Κομψές στο ρεβεγιόν

26.12.2008
Η ψυχή μας έχει ανάγκη από λάμψη και ομορφιά, ιδιαίτερα τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, που η αγάπη και η χαρά έχουν την τιμητική τους. Φέτος περισσότερο από κάθε φορά η ανάγκη αυτή γίνεται επιτακτικότερη

Aπό την ΑΡΙΑΝΝΑ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η ψυχή μας έχει ανάγκη από λάμψη και ομορφιά, ιδιαίτερα τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, που η αγάπη και η χαρά έχουν την τιμητική τους. Φέτος περισσότερο από κάθε φορά η ανάγκη αυτή γίνεται επιτακτικότερη, λόγω της γενικότερης απαισιοδοξίας και της κρίσης. Τέσσερις Έλληνες δημιουργοί μόδας μας δίνουν τις ευχές τους και προτείνουν βραδινά ρούχα για το ρεβεγιόν. Οι δημιουργίες τους πρωτοποριακές και κομψές μπορούν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης και για όσες δεν έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν ένα σινιέ συνολάκι. Θαυμάστε τες!

Μάκης Τσέλιος

«Εύχομαι τα φετινά Χριστούγεννα να φύγει το γκρίζο από τη ζωή μας και να μας φωτίσει γαλάζιο ουράνιο φως. Ένα μαύρο φόρεμα συνδυασμένο με σωστά αξεσουάρ μας δίνει πάντα τη λύση για τη βραδιά των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Το κόκκινο πάντα κάνει εντύπωση, γιατί είναι χρώμα χαράς και πάθους και γεμίζει τη γυναίκα δυναμικότητα και αυτοπεποίθηση.

Δάφνη Βαλέντε

«Νομίζω ότι αυτά τα Χριστούγεννα έχουμε ανάγκη από σοβαρότητα και περισυλλογή. Αυτές οι γιορτές δεν θα είναι ξέγνοιαστες και χαρούμενες όπως άλλες χρονιές. Γι αυτό προτείνω και κλασικά χρώματα, όπως το μαύρο και το μπλε μοβ της νύχτας. Όμως, η ζωή δεν παύει να απαιτεί από όλους αισιοδοξία και μια προσπάθεια για μια θετική ματιά στα πράγματα γύρω μας.

Χρίστος Πετρίδης

«Η δική μου φιλοσοφία ξεκινάει από την όλη μου διάθεση. Επειδή οι εποχές είναι πολύ δύσκολες από πολλές πλευρές, κυρίως όμως οικονομικά και ψυχολογικά, το καλύτερο που έχουν να κάνουν οι γυναίκες είναι να φορέσουν την πιο αισιόδοξη διάθεση και το πιο γλυκό τους χαμόγελο και να χρησιμοποιήσουν το φόρεμα σαν αξεσουάρ. Δεν μπορεί αυτές τις μέρες το φόρεμα να είναι σε πρώτο πλάνο, αλλά μπορεί να δώσει μια διακριτική λάμψη και χρώμα στην γκριζάδα των συνθηκών του πλανήτη γύρω μας. Εγώ προτείνω τέσσερα ρούχα σε μια προσπάθεια αντίδρασης σε ό,τι συμβαίνει γύρω μας. Στόχος μου να τονωθεί το πεσμένο ηθικό όλων μας από τα γεγονότα».

Υψηλής Ραπτικής για το εορταστικό ΛΟΙΠΟΝ

Αυτό το σκίτσο υψηλής ραπτικής που σχεδίασε ο κ. Πετρίδης αποκλειστικά για το ΛΟΙΠΟΝ απεικονίζει φόρεμα με κορσάζ με γεωμετρικά σχήματα, που σε ορισμένα σημεία είναι κοφτό και φαίνεται το δέρμα. Είναι όλο δουλεμένο με διαγραφές από γκανς (ύφασμα που γίνεται κορδόνι) και στα κενά γεμίσματα από κρύσταλλα. Η φούστα σε γραμμή γοργόνας έχει επάνω λέπια από σατέν ύφασμα ψαθωτά και ελεύθερα.

Κωνσταντίνος

«Φέτος δεν χρησιμοποιώ χρώμα και δεν έχει να κάνει με την ψυχολογία και την οικονομική κρίση. Ένα απλό σοβαρό μαύρο φόρεμα μπορεί να διαφοροποιηθεί με ένα αξεσουάρ χωρίς να είναι αναγνωρίσιμο. Η χρονιά αυτή, χωρίς υπερβολή, είναι ίσως η δυσκολότερη της τελευταίας 40ετίας.

Πρέπει λοιπόν και οι δημιουργοί να σεβαστούν τις επιταγές της κοινωνικής ανάγκης για μια πιο ανθρώπινη και φιλική μόδα. Θα πρέπει να σχεδιάζουν ρούχα που να μην είναι κραυγαλέα και ακριβά, αλλά πολύ οικονομικά. Όσες κυρίες επιθυμούν να είναι κομψά ντυμένες πρέπει να νιώθουν ότι μπορεί να αντεπεξέλθουν οικονομικά. Προς αυτή την κατεύθυνση έχω ξεκινήσει από φέτος και έχω προσαρμόσει τις συλλογές μου σε τιμές όχι απλώς οικονομικές, αλλά ιδιαίτερα ελκυστικές».