Ο Λεβέντης έβαλε στοίχημα για την Καγιά

16.04.2009
Eχει αναλάβει το δύσκολο έργο της ανανέωσης της συνολικής εικόνας της τηλεόρασης του ΑΝΤ1. Ο γενικός διευθυντής του Γιώργος Λεβέντης είναι ο άνθρωπος που επέλεξε τη Βίκυ Καγιά για την παρουσίαση του «Πρωινού καφέ» και, σύμφωνα με όσα γράφονται και ακούγονται, είναι σε κόντρα με το σύζυγο της Ελένης Μενεγάκη, Γιάννη Λάτσιο.

Από την ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Eχει αναλάβει το δύσκολο έργο της ανανέωσης της συνολικής εικόνας της τηλεόρασης του ΑΝΤ1. Ο γενικός διευθυντής του Γιώργος Λεβέντης είναι ο άνθρωπος που επέλεξε τη Βίκυ Καγιά για την παρουσίαση του «Πρωινού καφέ» και, σύμφωνα με όσα γράφονται και ακούγονται, είναι σε κόντρα με το σύζυγο της Ελένης Μενεγάκη, Γιάννη Λάτσιο. «Πιο πολύ τον αγχώνουμε εμείς, παρά εκείνος εμάς», μας είπε η διευθύντρια επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων του ομίλου Κατερίνα Γκαγκάκη, που βλέπει τον Γιώργο Λεβέντη να κάνει περισσότερα πράγματα από όσα μπορεί να αντέξει ένας άνθρωπος μέσα σε ένα 24ωρο. Επιδίωξή του για τη νέα σεζόν είναι το πρόγραμμα να γίνει πιο νεανικό και πιο «φρέσκο», για να διεκδικήσει μεγαλύτερο ποσοστό τηλεθέασης στα νεανικά κοινά (15-44). Αρωγός του ο γενικός διευθυντής προγράμματος Γιάννης Λάτσιος, με τον οποίο ταξίδεψαν πρόσφατα μαζί μέχρι τις Κάνες για να δουν προγράμματα και να πάρουν ιδέες για τη νέα τηλεοπτική σεζόν. Αυτό ως απάντηση όσων λένε και γράφουν ότι η παρουσία του Γιώργου Λεβέντη στον όμιλο ΑΝΤ1 προκάλεσε την αντίδραση του κυρίου Λάτσιου!

Ποντάρει στην ψυχαγωγία
Ο Γιώργος Λεβέντης είναι ο άνθρωπος που επέλεξε τη Βίκυ Καγιά για την παρουσίαση του «Πρωινού καφέ». Πιστεύει πολύ στην επιτυχία της και θεωρεί αυτή την εκπομπή προσωπικό του στοίχημα, καθώς ο Γιάννης Λάτσιος έχει αποφασίσει να μην εμπλέκεται ενεργά στην υπόθεση «Πρωινός καφές». Ωστόσο, η ανάμειξή του είναι διακριτική, με παρατηρήσεις που γίνονται σεβαστές από τον Γιώργο Λεβέντη. Ως τεχνοκράτης στο χώρο των μίντια ο κ. Λεβέντης κινείται με κανόνες μάρκετινγκ. Προχωράει σε αναγκαίες περικοπές, ώστε να εξοικονομηθούν χρήματα χωρίς να θιγούν οι εργαζόμενοι και η ποιότητα του τηλεοπτικού προϊόντος. Ωστόσο, από τη νέα τηλεοπτική σεζόν έμφαση θα δοθεί στην ψυχαγωγία! Ισχυρό «όπλο» στο πρόγραμμα του ΑΝΤ1 αποτελεί το «X-Factor», το οποίο θα δούμε και την επόμενη χρονιά με παρουσιαστή πάλι τον Σάκη Ρουβά και την ίδια κριτική επιτροπή. Δεν αποκλείεται, όμως, το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί ένα σόου στα πρότυπα του δοκιμασμένου στο εξωτερικό «Dancing With The Stars».

Ιδρυτικό στέλεχος της Heaven
«Όταν έφυγε από τη Ηeaven, όλη η εταιρεία έκλαιγε. Τα παιδιά της δισκογραφικής ορκίζονται στο όνομά του», λένε άνθρωποι από το πολύ στενό εργασιακό του περιβάλλον. Ήταν η χρονιά που ο Γιώργος Λεβέντης πήγε στην Αμερική για να αναλάβει τη θέση του αντιπροέδρου της Sony BMG στη Νέα Υόρκη.

Πριν από ένα χρόνο όμως επέστρεψε στην Ελλάδα για να αναλάβει γενικός διευθυντής του ANT1.

Η μέρα του στο γραφείο
Δουλεύει ασταμάτητα από τις 9 το πρωί και φεύγει μετά τις 11 το βράδυ από το γραφείο του. Είναι φιλικός και προσιτός, γνωρίζει τους πάντες και του αρέσει να ακούει τη γνώμη όλων, ειδικότερα των τεχνικών.

Λάτρης του αμερικανικού τύπου μάρκετινγκ, ήταν υπεύθυνος για την παραγωγή και την προώθηση των δίσκων διάσημων καλλιτεχνών, όπως ο Μπομπ Ντίλαν, η Κριστίνα Αγκιλέρα, η Γουίτνεϊ Χιούστον, ο Τζορτζ Μάικλ, η Pink, οι Eurythmics, η Μπιγιονσέ, η Αλίσια Κις, ο Τζάστιν Τιμπερλέικ και τόσοι άλλοι.

Στήριγμα η γυναίκα του
Η Μαρία, η σύζυγός του, βρίσκεται πάντα δίπλα του και στηρίζει κάθε επαγγελματική του απόφαση. Μάλιστα, είναι και ο πιο αυστηρός κριτής του. Τα τρία τους παιδιά, τα δίδυμα ?ένα αγόρι και ένα κορίτσι?, αλλά και ο μεγαλύτερος γιος τους, είναι η μεγάλη αδυναμία του Γιώργου Λεβέντη και τους αφιερώνει πολύ από τον ελεύθερο χρόνο του.

Από μικρός δούλευε στην οικογενειακή επιχείρηση, το κοσμηματοπωλείο του πατέρα του, όπου έκανε τις εξωτερικές δουλειές. Μέχρι τα 17 του έζησε στη Νότιο Αφρική και ξεκίνησε να δουλεύει ως d.j. μαζί με τα αδέρφια του σε γάμους και πάρτι των Ελλήνων ομογενών. Ήθελε να ασχοληθεί με τη δισκογραφία και την ψυχαγωγία γενικότερα και έδινε πάντα μεγάλη σημασία και έμφαση στην εικόνα. Τον μάγευε ο τρόπος που ένα βιντεοκλίπ αναδείκνυε ένα τραγούδι και μπορεί το όνειρό του να φάνταζε ανέφικτο, η ζωή όμως είχε άλλα σχέδια για εκείνον, που έγινε τελικά ένα από τα σημαντικότερα πρόσωπα της δισκογραφίας παγκοσμίως. Για 8 ολόκληρα χρόνια έζησε και στο Σίντνεϊ της Αυστραλίας, μια πόλη που λατρεύει και τη θεωρεί σπίτι του, όπου γνώρισε και τη σύζυγό του, όταν εκείνη έκανε επιτυχημένη καριέρα στο χώρο της μόδας. Αργότερα ταξίδεψαν στο Λονδίνο, όπου έμειναν 3 χρόνια και εκείνος εργάστηκε στην Arista Records. Στην Αγγλία ο Γιώργος Λεβέντης γνωρίστηκε με τον Σάιμον Κάουελ, τον άνθρωπο που είχε την ιδέα των talent shows, όπως το «X-Factor» και το «American Idol», ιδέες που έφερε και στη χώρα μας.