Σώμα μου φτιαγμένο από χρυσό

05.01.2007
Ο αστέρας των γηπέδων και λαμπερός σελέμπριτι Ντέιβιντ Μπέκαμ ασφάλισε τη σπάνια ύπαρξή του έναντι 149 εκατομμυρίων ευρώ, «σπάζοντας» ταυτόχρονα δύο ρεκόρ και προσθέτοντας πολλά ακόμη εκατομμύρια ευρώ στις καταθέσεις του.

Εξασφάλισε λοιπόν για το κορμί του το πιο ακριβό προσωπικό ασφάλιστρο που έχει υπογραφεί ποτέ από αστέρα της διεθνούς σόουμπιζ. Ο ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Μαδρίτης ασφάλισε κάθε σπιθαμή του καλογυμνασμένου σώματός του για το αστρονομικό ποσό των 149 εκατομμυρίων ευρώ. Και η γνωστότατη ασφαλιστική εταιρεία που τον έχει αναλάβει θα πρέπει να καταβάλει το παραπάνω ή μέρος αυτού του ποσού αναλόγως τη σοβαρότητα και το βαθμό τραυματισμού, ατυχήματος ή και ενδεχόμενων φυσικών παραμορφώσεων του γοητευτικού Ντέιβιντ.

Από την άλλη πλευρά, ο Μπέκαμ θεωρείται πλέον και τυπικά ως ο πιο πλούσιος Βρετανός ποδοσφαιριστής, με την περιουσία του να αγγίζει αισίως τα 180 εκατομμύρια ευρώ. Τον τελευταίο καιρό μάλιστα λέγεται ότι στην ποδιά του σφάζονται πολλές ποδοσφαιρικές ομάδες, που κονταροχτυπιούνται για να τον αποκτήσουν προσφέροντας γη και ύδωρ. Η οικογένεια Μπέκαμ μάλιστα σκέφτεται πλέον σοβαρά τη μετακόμισή της στο Χόλιγουντ. Και τις φήμες αυτές επιβεβαίωσε με τις τελευταίες εμφανίσεις της στα μεσιτικά γραφεία του Λος Άντζελες η Βικτόρια Μπέκαμ, όπου έψαχνε να βρει την πανάκριβη έπαυλη που θα στεγάσει την περιζήτητη οικογένειά τους.

Τα πιο «διάσημα» ασφάλιστρα

Μαράια Κάρεϊ:
Προνοητική η ντίβα της ποπ, που ασφάλισε τα πανέμορφα πόδια της προς 20 εκατομμύρια δολάρια.
Τζένιφερ Λόπεζ: Η κάτοχος των πιο διάσημων οπισθίων του κόσμου κατάλαβε από νωρίς την αξία τους γι αυτό και τα ασφάλισε προς 17 εκατομμύρια δολάρια.
Μπρους Σπρίγκστιν: Η μαγική φωνή του ασφαλίστηκε για 6 εκατομμύρια δολάρια.
Κιθ Ρίτσαρντς: Ένας εκ των θρυλικών Ρόλινγκ Στόουνς, ασφάλισε τα χέρια του προς 4,5 εκατομμύρια δολάρια.
Χρυσά «Σκαθάρια»: Οι «Μπιτλς» είχαν φροντίσει ώστε να μην ξεκινήσουν από την πρώτη κιόλας τουρνέ τους χωρίς προηγουμένως να μην έχει ασφαλιστεί ο καθένας τους προς 1 εκατομμύριο δολάρια.
Ντόλι Πάρτον: Είναι περήφανη για το χυμώδες στήθος της και γι αυτό πρόσεξε να το ασφαλίσει προς 600.000 δολάρια.
Φρέντ Αστέρ: Από τους πρωτοπόρους στο θέμα αυτό, ο διάσημος κλακετίστας ασφάλισε κάθε πόδι του προς 75.000 δολάρια.