Βασίλισσα Ελισάβετ: Άλλη μια απώλεια στη ζωή της μετά τον πρίγκιπα Φίλιππο

16.09.2021
Βασίλισσα Ελισάβετ: Άλλη μια απώλεια στη ζωή της μετά τον πρίγκιπα Φίλιππο
Μπορεί να τα έχουν όλα, φήμη, δόξα, λεφτά αλλά κανένας δεν μπορεί να αποφύγει το αναπόφευκτο: τον θάνατο. H βασιλική οικογένεια της Αγγλίας μετρά ακόμα μια απώλεια. Συγκεκριμένα ένας στενός φίλος της βασίλισσας Ελισάβετ και σύζυγος της ξαδέλφης της, πέθανε πρόσφατα, έξι μήνες μετά τον πρίγκιπα Φίλιππο.

Ο Sir Timothy Colman πέθανε στο σπίτι του σε ηλικία 91 ετών, έχοντας στο πλευρό του την οικογένεια του.

Ο Colman παντρεύτηκε την πρώτη ξαδέλφη της βασίλισσας, την Mary Bowes Lyon, το 1951, ένα χρόνο πριν πεθάνει ο πατέρας της Ελισάβετ και εκείνη γίνει βασίλισσα.

Ο θάνατός του έρχεται οκτώ μήνες αφότου η σύζυγός του, λαίδη Mary Colman, «έφυγε» τον Ιανουάριο σε ηλικία 88 ετών. Ήταν ξαδέλφη της βασίλισσας Ελισάβετ από την πλευρά της μητέρας της.

Ο Colman υπηρέτησε επίσης την Ελισάβετ ως λόρδος υπολοχαγός του Norfolk για περισσότερα από 25 χρόνια ενώ είχε σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας με ιστιοπλοϊκό, για επτά συνεχόμενα χρόνια μεταξύ του 1972 και του 1980.

Όμως η βασίλισσα έχασε τον Φεβρουάριο και έναν άλλο στενό της φίλο, τον λόρδο Samuel Vestey, σε ηλικία 79 ετών.

Η Lady Celia Vestey, η σύζυγός του και στενή φίλη της βασίλισσας, είχε πεθάνει σε ηλικία 71 ετών τον περσινό Νοέμβριο.

Ήταν νονά του πρίγκιπα Harry και ο δούκας του Sussex επισκέφτηκε εκείνη την περίοδο την οικογένεια της για να εκφράσει τα συλληπητήρια του.

Η βασίλισσα, που είναι πλέον 95 ετών, πέρασε δύο εβδομάδες πένθους τον Απρίλιο όταν ο πρίγκιπας Φίλιππος και για 73 συνεχόμενα έτη σύζυγός της, πέθανε μετά από ένα μήνα νοσηλείας στο νοσοκομείο.