Ένα εμβληματικό τοπόσημο της Ζακύνθου επισκέφτηκε η κάμερα του Όπου υπάρχει Ελλάδα του ΣΚΑΪ.
Το Ναυάγιο είναι το σύμβολο του νησιού και από τα πιο πολυφωτογραφημένα σημεία του πλανήτη.
Το χαρακτηριστικό πλοίο Παναγιώτης, με την ενδιαφέρουσα ιστορία, διαβρώνεται χρόνο με τον χρόνο από την αλμύρα και τα κύματα και η διάσωσή του είναι επιτακτική ανάγκη για τους επαγγελματίες τουρισμού αλλά και για την ταυτότητα του νησιού.
Στην εκπομπή μίλησε ο Διονύσης Ακτύπης, ο άνθρωπος που μαζί με τον πατέρα του ανακάλυψαν για πρώτη φορά το πλοίο το 1980 που είχε προσαράξει στην ακτή εγκαταλελειμμένο από το πλήρωμά του μετά από καταδίωξη από το Λιμενικό.
Το πλοίο ήταν γεμάτο λαθραία τσιγάρα για λογαριασμό της ιταλικής Μαφίας.
Η οικογένεια Ακτύπη σήμερα διαθέτει ημερόπλοια που μεταφέρουν τουρίστες στο σημείο και τους μαθαίνουν την ιστορία του ναυαγίου.
Η παραλία εδώ και αρκετό καιρό είναι κλειστή για αποβίβαση μετά από κατολισθήσεις. Ο δήμος Ζακύνθου σκοπεύει να βάλει εισιτήριο στην επίσκεψη στο σημείο προκειμένου να εξασφαλίσει έσοδα για τη συντήρηση του ήδη διαβρωμένου πλοίου καθώς το κοινό αναμένει να ανοίξει και πάλι η παραλία.