Ν. Βλαβιανού: "Η ζωή μου ήταν εκρηκτική"

16.12.2008
Η γνωστή ηθοποιός μπορεί πριν από τη Μαργαρίτα Μπαλαφούτη, την οποία υποδύεται στην επιτυχημένη σειρά του Mega «Η πολυκατοικία», να είχε παίξει σε μόλις τρία σίριαλ, ωστόσο έγινε γρήγορα γνωστή στο ευρύ κοινό από την πολύχρονη παρουσία της στο θέατρο.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

Η γνωστή ηθοποιός μπορεί πριν από τη Μαργαρίτα Μπαλαφούτη, την οποία υποδύεται στην επιτυχημένη σειρά του Mega «Η πολυκατοικία», να είχε παίξει σε μόλις τρία σίριαλ, ωστόσο έγινε γρήγορα γνωστή στο ευρύ κοινό από την πολύχρονη παρουσία της στο θέατρο. Τη συναντήσαμε στα γυρίσματα της σειράς και μας μίλησε για τα επαγγελματικά αλλά και τα προσωπικά της.

Αλήθεια, είχες αισθανθεί τον αποκλεισμό μέχρι να έρθει η πρόταση του ρόλου στην «Πολυκατοικία»;

«Ναι. Όταν φεύγεις από το παιχνίδι, για οποιονδήποτε λόγο, είναι δύσκολο να ξαναενταχθείς. Ένας βασικός λόγος είναι ότι τα άτομα που στελεχώνουν τις σημαντικές θέσεις σε ένα σταθμό αλλάζουν. Και οι νεότεροι δεν γνωρίζουν καλά τους ηθοποιούς που προϋπήρχαν και για κάποιο λόγο απέχουν».

Θα μπορούσες να χαρακτηριστείς ως τυχερή-άτυχη. Το λέω αυτό, γιατί, ενώ συμμετέχεις σε μια σειρά με πολύ υψηλά νούμερα τηλεθέασης που θα ολοκληρωθεί σε 90 επεισόδια, εσύ θα μας «εγκαταλείψεις» στο 31ο. Τι ακριβώς θα συμβεί;

«Απ ό,τι γνωρίζω η ηθοποιός που παίζει το ρόλο μου στην ισπανική βερσιόν ζήτησε περισσότερα χρήματα, δεν τα βρήκε με την παραγωγή και τελικά την... πέθαναν! Βέβαια, δεν ξέρουμε ακόμα τι ακριβώς θα συμβεί σε εμάς, αφού ενδέχεται να προσαρμοστεί κάπως διαφορετικά το σενάριο και να παραμείνω. Μην ξεχνάτε ότι είμαι και έγκυος!».

Για ποιο λόγο πιστεύεις ότι οι τηλεθεατές τίμησαν αυτή τη σειρά, φέρνοντάς τη στις πρώτες θέσεις στον πίνακα τηλεθέασης;

«Πιστεύω καταρχάς ότι είναι ένα πολύ προσεγμένο οικογενειακό στόρι, που αφορά όλες τις ηλικίες».

Γιατί δεν σε βλέπουμε συχνότερα στη μικρή οθόνη; Μήπως δεν είσαι σε «παρέες» που κινούν τα νήματα;

«Μετά από τρία επιτυχημένα σίριαλ που είχα στο Mega ήθελα να ασχοληθώ περισσότερο με το θέατρο. Ήμουν στο Εθνικό. Κάθε πρωί πρόβα για τη δεύτερη σεζόν και το βράδυ η τρέχουσα παράσταση. Συνεπώς δεν υπήρχε πολύς χρόνος. Αρχικά τους ξέχασα εγώ και στην πορεία εκείνοι εμένα».

Είσαι από τις ηθοποιούς που γενικότερα δεν γνωρίζουμε πολλά πράγματα για την προσωπική τους ζωή. Πρόκειται για συνειδητή απόφαση;

«Ναι, σίγουρα πρόκειται για συνειδητή μου απόφαση. Όμως, θα έλεγα πως γενικά δεν έχω και καμιά πολύπλοκη προσωπική ζωή που να ενδιαφέρει. Είχα ένα γάμο με ένα Νορβηγό, με τον οποίο απέκτησα και την κόρη μου. Είχα κάποιους δεσμούς στην πορεία, εννοείται, όμως σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να προχωρήσω σε γάμο».

Υποδύεσαι φέτος τη σύζυγο του Παύλου Χαϊκάλη, με τον οποίο στο παρελθόν διατηρούσατε σχέση. Πώς είναι να βρίσκεσαι ξανά μαζί του ως ζευγάρι;

«Με τον Παύλο είχαμε πάντα άψογες φιλικές σχέσεις. Επαγγελματικά έχουμε ξαναδουλέψει στο θέατρο, στον Δον Κιχώτη. Κι εκεί έκανα πάλι τη σύζυγό του. Συνεπώς, δεν ισχύουν όσα ακούγονται για κακές σχέσεις μεταξύ μας».

Σήμερα είσαι καλά στην προσωπική σου ζωή; Έχεις κάποια σχέση;

«Αυτή τη στιγμή όχι. Γιατί έχω κατασταλάξει ότι για μια εργαζόμενη μητέρα και γυναίκα είναι δύσκολο να βρει τον άνθρωπο που θα την ανεχτεί και θα τη στηρίξει όπως πρέπει».

Ποια η σχέση με την κόρη σου; Θα την άφηνες να ακολουθήσει το ίδιο επάγγελμα μ εσένα;

«Αυτή την εποχή είναι δύσκολα τα πράγματα λόγω εφηβείας. Δείχνει μια τάση και ενδιαφέρεται για την υποκριτική. Δεν με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη, γιατί γνωρίζω τις δυσκολίες του χώρου. Επειδή όμως θέλω να είναι ελεύθερος άνθρωπος, θα τη στηρίξω σε ό,τι κι αν επιλέξει».

Τι ξεχωρίζεις και τι δεν βλέπεις καθόλου στην τηλεόραση;

«Παρακολουθώ ταινίες, κάποια σίριαλ, όπως το LAPD, τα Ματωμένα χώματα και το Ποιος μας πιάνει. Μου αρέσουν πολύ επίσης τα ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΪ, τα οποία παρακολουθώ αρκετά. Και όπου πετύχω πολιτικές συζητήσεις, μιας και έχω σπουδάσει πολιτικές επιστήμες. Από την άλλη, δεν βλέπω καθόλου ριάλιτι. Ούτε παλιά τα παρακολουθούσα. Αυτούς τους φυλακισμένους ανθρώπους και τα τύπου... τραγουδιστές και ηθοποιοί. Έχουμε πήξει. Φτάνει πια. Έλεος!».

Θα λάμβανες μέρος σε ένα παιχνίδι όπως «Η στιγμή της αλήθειας»;

«Άπαπα! Δεν με αφορά αυτό το concept καθόλου. Πρόκειται για μια αμερικανιά χωρίς ενδιαφέρον».

Είσαι μια γυναίκα με πολύ ταμπεραμέντο. Η παρουσίαση μιας εκπομπής θα σε ενδιέφερε;

«Θα με ενδιέφερε μια εκπομπή για το θέατρο, που δεν υπάρχει. Μια εκπομπή για θέματα που μπορώ να έχω άποψη. Δεν θα μπορούσα να παρουσιάσω ένα μαγκαζίνο... ελαφρύ, για παράδειγμα».

Σε ποιον χρωστάς ένα «ευχαριστώ» και σε ποιον μια «συγγνώμη»;

«Ευχαριστώ χρωστάω στον Κώστα Τσιάνο, γιατί μου στάθηκε και μου στέκεται και πιστεύει πολύ σ' έμενα. Στη μανούλα μου, γιατί δεν πρόλαβα να τη χαιρετήσω και ίσως να μην πρόλαβα να κάνω αυτά που περίμενε από μένα τελικά, και αυτό είναι κάτι που φέρω βαρέως. Γιατί η ζωή μου ήταν εκρηκτική. Δεν έκανα οικογένεια με τον τρόπο που ήθελε. Έφυγε με πολύ άγχος σε ό,τι αφορά εμένα. Η αναχώρησή της μου έχει στοιχίσει στο μέγιστο βαθμό».

Υπάρχει κάποιος που ευχαρίστως θα χαστούκιζες;

«Όχι, έχω φύγει από αυτή τη λογική. Όλοι βρίσκουν αυτό που πρέπει να βρουν στην πορεία της ζωής τους».

Τρεις λέξεις που σε χαρακτηρίζουν;

«Χαρούμενη, αισιόδοξη και πεισματάρα! Προσωπικά πιστεύω ότι ο χρόνος μας είναι λίγος σε αυτή τη ζωή. Τον καταναλώνουμε σε χαζά πράγματα. Πρέπει να είμαστε χαρούμενοι».

Θεατρικά σε βρίσκουμε πάλι με τον Γιώργο Αρμένη. Μίλησέ μου για αυτή τη συνεργασία.

«Είμαστε για δεύτερη σεζόν στο Νέο ελληνικό θέατρο στα Εξάρχεια, με την παράσταση ο Αμερικανός στο κεφάλι μου. Πρόκειται για μια κωμωδία κοινωνικοπολιτική. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που συμμετέχω σε αυτή την παραγωγή».