Ναυάγιο Τιτανικός: Ο James Cameron μιλά για τις δύο τραγωδίες στο ίδιο σημείο - Ομοιότητες και ευθύνες

23.06.2023
Ναυάγιο Τιτανικός: Ο James Cameron μιλά για τις δύο τραγωδίες στο ίδιο σημείο - Ομοιότητες και ευθύνες
Ένα από τα θέματα που μονοπωλούν την επικαιρότητα τις τελευταίες μέρες είναι το τραγικό ναυάγιο που σημειώθηκε στο σημείο ΄΄οπου είχε βυθιστεί ο Τιτανικός το 1912 και στοίχισε τη ζωή σε 5 ανθρώπους που είχαν πληρώσει από ενα υπέρογκο ποσό προκειμένου να επισκεφτούν το σημείο.

Ο πολυβραβευμε΄νος James Cameron σηνοθέτης της "ιστορικής", ήδη, ταινίας Τιτανικός (1997), η οποία ήταν βασισμένη στο τραγικό ναυάγιο του 1912 δεν έκρυψε πόσο πολύ του θύμησε αυτή την καταστροφή η πρόσφατη τραγωδία του υποβρυχίου Titan που υπέστη μια "καταστροφική αποσυμπίεση" και διαλύθηκε εις τα εξ ων συνετέθη μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, οδηγώντας σε στιγμιαίο θάνατο και τους πέντε επιβαίνοντες σε αυτό.

Μιλώντας στο ABC News ο Cameron δήλωσε σοκαρισμένος από την ομοιότητα των δύο καταστροφών μεταξύ τους αποδίδοντας σαφείς ευθύνες στους λαμαβάνοντες τις αποφάσεις. "Παρόλο που τον είχαν προειδοποιήσει επανειλημμένα για παγόβουνα που υπήρχαν στην περιοχή, ο καπετάνιος συνέχισε πρόσω ολοταχώς μια νύχτα χωρίς φεγγάρι και τόσοι άνθρωποι πέθαναν ως αποτέλεσμα", είπε συγκεκριμένα.

Φανατικός λάτρης των υποβρυχίων αποστολω΄ν ο ίδιος, (έχει ολοκληρώσει 33 καταδύσεις στα συντρίμμια του Τιτανικού και βρέθηκε ο ίδιος στην Τάφρο των Μαριανών - ένα από τα βαθύτερα σημεία στον ωκεανό) ο Cameron μίλησε δημόσια αμέσως μετά την επίσημη επιβεβαίωση από την εταιρεία OceanGate πως και οι πέντε επιβαίνοντας στο Titan πε΄θαναν ακαριαία.

Ο James Cameron έκανε έρευνα για το αν τελικά ο Jack χωρούσε στην πόρτα, στη βύθιση του Τιτανικού

"Πολλοί άνθρωποι δεν είχαν κρύψει την ανησυχία τους γι' αυτό το υποβρύχιο. Μερικοί από τους κορυφαίους μηχανικούς των υποβρύχιων αποστολών είχαν συντάξει επιστολές στην εταιρεία λέγοντας πως ήταν υπερβολικά ερασιτεχνικό να μεταφέρουν επιβάτες και ότι χρειαζόταν επιπλέον πιστοποιήσεις", λέει ο Cameron τονίζοντας πως πρόκειται για μια παρόμοια τραγωδία όπου δεν δόθηκε η πρέπουσα σημασία στις προειδοποιήσεις.

{https://www.instagram.com/p/Ct0KwkAtmzt/}

"Συνέβησαν, μάλιστα και οι δύο στο ίδιο ακριβώς σημείο, πράγμα που το κάνει μέχρι και σουρεαλιστικό", λέει ο Cameron μην κρύβοντας τον πόνο του για τον χαμό του Paul-Henri Nargeolet, "του θρυλικού κυβερνήτη υποβρυχίων και καλό του φίλου", όπως τον αποκαλεί, έναν από τους 5 ανθρώπους που χάθηκαν στο ναυάγιο, τον οποίο γνώριζε 25 χρόνια τώρα.

Εκτός από τον Nargeolet, στο σκάφος επέβαιναν επίσης ο Stockton Rush, CEO της εταιρείας OceanGate, ο βρετανός εκατομμυριούχος Hamish Harding, ο πακιστανός επιχειρηματίας Shahzada Dawood και ο 19χρονος γιος του, Suleman, ο οποίος σύμφωνα με τη θεία του, ήταν τρομοκρατημένος με την ιδέα, όμως δέχτηκε τελικά να συμμετάσχει ως δώρο για τη γιορτή του πατέρα στον πατέρα του, ο οποίος το ήθελε πολύ.

Δες στη συνέχεια όλη τη συνέντευξη του James Cameron.

{https://twitter.com/ABC/status/1671965549381689533}

Πώς ο Leonardo DiCaprio παραλίγο να χάσει το ρόλο του στον "Τιτανικό"

Τελευταία τροποποίηση στις 23.06.2023 - 16:19