Επαναστάτρια βασίλισσα: Οι 10 φορές που η Ελισάβετ έσπασε το βασιλικό πρωτόκολλο

13.09.2022
Επαναστάτρια βασίλισσα: Οι 10 φορές που η Ελισάβετ έσπασε το βασιλικό πρωτόκολλο
Δεν είχε σημασία αν έδινε αυτόγραφα ή άλλαζε αιωνόβιους κανόνες, η βασίλισσα Ελισάβετ ήταν τόσο ανθρώπινη όσο όλοι μας και επίσης της άρεσε να είναι λίγο ανυπάκουη κάθε τόσο. Για του λόγου το αληθές και με τη δυσάρεστη αφορμή του θανάτου της, ιδού η ενδιαφέρουσα λίστα:

Δεν δίσταζε να φτιάξει το μακιγιάζ της δημόσια

Παρόλο που τα μέλη της βασιλικής οικογένειας συχνά πρέπει να παρακολουθούν πολλές εκδηλώσεις για πολλές ώρες, δεν πρέπει να αγγίζουν το μακιγιάζ τους δημόσια. Αλλά αυτό δεν είχε εμποδίσει τη βασίλισσα Ελισάβετ να το κάνει, καθώς την είχε συλλάβει η κάμερα στο Windsor Horse Show το 1985, να προσθέτει κραγιόν.

Δεχόταν λουλούδια από θαυμαστές

Μπορεί να φαίνεται σαν μια ευγενική χειρονομία, αλλά η βασίλισσα δεν επιτρεπόταν να λάβει λουλούδια ως δώρο. Ωστόσο, αυτό το πρωτόκολλο δεν την εμπόδισε να δεχτεί αρκετές ανθοδέσμες κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεών της. Το 2019, ένας blogger παρακολούθησε το πάρτι στον κήπο της βασίλισσας και κατάφερε να χαρίσει στην Βασιλική Υψηλότητα ένα μπουκέτο.

Έδωσε αυτόγραφο σε θαυμαστή

Κατά την επίσκεψή της στη Μαλαισία, η βασίλισσα Ελισάβετ έσπασε το πρωτόκολλο γράφοντας αφιέρωση στη μπάλα ενός νεαρού οπαδού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Για λόγους ασφαλείας και για να μην πλαστογραφηθούν οι υπογραφές τους, κανένας από τη βασιλική οικογένεια δεν μπορεί να δώσει αυτόγραφα.

Μπήκε στο στρατό

Η Βασίλισσα Ελισάβετ ήταν η πρώτη γυναίκα βασιλικό μέλος που παραβίασε τον κανόνα του «all man» στον στρατό. Πίσω στο 1945, τότε ως πριγκίπισσα, εντάχθηκε στη Βρετανική Βοηθητική Εδαφική Υπηρεσία ως υπολοχαγός.

Προσκάλεσε την τότε ανύπαντρη Meghan Markle να μείνει για τα Χριστούγεννα

Το 2017, η Meghan ήταν ακόμα η αρραβωνιαστικιά του πρίγκιπα Harry όταν κλήθηκε να περάσει τα πρώτα της Χριστούγεννα με τη βασίλισσα. Αυτή ήταν μια άνευ προηγουμένου κίνηση γιατί, παραδοσιακά, μόνο μετά το γάμο επιτρεπόταν σε κάποιον να παρευρεθεί στα βασιλικά Χριστούγεννα.

Άφησε την Κate και τον William να καλέσουν τους φίλους τους στο γάμο τους

Ενώ το πρωτόκολλο λέει ότι σε έναν βασιλικό γάμο η νύφη και ο γαμπρός πρέπει να προσκαλούν καλεσμένους μόνον ως επίσημη και πολιτική χειρονομία, το 2011 η ίδια η βασίλισσα ενθάρρυνε τον πρίγκιπα William και την Κate να δώσουν προτεραιότητα στην πρόσκληση των φίλων τους.

Επέτρεψε να μεταδοθεί τηλεοπτικά ο γάμος της αδελφής της

Οι βασιλικοί γάμοι μπορεί να είναι ένα παγκόσμιο γεγονός σήμερα, αλλά παλιά ήταν ένα σπάνιο θέαμα. Για να κάνει τη βασιλική οικογένεια πιο προσιτή και να τη φέρει πιο κοντά στο κοινό, η βασίλισσα Ελισάβετ παραβίασε όλους τους κανόνες και επέτρεψε να μεταδοθεί τηλεοπτικά ο γάμος της αδελφής της το 1960. Τον παρακολούθησαν 300 εκατομμύρια άνθρωποι.

Ήταν η πρώτη βασίλισσα που γνώρισε προσωπικά τους υπηκόους της

Βλέπαμε συχνά τη βασίλισσα να χαιρετά τους υπηκόους της, αλλά δεν ήταν πάντα έτσι. Στην πραγματικότητα, μόλις στη δεκαετία του '70 η βασίλισσα Ελισάβετ αποφάσισε να ταρακουνήσει τα πράγματα και άρχισε να χαιρετάει προσωπικά το κοινό. Τότε γεννήθηκε ο διάσημος βασιλικός περίπατος.

Επέτρεψε στον γιο της να παντρευτεί μια διαζευγμένη σύζυγο

Παρόλο που ο πρίγκιπας Κάρολος και η Camilla είχαν χρόνια ιστορίας μαζί, μόλις το 2005 η βασίλισσα έδωσε τη συγκατάθεσή της για τον γάμο. Αυτή ήταν μια από τις λίγες φορές που ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας παντρεύτηκε ένα διαζευγμένο άτομο, του οποίου ο ή η πρώην σύζυγος ζούσε ακόμα. Ο γιος του πρίγκιπα Κάρολου έκανε το ίδιο λίγα χρόνια αργότερα, με έγκριση.

Άφησε τη Charlotte να αποκαλείται πριγκίπισσα

Πριν γεννηθεί η πριγκίπισσα Charlotte, μόνο το πρωτότοκο αγόρι μπορούσε να λέγεται πρίγκιπας. Αλλά το 2012 η Βασίλισσα υπέγραψε μια απόφαση που επέτρεπε όχι μόνο στην πριγκίπισσα Charlotte να αποκαλείται πριγκίπισσα, αλλά και να εισέλθει στη γραμμή διαδοχής στον θρόνο.