Πριγκίπισσα Diana: H απεγνωσμένη αντίδραση της όταν παρέλαβε τα έγγραφα του διαζυγίου με τον Κάρολο

11.11.2021
Πριγκίπισσα Diana: H απεγνωσμένη αντίδραση της όταν παρέλαβε τα έγγραφα του διαζυγίου με τον Κάρολο
Η πριγκίπισσα Diana και ο πρίγκιπας Καρόλος χώρισαν το 1992 αλλά το διαζύγιο ήρθε πολύ αργότερα. Και η επισημοποίηση του χωρισμού ήταν μια πολύ δύσκολη διαδικασία αλλά μόνον για τον έναν από τους δύο. Σύμφωνα με την ειδικό πάνω σε βασιλικά θέματα Emma Cooper, η πριγκίπισσα Diana ήθελε πραγματικά να κάνει αυτή τη σχέση να λειτουργήσει.

«Νομίζω ότι ακόμα και μετά τον χωρισμό τους το 1992, συνέχιζαν να έχουν επαφές. Δεν νομίζω ότι η Diana θέλησε ποτέ πραγματικά να τα παρατήσει», είπε στο Us Weekly η Cooper, η οποία εργάστηκε ως executive producer στo ντοκιμαντέρ του CNN, Diana. «Στην πραγματικότητα, ήταν η βασίλισσα στο τέλος που είπε: “Είστε χωρισμένοι. Πρέπει να χωρίσετε”. Και νομίζω ότι η Diana ποτέ δεν ήθελε να το κάνει αυτό. Από τα στοιχεία όλων των μαρτυριών που είχαμε τότε με τα δικά της λόγια, μου φαίνεται ότι ήταν δύσκολο για εκείνη».

Ένα παράδειγμα; Η αντίδραση της Diana όταν παρέλαβε τα επίσημα χαρτιά του διαζυγίου.

Κάρολος και Diana: Αυτό είναι το σπαρακτικό μυστικό που σήμανε το τέλος του γάμου τους

«Την ημέρα που ήρθαν τα έγγραφα του διαζυγίου της Diana, κάθισε μόνη της στο παλάτι του Κensington και όπως εκμυστηρεύθηκε στη ρεπόρτερ βασιλικών θεμάτων Jennie Bond, το μόνο πράγμα που ήθελε να κάνει ήταν απλώς να πάρει το τηλέφωνο και να μιλήσει στον Κάρολο», εξήγησε η Εmma. «Και τότε η Diana είπε: “Ω, αλλά δεν μπορώ να το κάνω γιατί ξέρω ότι απλώς θα πίστευε πάλι ότι ήμουν ανόητη”. Και σκέφτηκα, “Αυτή δεν είναι κάποια που φεύγει από το γάμο χωρίς να έχει συναισθήματα”. Και μάλιστα εκείνη την ημέρα φορούσε και τη βέρα της. Φωτογραφήθηκε με τη βέρα της. Οπότε δεν νομίζω ότι αυτή ήταν που τελείωσε αυτόν τον γάμο».

Πριγκίπισσα Diana: Πώς η Camilla Parker Bowles τη βασάνισε την ημέρα του γάμου της με τον Κάρολο

Η Diana και ο Κάρολος ολοκλήρωσαν τις διαδικασίες για το διαζύγιό τους τον Αύγουστο του 1996 ενώ τα γεγονότα πίσω από τα τελευταία χρόνια του γάμου τους θα είναι στο επίκεντρο τόσο στο The Crown όσο και στο Spencer, που θα βγει σύντομα στους κινηματογράφους με την Kristen Stewart στον πρωταγωνιστικό ρόλο.