«Δεν μου αρέσει ο Σασμός. Η Μάγισσα δεν έχει να πει τίποτα. Το Ναυάγιο πάσχει από σύνδρομο παλαιότητας. Οι Πανθέοι είναι μια αποτυχία»

26.10.2023
«Δεν μου αρέσει ο Σασμός. Η Μάγισσα δεν έχει να πει τίποτα. Το Ναυάγιο πάσχει από σύνδρομο παλαιότητας. Οι Πανθέοι είναι μια αποτυχία»
Ένας άνθρωπος της τηλεόρασης μιλά για μερικές απο΄ τις σειρές που βλέπουμε φέτος στα προγράμματα των καναλιών και το πρόσημο είναι, για την πλειοψηφία τους, αρνητικό.

Ο λόγος για τον Δημήτρη Αρβανίτη, σκηνοθέτη των τηλεοπτικών επιτυχιών «Μια στιγμή, Δυο ζωές», «Η ζωή της Άλλης», «Κλεμμένα Όνειρα» και «Δικαίωση», μεταξύ άλλων, ο οποίος μίλησε στην Ελένη Τσολάκη και το «Πρωινό Σου Σου» του Open.

dimitris-arvanitis.jpg

Αφού ξεκαθάρισε πως δεν έχει τηλεόραση στο σπίτι του, εξηγώντας πως ως άνθρωπος της εικόνας επιλέγει να κρατήσει μια απόσταση από αυτή, ώστε να μπορέσει να την υπηρετήσει καλύτερα, ο Δημήτρης Αρβανίτης παραδέχτηκε πως όταν θέλει ανοίγει το laptop του και βλέπει ό,τι θέλει.

Τις φετινές τηλεοπτικές σειρές, για παράδειγμα, τις έχει δει όλες (αν και όχι μετά το δεύτερο επεισόδιο, οπότε στα όσα λέει, υπάρχει μια μικρή επιφύλαξη πως κάτι έχει αλλάξει στο μεταξύ), αλλά η άποψή του μόνο θετική δεν είναι - για τις περισσότερες, τουλάχιστον.

Λίγο πριν εκφέρει τη γνώμη του για την κάθε σειρά ξεχωρστά, ο Δημήτρης Αρβανίτης υπογράμμισε πως αν η τηλεόραση θέλει να επιζίσει και δεν θέλει να χαθεί τα επόμενα χρόνια θα πρέπει να έχει ποικιλία. «Δεν μπορεί όταν πάει μια σειρά καλά να ζητάμε κι άλλες ακριβώς ίδιες. Πήγε καλά μια σειρά εποχής, όλα τα κανάλια παίζουν σειρές εποχής, για παράδειγμα».

«Δεν μου αρέσει ο Σασμός», είπε, μεταξύ άλλων ο σκηνοθέτης τονίζοντας όμως πως «το ότι όμως κάνει επιτυχία και έχει βρει το κοινό του, είναι δίκαιο». Για τη Μάγισσα του ΑΝΤ1, υποστηρίζει ότι δεν έχει να πει τίποτα στον τηλεθεατή. «Είναι κάτι ανάμεσα σε φουστανέλα, τουρκοκρατία και πειρατές», είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας πως όλοι οι ηθοποιοί που παίζουν σε σειρές εποχής βγάζουν έναν θεατρικό (υπερβολικό) εαυτό που είναι τελείως περιττός.

Το Ναυάγιο, βρίσκει πως πάσχει από ένα σύνδρομο παλαιότητας, ενώ του Πανθέους τους χαρακτήρισε ευθαρσώς ως μία αποτυχία. «Δεν μπορείς να βάλεις στο παλιό ρούχο ένα παλτό και να νομίζεις ότι έκανες κάτι καινούργιο», ει΄πε χαρακτηριστικά. Στον Maestro του Χριστόφορου Παπακαλιάτη θα δώσει μια δεύτερη ευκαιρία παρόλο που βρίσκει την πρώτη σεζόν αρκετά ρηχή, αναγνωρίζοντας, ωστόσο, ως άνθρωπος του χώρου τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές παραγωγές του είδους.

Στην ερώτηση αν ξεχωρίζει κάποια από τις σειρές που είδες, ο Δημήτρης Αρβανίτης μίλησε για τον Γιατρό του Alpha δίνοντας τα credits στον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκh που «δίνει τηλεοπτικά ένα μάθημα στους συναδέλφους του» ενώ υπογράμμισε πως πρόκειται για μια σειρά χωρίς υπερβολές όπου «οι ηθοποιοί μιλάνε όπως πρέπει».

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης ρώτησε τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη τίνος ήταν το παιδί της Έλλης στο "Να με προσέχεις" κι εκείνος απάντησε

Τελευταία τροποποίηση στις 26.10.2023 - 16:43