Πώς ο Leonardo DiCaprio παραλίγο να χάσει το ρόλο του στον "Τιτανικό"

23.11.2022
Πώς ο Leonardo DiCaprio παραλίγο να χάσει το ρόλο του στον "Τιτανικό"
Ο James Cameron σχεδόν δεν επέλεξε τον ηθοποιό και την Kate Winslet για να πρωταγωνιστήσουν στον «Τιτανικό»

Ο James Cameron μοιράστηκε μερικές εκπληκτικές λεπτομέρειες από τη δημιουργία της μεγάλης επιτυχίας του «Τιτανικός», που γιορτάζει τα 25 χρόνια από την κυκλοφορία του τον επόμενο μήνα. Σε μια νέα συνέντευξη με το GQ, ο εμβληματικός σκηνοθέτης αποκάλυψε ότι σχεδόν δεν κατέληξε να κάνει κάστινγκ για τον Leonardo DiCaprio ή την Kate Winslet – τους δύο πρωταγωνιστές του των οποίων η καριέρα εδραιώθηκε από την ταινία-ορόσημο που κέρδισε Όσκαρ.

Lionel Messi και Cristiano Ronaldo: Η κοινή πόζα που δεν ήταν τόσο κοινή τελικά, το ρεκόρ και το μυστικό της παρτίδας σκάκι που παίζουν

Ενώ σκεφτόταν οι ηθοποιοί να παίξουν τους ρόλους των εραστών στο καταδικασμένο υπερωκεάνιο, ο Cameron εξήγησε ότι αρχικά σκεφτόταν κάποια σαν τη Gwyneth Paltrow για τη Rose και ότι ενώ η Winslet είχε προταθεί ως επιλογή, φοβόταν ότι έχει μανιέρα σαν ηθοποιός. «Στην πραγματικότητα δεν είδα την Kate στην αρχή», είπε στο βίντεο. «Είχε κάνει και μερικά άλλα ιστορικά δράματα». Ο Cameron συνέχισε λέγοντας ότι φοβόταν ότι η τοποθέτηση της Winslet στον ρόλο «θα έμοιαζε με το πιο τεμπέλικο casting στον κόσμο», αλλά ότι παρ' όλα αυτά συμφώνησε να τη συναντήσει στο τέλος. Φυσικά, νόμιζε ότι ήταν «φανταστική» και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Με τον DiCaprio, υπήρξαν κάποιοι αρχικοί προβληματισμοί. Μετά από μια αρχική συνάντηση μαζί του, ο ηθοποιός κλήθηκε πίσω για ένα τεστ οθόνης με τη Winslet, η οποία είχε ήδη πάρει το ρόλο εκείνη τη στιγμή. Αλλά όταν εμφανίστηκε ο DiCaprio, εξεπλάγη όταν έμαθε ότι έπρεπε να διαβάσει γραμμές και να κινηματογραφηθεί δίπλα στην Winslet για να φανεί η χημεία τους στην κάμερα.

Και ο Gary Oldman ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμος να αποσυρθεί από την υποκριτική

«Μπήκε μέσα, σκέφτηκε ότι ήταν άλλη μια συνάντηση για να δω την Kate», περιέγραψε ο σκηνοθέτης, ο οποίος τους είπε: «Θα πούμε μερικές γραμμές από το διάλογο και θα το τραβήξω βίντεο». Αλλά τότε ο DiCaprio είπε στον Cameron, «Εννοείς ότι διαβάζω;…δεν διαβάζω». Χωρίς να χάσει ούτε λεπτό, ο Cameron του είπε: «Λοιπόν, ευχαριστώ που ήρθες».

Στη συνέχεια, ο σκηνοθέτης εξήγησε στον ηθοποιό το τεράστιο έργο που είχαν μπροστά τους, πώς η ταινία θα έπαιρνε δύο χρόνια από τη ζωή του και πώς δεν επρόκειτο να πάρει τη λάθος απόφαση για το casting. «Άρα θα διαβάσεις ή δεν θα πάρεις τον ρόλο», είπε ο Cameron στον νεαρό ηθοποιό. Ο DiCaprio στη συνέχεια δέχθηκε να το κάνει, αλλά φαινόταν αρνητικός και απρόθυμος μέχρι τη στιγμή που ο σκηνοθέτης είπε "Action". Ο «Τιτανικός» βγήκε στους κινηματογράφους στις 19 Δεκεμβρίου 1997 και τελικά κέρδισε 11 βραβεία Όσκαρ, συμπεριλαμβανομένης της καλύτερης σκηνοθεσίας.