Ο βασιλιάς που την "έπεσε" στη Λαίδη Νταϊάνα

23.01.2012
Η γοητεία της αδικοχαμένης πριγκίπισσας δεν άφηνε ασυγκίνητο κανέναν, θνητό, ή βασιλιά! Και υπάρχει και βιβλίο που το υποστηρίζει…

Μία καινούρια έκδοση που υπογράφει η Πιλάρ Έιρ (Pilar Eyre) με τίτλο "Η μοναξιά της βασίλισσας" ("Solitude of the Queen") έρχεται και… ξεμπροστιάζει τον βασιλιά της Ισπανίας Χουάν Κάρλος (Juan Carlos), τον οποίο παρουσιάζει ως "έναν αγιάτρευτο γυναικά ο οποίος δεν μπορούσε να αντισταθεί σε κανένα θηλυκό". Μηδέ της πριγκίπισσας της Ουαλίας εξαιρουμένης.

Η συγγραφέας υποστηρίζει ότι ο Χουάν Κάρλος είχε αμέτρητες περιπέτειες στη ζωή του και ότι δεν έχει μοιραστεί το συζυγικό κρεβάτι με τη βασίλισσα Σοφία (queen Sophia) εδώ και 35(!) χρόνια…

Μάλιστα, σε ένα κεφάλαιο, διαβάζουμε ότι ο εστεμμένος "επαγγελματίας γόης" την έπεσε και στην ίδια την Νταϊάνα (Diana) μία περίοδο που εκείνη και ο σύζυγός της, πρίγκιπας Κάρολος (prince Charles) βρέθηκαν στη Μαγιόρκα για διακοπές, τη δεκαετία του '80.

Αυτή βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που αναφέρεται κάτι τέτοιο. Το 2004, η Λαίδη Κόλιν Κάμπελ (Lady Colin Campbell) είχε μια "ιστοριούλα" με τον Χουάν Κάρλος κατά τη διάρκεια κρουαζιέρας τον Αύγουστο του 1986 και μετά ξανά τον επόμενο Απρίλιο.

Όσο για τη βασίλισσα Σοφία; Φήμες θέλουν την αδελφή του πρώην βασιλιά Κωνσταντίνου να μένει στον γάμο αυτό αποκλειστικά και μόνο από "υψηλή αίσθηση καθήκοντος" παρότι δεν έχει κοιμηθεί με τον άντρα της από το 1976!

Επιπλέον, στο βιβλίο που αναμένεται να βάλει φωτιά στην καθολική Ισπανία, αναφέρεται ότι ο 74χρονος μονάρχης, ο οποίος κάνει πολύ συχνά ενέσεις με βιταμίνες και αντιγηραντικές θεραπείες, πιάστηκε στα πράσα από τη βασίλισσά του με την ισπανίδα σταρ Σάρα Μοντιέλ (Sara Montiel) το 1976 στο σπίτι ενός φίλου στο Τολέδο.

Την επομένη του συμβάντος, η Σοφία παρακολούθησε –ως όφειλε- έναν ποδοσφαιρικό αγώνα και αμέσως μετά άρπαξε τα παιδιά της και έφυγε από το παλάτι της Ζαρζουέλα, την επίσημη βασιλική κατοικία.

Όμως, κατόπιν οδηγιών των συμβούλων της, οι οποίοι φρόντισαν να της ξεκαθαρίσουν ότι ένα χωρισμός θα σήμαινε ότι το μόνο που θα της έμενε να κάνει ήταν να "κυκλοφορεί ως μαϊντανός στα πάρτι των απανταχού νεόπλουτων", η Σοφία σκέφτηκε σαφώς το συμφέρον της.

"Ο ρόλος της βασίλισσας είναι πραγματικά λυπηρός. Είναι η πιο μοναχική γυναίκα στην Ισπανία", υποστηρίζει η Έιρ στο βιβλίο της, προσθέτοντας ότι η Σοφία είναι μια γυναίκα προδομένη και πληγωμένη από τον γάμο της, χαρακτηρίζοντας τη ζωή της ως μια "τραγωδία".

Βέβαια, οι δηλώσεις της αυτές της στοίχησαν τη δουλειά της, αφού το ισπανικό κανάλι Telecinco, όπου εργαζόταν της έδειξε ξεκάθαρα την πόρτα, ζητώντας της "συγνώμη".

Επιμέλεια: Ζωή Κίττα