Ο James Cameron έκανε έρευνα για το αν τελικά ο Jack χωρούσε στην πόρτα, στη βύθιση του Τιτανικού

21.12.2022
Ο James Cameron έκανε έρευνα για το αν τελικά ο Jack χωρούσε στην πόρτα, στη βύθιση του Τιτανικού
Ο σκηνοθέτης λέει ότι έκανε μια επιστημονική μελέτη σχετικά με το αν ο χαρακτήρας του Leonardo DiCaprio θα μπορούσε να επιβιώσει ανεβαίνοντας στην πόρτα με την Rose

Ο James Cameron λέει ότι έχει αποδείξει επιστημονικά ότι ο χαρακτήρας του Leonardo diCaprio, Jack, δεν θα μπορούσε να έχει επιβιώσει από τη διαβόητη σκηνή της «πλεούμενης πόρτας» του Τιτανικού με την Rose, την οποία υποδύθηκε η Kate Winslet.

Η Amber Heard ήρθε σε συμβιβασμό με τον Johnny Depp μετά τη δικαστική τους διαμάχη

Σε συνέντευξή του στο Postmedia, ο Cameron είπε ότι είχε αναθέσει «μια επιστημονική μελέτη για να σταματήσει όλο αυτό το πράγμα». Η μοίρα του Jack έχει προκαλέσει σημαντικές συζητήσεις από την κυκλοφορία της ταινίας το 1997. Η Rose γλιτώνει από την καταστροφική βύθιση του άτυχου υπερωκεάνιου σκαρφαλώνοντας σε μια ξύλινη πόρτα, ενώ ο Jack πεθαίνει από υποθερμία στην παγωμένη θάλασσα καθώς η πόρτα υποτίθεται ότι δεν μπορεί να αντέξει το βάρος του.

Tom Cruise: Λέει "ευχαριστώ" στους fans κάνοντας ελεύθερη πτώση και προκαλεί ίλιγγο -στην κυριολεξία

Ο Cameron είπε: «Έχουμε κάνει από τότε μια ενδελεχή ιατροδικαστική ανάλυση με έναν ειδικό στην υποθερμία που αναπαρήγαγε τη σχεδία από την ταινία… Πήραμε δύο κασκαντέρ που είχαν την ίδια μάζα σώματος της Kate και του Leo και βάλαμε αισθητήρες παντού και τους βάλαμε σε παγωμένο νερό και δοκιμάσαμε για να δούμε αν θα μπορούσαν να έχουν επιβιώσει με διάφορες μεθόδους και η απάντηση ήταν ότι δεν υπήρχε περίπτωση να επιβιώσουν και οι δύο. Μόνο ένας θα μπορούσε να επιβιώσει».

Τα αποτελέσματα της μελέτης θα παρουσιαστούν στο National Geographic όταν ο Τιτανικός θα επανακυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο. Σύμφωνα με τον Cameron, ο Jack «έπρεπε να πεθάνει» για τον σκοπό της ιστορίας. «Είναι σαν τον Ρωμαίο και την Ιουλιέτα. Είναι μια ταινία για την αγάπη και τη θυσία. Η αγάπη μετριέται με τη θυσία». Όταν κυκλοφόρησε το 1997, ο Τιτανικός έγινε η ταινία με τις υψηλότερες εισπράξεις όλων των εποχών, προτού ξεπεραστεί από το Avatar του Cameron που κυκλοφόρησε το 2009.