Πρίγκιπας Harry δίνει τελεσίγραφο στη βρετανική κυβέρνηση: «Εξασφαλίστε μου ασφάλεια ή σας πάω στα δικαστήρια»

16.01.2022
Πρίγκιπας Harry δίνει τελεσίγραφο στη βρετανική κυβέρνηση: «Εξασφαλίστε μου ασφάλεια ή σας πάω στα δικαστήρια»
Στην επίθεση ο δούκας του Sussex καθώς θέλει να φέρει την οικογένειά του στην πατρίδα του και δεν μπορεί.

Το ζήτημα με τη "μαύρη πέτρα" που έχουν ρίξει στη Μεγάλη Βρετανία οι Sussexes από τη στιγμή που αποφάσισαν να ζήσουν μόνιμα στην Αμερική έχοντας αποποιηθεί των βασιλικών τους ρόλων έχει συζητηθεί πάρα πολύ.

Με επίσημη δήλωση των νομικών εκπροσώπων του Harry που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα δίνεται μια κάποια εξήγηση, που ίσως δεν είναι γίνει αντιληπτή στην έκτασή της.

Φαίνεται, λοιπόν, πως ο πρίγκιπας θέλει διακαώς να φέρνει την οικογένειά του στην πατρίδα του ώστε τα παιδιά του να τη γνωρίσουν καλύτερα όμως αυτό δεν καθίσταται δυνατό καθώς η βρετανική κυβέρνηση δεν τους εξασφαλίζει την ασφάλεια που έχουν ανάγκη.

Από τη στιγμή που οι Sussexes εγκαταστάθηκαν στις ΗΠΑ ανέλαβαν οι ίδιοι τα έξοδα της προσωπικής τους ασφάλειας. Τι γίνεται όμως για τις περιπτώσεις που εκείνοι θέλουν να ταξιδέψουν στη Βρετανία;

Προκύπτει, λοιπόν, ότι όχι μόνο η βρετανική κυβέρνηση δεν καλύπτει το θέμα η ίδια, αλλά ότι δεν επιτρέπει και στον Harry να καλύψει ο ίδιος το συγκεκριμένο κονδύλι, όπως και προσφέρθηκε επανειλημμένα να κάνει, ώστε να μην επιβαρύνει τους βρετανούς φορολογούμενους.

"Ο Harry θέλει να φέρει τον γιο του Archie και την κόρη του Lilibet για επίσκεψη από τις ΗΠΑ αλά εκείνος και η οικογένειά του δεν μπορούν να το κάνουν γιατί είναι πολύ επικίνδυνο", δηλώνει ο νομικός εκπρόσωπος του 37χρονου γαλαζοαίματου σε μια ανακοίνωση όπου, μεταξύ άλλων, τονίζεται ότι το καλοκαίρι του 2021 που ο δούκας του Sussex είχε επισκεφτεί τη χώρα για τα αποκαλυπτήρια αγάλματος προς τιμή της μητέρας του είχε εκτεθεί σε κίνδυνο καθώς παρατάτσι είχαν καταδιώξει το αυτοκίνητό του μετά την εκδήλωση.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται -ως αδικία- το γεγονός ότι κι άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας που που δεν έχουν πια τους τίτλους τους συνεχίζουν να χαίρουν προστασίας και ασφάλειας εξαιτίας του κληρονομικού κινδύνου που διατρέχουν, ακριβώς εξαιτίας του γαλάζιου αίματός τους. Η καμπάνα χτυπά προφανώς για τον θείο του Harry, πρίγκιπα Andrew τον οποίο πρόσφατα "άδειασε" η μητέρα του, βασιλισσα Ελισάβετ και έστειλε στη δίκη όπου κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης ως ιδιώτη.

Στην ανάρτηση που παρατείθεται αυτούσια στη συνέχεια, όπως την έδωσε στη δημοσιότητα ο βασιλικός συντάκτης Omid Scobie, γίνεται γνωστό ότι ο πρίγκιπας Harry έχει αιτηθεί επανάληψη δικαστικού ελέγχου στο Υπουργείο Εσωτερικών ως προς την απόφαση να μην του επιτραπεί να πληρώσει ιδιωτικά την προσωπική του ασφάλεια, προκειμένου να επισκεφτεί με ασφάλεια τη χώρα του μαζί με την οικογένειά του.

Το ζήτημα άνοιξε επίσημα και μένει να φανεί ποια στάση θα κρατήσει η γιαγιά του Harry και αρχηγός του κράτους -να τα λέμε κι αυτά- βασίλισσα Ελισσάβετ.

Ζωή Κίττα