Harry και Meghan: Η διάκριση του Time -και το photoshop- που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων

15.09.2021
Harry και Meghan: Η διάκριση του Time -και το photoshop- που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων
Σήμερα είναι τα γενέθλια του βρετανού πρίγκιπα αλλά ο κόσμος δεν του "χαρίστηκε" καθόλου. Το τι "άκουσε" ο Harry δεν λέγεται.

37 χρόνια ζωής συμπληρώνει σήμερα (15/9/2021) ο πρίγκιπας Harry και αφού πήρε μια πρώτη "ψυχρολουσία" από τον τρόπο με τον οποίο του ευχήθηκαν οι δικοί του, τώρα παίρνει και μια δεύτερη. Διαδικτυακή και αυτή. Και εξηγούμε.

Όπως κάθε χρόνο τέτοιον καιρό, το περιοδικό Time ανακοινώνει τη λίστα με τους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους της χρονιάς που πέρασε και οι Sussexes βρίσκονται μέσα σε αυτή, όπως και πέρσι, για την ιστορία.

Ως είθισται το έγκριτο περιοδικό τυπώνει αφιερώνει στο καθένα από τα σημαντικά ονόματα της λίστας αυτής ένα εξώφυλλο και μία συνέντευξη. Στην εποχή των social media, φυσικά, το κάθε εξώφυλλο από αυτά κοινοποιείται μέσω των λογαριασμών του και ταξιδεύει ανάλογα στο διαδίκτυο.

Έτσι συνέβη και στην περίπτωση των Sussexes όμως ο πολύς κόσμος δεν καλοδέχτηκε τη διάκριση αυτή. Από την πρώτη στιγμή της επίσημης ανακοίνωσης υπήρξαν έντονες αντιδράσεις τόσο ως προς την επίσημη αιτιολόγηση της διάκρισης αυτής, όσο και ως προς τη φωτογραφια που επελέγη για το εξώφυλλό τους. Σημειώνουμε ότι τη συνέντευξη, για το αφιέρωμα που τους έχει γίνει, υπογράφει ο Jose Andres, σεφ και ιδρυτής της World Central Kitchen

Πρίγκιπας Harry - Meghan Markle: Κατρακυλάει η δημοτικότητα τους στη Βρετανία
Τι λένε οι αριθμοί

Η διαδικτυακή ανακοίνωση

«Ο πρίγκιπας Harry και η Meghan βρίσκονται μεταξύ των 100 πιο επιδραστικών ανθρώπων για το 2021. "Σε έναν κόσμο όπου όλοι έχουν άποψη για ανθρώπους που δεν γνωρίζουν, ο δούκας και η δούκισσα δείχνουν συμπόνια για τους ανθρώπους που δεν γνωρίζουν. Δεν νομίζουν, απλά. Τρέχουν προς τη μάχη", γράφει ο σεφ Jose Andre», διαβάζουμε στη λεζάντα που συνοδεύει τη φωτογραφία του δικού τους εξωφύλλου.

Και κάτω από την ανάρτηση... χαμός!

Αντιδράσεις για την ουσία της διάκρισης

Μεταξύ των σχολίων που ακολούθησαν την ανάρτηση ήταν πολλά που εξέφραζαν αντίθετη άποψη από αυτή των ανθρώπων που συμπεριέλαβαν τους Sussexes στη λίστα με τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους του κόσμου για το 2021.

Υπήρξαν πολλές αντιδράσεις με emoticons διόλου κολακευτικά για το ζεύγος, ενώ διαβάσαμε, μεταξύ άλλων, σχόλια όπως "Είστε σοβαροί;", "Πόσο υπερτιμημένοι είναι", "Πρέπει να μας κάνετε πλάκα", ενώ δεν έλειψαν και οι αιχμές ως προς τα κίνητρα των υπευθύνων του περιοδικού καθώς αμφισβητείται πλέον η εγκυρότητά του.

Αντιδράσεις για το photoshop

Η αλήθεια είναι πως η κακή ηλεκτρονική επεξεργασία της φωτογραφίας που επελέγη για το συγκεκριμένο εξώφυλλο "βγάζει μάτι" και καθώς έρχεται να προστεθεί στα δεικτικά σχόλια της στάσης του ζεύγους... βάζει "μπουρλότο".

"Πως είναι έτσι; Τι άθλιο photoshop!", "Γιατί κρύβεται πίσω της;", "Τώρα φαίνεται ποιος φορά τα παντελόνια", "Σα φοβισμένο μωράκι πίσω από τη μαμά αρκούδα", "Τι μαλλιά είναι αυτά;" και άλλα πολλά στο ίδιο μήκος κύματος, τα σχόλια που αντιδρούν και στην εικόνα.

Δύσκολη μέρα η σημερινή για τους Sussexes, παρότι γιορτινή!