To δράμα του Παναγιώτη Γιαννάκη!

15.12.2008
Δύσκολες στιγμές περνάει το τελευταίο διάστημα ο Παναγιώτης Γιαννάκης. Ο τεχνικός της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού έχασε έναν από τους δικούς του ανθρώπους. Ο αδερφός του Άγγελος, με τον οποίο ήταν πολύ δεμένος, «έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή.

Δύσκολες στιγμές περνάει το τελευταίο διάστημα ο Παναγιώτης Γιαννάκης. Ο τεχνικός της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού έχασε έναν από τους δικούς του ανθρώπους. Ο αδερφός του Άγγελος, με τον οποίο ήταν πολύ δεμένος, «έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης βρισκόταν στην προπόνηση της ομάδας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας όταν πληροφορήθηκε τον ξαφνικό θάνατο του αδερφού του από ανακοπή καρδιάς. Η είδηση, όπως ήταν αναμενόμενο, έπεσε σαν κεραυνός στην ομάδα των ερυθρολεύκων, στους άμεσους συνεργάτες του «Δράκου» και στους παίκτες. Όλοι μιλάνε για έναν άνθρωπο χαμογελαστό και ευδιάθετο, που πάντα είχε έναν καλό λόγο να πει για όλους, ενώ η σχέση του Παναγιώτη Γιαννάκη με τον αδερφό του ήταν ιδιαίτερη. Πριν από λίγες μέρες η οικογένεια Γιαννάκη αποχαιρέτησε τον αγαπημένο τους Άγγελο συνοδεύοντάς τον στην τελευταία του κατοικία. Τραγική φιγούρα ο εθνικός μας κόουτς, που ξέσπαγε σε δάκρυα και ήταν συντετριμμένος.

Αυτή όμως δεν είναι η πρώτη φορά που ο αγαπημένος όλων των Ελλήνων προπονητής δοκιμάζεται. Ήταν στις 26 Νοεμβρίου του 2005 όταν ο Παναγιώτης Γιαννάκης ως προπονητής της ομάδας του Αμαρουσίου είχε να αναμετρηθεί με τον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη. Τότε, λοιπόν, πληροφορήθηκε το θάνατο του 55άχρονου αδερφού του Βασίλη, επίσης από ανακοπή καρδιάς. Παρ όλα αυτά και μετά τη νεκρώσιμη ακολουθία την επόμενη μέρα αναχώρησε μόνος του για το Γκρόνινγκεν της Ολλανδίας, προκειμένου, όχι απλώς να παραστεί σε έναν ευρωπαϊκό αγώνα της ομάδας του, αλλά να βρει τη δύναμη και το κουράγιο να την οδηγήσει και στη νίκη. Δυστυχώς, όμως, ούτε αυτή ήταν η μοναδική φορά που η μοίρα επεφύλασσε κάτι τόσο δυσάρεστο στον Παναγιώτη Γιαννάκη. Εκτός από τον πατέρα και τον αδερφό του Βασίλη, το 2000 έχασε και τον άλλο αδερφό του, τον Γιάννη, όταν αυτός έχασε τον έλεγχο της μηχανής του στην Κακιά Σκάλα.

Όλα αυτά τα περιστατικά, πάντως, έχουν κάνει το γνωστό προπονητή πιο δυνατό και γεμάτο ζωή. Εμείς δεν έχουμε παρά να του εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια. Δ.Κ.