Η βασίλισσα Ελισάβετ έφυγε από τη ζωή στα 96 της χρόνια - Νέος βασιλιάς της Αγγλίας ο 73χρονος Κάρολος

08.09.2022
Η βασίλισσα Ελισάβετ έφυγε από τη ζωή στα 96 της χρόνια - Νέος βασιλιάς της Αγγλίας ο 73χρονος Κάρολος
Μετά από 70 χρόνια βασιλείας, "η γέφυρα έπεσε" - Η βασίλισσα ανέβηκε για πρώτη φορά στο θρόνο τον Φεβρουάριο του 1952.

Ολόκληρη η βασιλική οικογένεια έσπευσε σήμερα στο πλευρό της βασίλισσας Ελισάβετ, καθώς η μονάρχης βρισκόταν υπό ιατρική παρακολούθηση λόγω της ραγδαία επιδείνωσης της υγείας της. Τα Ανάκτορα του Buckingham επιβεβαίωσαν σε ανακοίνωσή τους σήμερα το πρωί ότι οι γιατροί «ανησυχούν» για την υγεία της Αυτής Μεγαλειότητος και από τότε, δημοσιογράφοι ντυμένοι στα μαύρα άρχισαν να συνωστίζονται γύρω από το Κάστρο Balmoral, την κατοικία της στη Σκωτία. Τελικά, η βασίλισσα άφησε την τελευταία της πνοή στα 96 της χρόνια.


"Η βασίλισσα πέθανε γαλήνια στο Balmoral σήμερα το απόγευμα", διαβάζουμε στη λιτή λεζάντα που συνοδεύει την ασπρόμαυρη φωτογραφία που επελέγει για τα socia media όλης της βασιλικής οικογένειας ενώ στη συνέχεια ενημερωνόμαστε ότι ο Βασιλιάς και η Βασιλική Σύζυγος (Queen Consort), όπως θα αποκαλούνται στο εξής ο Κάρολος και η Καμίλα, θα παραμείνουν στο Balmoral σήμερα και θα επιστρέψουν στον Λονδίνο αύριο.

Μεγάλη αγωνία για τη βασίλισσα Ελισάβετ: Ο Κάρολος και η Καμίλα ήδη κοντά της, ο William, ο Harry και η Meghan στον δρόμο - Η επίσημη ανακοίνωση

Αμέσως μετά το θάνατο της βασίλισσας, ο sir Edward Young, προσωπικός γραμματέας της βασίλισσας θα ενημέρωσε τηλεφωνικά την πρωθυπουργό, με το μήνυμα «Η γέφυρα του Λονδίνου έπεσε», σύμφωνα με έγγραφα. Το βασιλικό σπίτι εξέδωσε επίσημη δήλωση ενημερώνοντας το προσωπικό, τους δημοσίους υπαλλήλους και το κοινό για τον θάνατο της βασίλισσας.

Η ημέρα του θανάτου της βασίλισσας θα αναφέρεται ως "D-Day" και κάθε μέρα μετά, μέχρι την κηδεία - που θα γίνει την ημέρα 10 - θα αναφέρεται ως "D+1", "D+ 2" κ.λπ.

Επίσης, σημειώνουμε ότι τα προφίλ όλων των επίσημων λογαριασμών στα βασιλικά social media άλλαξαν ως ένδειξη πένθους, φέροντας τον θυραιό της βασιλικής οικογένειας.

Τι θα συμβεί όταν η βασίλισσα Ελισάβετ φύγει από τη ζωή - Η επιχείρηση Unicorn έχει ήδη τεθεί σε ετοιμότητα

Πόσο χρονών ήταν η βασίλισσα Ελισάβετ;
Η μονάρχης, γεννημένη στις 21 Απριλίου 1926, ήταν 96 ετών.

Πόσο καιρό βασίλευε η βασίλισσα Ελισάβετ;
Η βασίλισσα ανέβηκε για πρώτη φορά στο θρόνο τον Φεβρουάριο του 1952. Φέτος, γιόρτασε το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της, σηματοδοτώντας επίσημα τα 70 χρόνια της βασιλείας της. Είναι η μακροβιότερη μονάρχης στη βρετανική ιστορία.

Ποιος είναι ο επόμενος στη σειρά για τον θρόνο;
Μετά το θάνατό της, ο πρωτότοκος γιος της βασίλισσας, Κάρολος, ο οποίος είχε ήδη δεχτεί το χρίσμα έγινε αυτόματα ο νέος βασιλιάς της Μεγάλης Βρετανίας. Η στέψη του, ωστόσο, θα πραγματοποιηθεί μέχρι και έναν χρόνο αργότερα.