μας Nia Vardalos.

Sylvester Stallone

"Ας αναπαυτεί εν ειρήνη αυτή η ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ. Δεν θα υπάρξει όμοιά της στον κόσμο όλο, ποτέ", γράφει με περισσή αγάπη και σεβασμό ο Sly.

Olivia Hussey

"R.I.P. Μεγαλειοτάτη 🙏💔😥 Σας ευχαριστούμε για μια ζωή καθήκοντος και προσφοράς, όλα με χάρη και αγάπη🙏God Bless you🙏God Bless the King🙏", γράφει η θρυλική "Παναγία" του Zeffirelli.

Sir Elton John

O sir Elton John πενθεί μαζί με τη βασιλική οικογένεια, ευχαριστώντας τη βασίλισσα για τα πάντα.

Bill Clinton

"Οι σκέψεις και οι προσευχές μου είναι με τη βασιλική οικογένεια και όλο τον κόσμο που η βασίλισσα ενέπνευσε σε όλη τη ζωή και τη θητεία της", γράφει ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, τονίζοντας πως ο ίδιος και η Hilary πενθούν για την τεράστια απώλεια.

Barack Obama

Με μια μακροσκελέστατη ανάρτηση όπου, στην ουσία, εξυμνεί τη ζωή και το έργο της εκλιπούσης βασίλισσας ο πρώην Πλανητάρχης εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη (τη δική του και της συζύγου του, Michele) για την τεράστια απώλεια αλλά και την ευγνωμοσύνη τους που είχαν την ευκαρία να γνωρίσουν την Ελισάβετ ως άνθρωπο.