Ό,τι λάμπει είναι χρυσός;

29.12.2008
Μπορεί μια πόλη χωρίς παράδοση στον κινηματογράφο να φιλοξενήσει μεγάλα ονόματα της 7ης Τέχνης; Αν διαθέτει πολυτέλεια, ακριβά εστιατόρια αλλά και καταστήματα πολυτελών ειδών, σαφώς και μπορεί. Άλλωστε, σε όλους τους αστέρες του Χόλιγουντ αρέσει να συνδυάζουν το τερπνόν μετά του ωφελίμου.

Aπό τον ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ-ΡΩΜΑΝΟ ΛΙΖΑΡΔΟ

Μπορεί μια πόλη χωρίς παράδοση στον κινηματογράφο να φιλοξενήσει μεγάλα ονόματα της 7ης Τέχνης; Αν διαθέτει πολυτέλεια, ακριβά εστιατόρια αλλά και καταστήματα πολυτελών ειδών, σαφώς και μπορεί. Άλλωστε, σε όλους τους αστέρες του Χόλιγουντ αρέσει να συνδυάζουν το τερπνόν μετά του ωφελίμου.

Γκόλντι Χον, Όλιβερ Στόουν, Νίκολας Κέιτζ, Ντάνι Γκλόβερ, Μπεν και Κέισι Άφλεκ, Τέρι Γκίλιαμ, Μπρένταν Φρέιζερ και Χάρι Μπελαφόντε μπερδεύτηκαν με νεόκοπους εμίρηδες και έζησαν μαγικές μέρες και νύχτες στο Ντουμπάι στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «ΑmFΑR», του 5ου κινηματογραφικού event της «Νέας Υόρκης των Εμιράτων».

Αντικοινωνικότητες...

Ο Μπεν Άφλεκ επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά τον τίτλο του εσωστρεφή και αντικοινωνικού. Μπορεί να έχει δηλώσει ότι μιλάει δημόσια όταν εκπροσωπεί μόνο κάποια καινούργια παραγωγή, αυτή τη φορά όμως το παράκανε! Οι αδερφοί Άφλεκ διεκδίκησαν επάξια τον τίτλο των... μουντρούχων του φεστιβάλ! Δύσκολα χαμόγελα στους φακούς των παπαράτσι και πλήρη απαξίωση στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, γεγονός που απογοήτευσε ακόμη και τους πλέον φανατικούς θαυμαστές τους.

Ο «Μελανόκαρδος» Μπρένταν Φρέιζερ

Ο Μπρένταν Φρέιζερ έφτασε στο Ντουμπάι κατευθείαν από το Βερολίνο, όπου βρισκόταν για την προώθηση της ταινίας «Ο Μελανόκαρδος». Η ταινία, όπως δήλωσε ο ίδιος, κατέχει σημαντική θέση στην καρδιά του. «Η Κορνίλια Φούνκε μου έστειλε το πρώτο της βιβλίο λέγοντας στην αφιέρωσή της ότι είχε εμένα στο μυαλό της όταν περιέγραφε το βασικό ήρωα. Στη συνέχεια μου αφιέρωσε το δεύτερο βιβλίο της σειράς. Πώς να μην είμαι ενθουσιασμένος και να μη θέλω να κάνω τα πάντα για την ταινία;».

Είδε το «W» o απερχόμενος πλανητάρχης;

Με βεβαιότητα ναι. Το αποκάλυψε ο Όλιβερ Στόουν στους δημοσιογράφους. Ο Μπους ο νεότερος, σύμφωνα με τον καταξιωμένο σκηνοθέτη, δεν έκανε σχόλια για το σενάριο και τη σκηνοθεσία της πολύ σκληρής για τον ίδιο ταινίας, βρήκε όμως εξαιρετική την ερμηνεία του Μπρόλιν. Αστειευόμενος στη συνέντευξη Τύπου, ο Στόουν παραδέχθηκε πως το έχει παρακάνει με τις βιογραφίες και τις ντοκουμενταρίστικες ταινίες και προανήγγειλε τη δημιουργία μιας ρομαντικής κωμωδίας.

Χρυσή καρδιά

Όταν η λάμψη είναι αληθινή, δεν επισκιάζεται από τα χρόνια. Η 62χρονη Γκόλντι Χον κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερα από 6 εκατομμύρια dirhams (σ.σ.: τοπικό νόμισμα) στην ετήσια συνάντηση της «ΑmfΑR». Στο κάλεσμά της ανταποκρίθηκαν η Σάλμα Χάγιεκ και η Λόρα Λίνεϊ. «Δεν είναι η πρώτη φορά που έρχομαι στο Ντουμπάι, λατρεύω την πόλη και έχω εντυπωσιαστεί από το φεστιβάλ», δήλωσε, ενώ πρόσθεσε με χιούμορ: «Υποστηρίζω κάθε σκοπό που έχει σημασία για εμένα, όπως υποστηρίζω και τα ρούχα που φοράω... Ό,τι υποστηρίζω το κάνω με πάθος».

Η εντυπωσιακή Σάλμα Χάγιεκ

Κανείς δεν ήξερε αν έπρεπε να την κοιτάξει στα μάτια, στο στήθος ή στο εντυπωσιακό κολιέ που κοσμούσε το προκλητικό μπούστο της. Η Σάλμα Χάγιεκ «έκλεψε» την παράσταση και τα φλας των παπαράτσι. Σέξι, γοητευτική όσο ποτέ, και συνοδευόμενη από τον (τέως;) άντρα της ζωής της, τον πολυεκατομμυριούχο Φρανσουά Ανρί Πινό, φλέρταρε διακριτικά και με ευγένεια τους πιθανούς υποστηρικτές των φιλανθρωπικών της σκοπών. Το βραχιόλι «Love», σχεδιασμένο από τον Οίκο Καρτιέ, της Χάγιεκ ήταν το πρώτο που πλειοδοτήθηκε και απέσπασε το ποσό των 80.000 δολαρίων. Στο τέλος της βραδιάς αναφέρθηκε και στην υποψηφιότητα της φίλης της Πενέλοπε Κρουζ: «Η Πενέλοπε θα πάρει και Χρυσή Σφαίρα και Όσκαρ φέτος, να το δείτε»...

Στις γυναικείες παρουσίες της βραδιάς που μαγνήτισαν το βλέμμα των παρευρισκομένων και η Λόρα Λίνεϊ, που φαινόταν πιο ενθουσιασμένη για τις επερχόμενες αλλαγές στην Αμερική από το σκοπό της επίσκεψής της: «Από την εποχή του Κένεντι είχα να αισθανθώ τόση αισιοδοξία... Έχω εναποθέσει πολλές από τις ελπίδες μου στον Ομπάμα και ελπίζω να τα καταφέρει».

Δεν την έφτασαν

Πάντως, καμία λαμπερή κυρία δεν κατάφερε να φτάσει τα αστρονομικά ποσά που είχε συγκεντρώσει τα προηγούμενα χρόνια η Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της «ΑmfΑR» Σάρον Στόουν.Το περιστατικό όμως της απομάκρυνσης του υιοθετημένου της παιδιού με δικαστική απόφαση την ανάγκασε να... χαθεί για ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Ίσως για να μην έρθει σε δύσκολη θέση και από τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Χορηγίες πάσης φύσεως

Μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα γνωστό, αλλά πριν από κάθε σημαντική εκδήλωση που περιλαμβάνει διασημότητες, φιλανθρωπικής ή λιγότερο φιλανθρωπικής φύσης, οι διάσημοι έχουν τα τυχερά τους. Ειδικά γραφεία αναλαμβάνουν να προσφέρουν goodie bags (σ.σ.: καμία σχέση με τη γνωστή αλυσίδα έτοιμων φαγητών) στους αστέρες, όχι τόσο επειδή τα έχουν ανάγκη, αλλά επειδή ό,τι μεταφέρουν, φοράνε ή δηλώνουν πως τους αρέσει, γίνεται εύκολα μόδα.