Ο Φίλιππος και η Lilibet του ξανά μαζί - Το σκίτσο που έχει συγκινήσει όλους τους royal fans

09.09.2022
Ο Φίλιππος και η Lilibet του ξανά μαζί - Το σκίτσο που έχει συγκινήσει όλους τους royal fans
Η είδηση για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ έχει βυθίσει σε πένθος τη Μεγάλη Βρετανία και -φυσικά- τους δικούς της ανθρώπους τους οποίους παρηγορεί η σκέψη ότι βρίσκεται ξανά με τον "άνθρωπό" της.

Η βασίλισσα Ελισάβετ έφυγε από τη ζωή χθες, 8/9/2022, "ειρηνικά" όπως ανακοινώθηκε επίσημα, στο αγαπημένο της Balmoral στη Σκωτία. Πλήρης ημερών, η μακροβιότερη μονάρχης της Μεγάλης Βρετανίας, έκλεισε τα μάτια της έχοντας συμπληρώσει 70 χρόνια στον θρόνο, έχοντας διορίσει 15 πρωθυπουργούς, έχοντας γεννήσει 4 παιδιά, έχοντας χαρεί 8 εγγόνια και 12 δισέγγονα, έχοντας αφιερώσει τη ζωή της στο στέμα και έχοντας κερδίσει τον απόλυτο σεβασμό, ακόμη και από τους αντιπάλους της. Ήταν 96 ετών.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το στέμα πέρασε αυτόματα στον πρωτότοκο γιο της, Κάρολο, ο οποίος επέλεξε ως όνομά του το βασιλιάς Κάρολος ΙΙΙ. Ο τίτλος του πρίγκιπα της Ουαλλίας που κατείχε μέχρι χθες περνά, λογικά, στον πρίγκιπα William, αλλά αυτό θα γίνει αργότερα, όπως και η στέψη του νέου βασιλιά, ο οποίος, όμως έχει ήδη αναλάβει καθήκοντα και έχει ήδη απευθυνθεί στο έθνος μέσω γραπτής ανακοίνωσης.

Ο πρίγκιπας William θα γίνει πρίγκιπας της Ουαλλίας αλλά, σύμφωνα με royal experts η Kate δεν θα δεχτεί τον ανάλογο της πριγκίπισσας της Ουαλλίας ως σεβασμό προς τη μητέρα του συζύγου της, Diana, η οποία ήταν η τελευταία που τον κατείχε και είχε ταυτιστεί απόλυτα μαζί του. Θα φανεί, όμως αυτό, εν καιρώ.

Προς το παρόν στη Μεγάλη Βρετανία πενθούν και να αναμένουν τις εξελίξεις τόσο ως προς το διαδικαστικό όσο και ως προς το ουσιαστικό κομμάτι.

Η συγκίνηση πάντως είναι μεγάλη και δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκφράζονται με σκίτσα, τα οποία κάνουν σε χρόνο μηδέν τον γύρο του διαδικτύου.

Αυτό που μας συγκίνησε πιο πολύ είναι της Ivette από τη Βαρκελώνη, όπως το μοιράστηκε μέσα από τη σελίδα της Figure it out Art στο Instagram.

Σε αυτό, βλέπουμε πώς εκείνη φαντάστηκε την επανένωση της βασίλισσας με τον επί 73 χρόνια σύζυγό της, πρίγκιπα Φίλιππο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 9/4/2021 λίγο πριν συμπληρώσει τα 100 χρόνια ζωής. Κάπως έτσι τη φανταζόμαστε κι εμείς.

Πρίγκιπας Φίλιππος - Βασίλισσα Ελισάβετ: Η πρώτη (1939) και η τελευταία (2020) κοινή τους φωτογραφία πριν το "αντίο"

Η Ελισάβετ και ο Φίλιππος έζησαν μαζί 73 χρόνια και παρά τα προβλήματα που είχαν κατά καιρούς -κυρίως λόγω του "άτακτου" χαρακτήρα εκείνου- η σχέση τους υπήρξε κάτι παραπάνω από καρμική. "Ήταν, πολύ απλά, πάντα η δύναμή μου", είχε δηλώσει, μεταξύ άλλων η βασίλισσα και, όντως έτσι ήταν καθώς όσοι γνωρίζουν υποστηρίζουν ότι από τη στιγμή που εκείνος έφυγε, η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε αυτόματα και για εκείνη!