Η Όπρα έφτασε τα 90!

10.12.2008
Η Οπρά Γουίνφρει παραδέχτηκε ότι έχασε τον έλεγχο, ξέφυγε από το πρόγραμμα υγιεινής διατροφής και "φούσκωσε σαν μπαλόνι" φτάνοντας να ζυγίζει 90 κιλά.

Η Οπρά Γουίνφρεϊ παραδέχτηκε ότι έχασε τον έλεγχο, ξέφυγε από το πρόγραμμα υγιεινής διατροφής και "φούσκωσε σαν μπαλόνι" φτάνοντας να ζυγίζει 90 κιλά.

Στο τεύχος Ιανουαρίου του περιοδικού "Ο", η 54χρονη πρώτη κυρία της Αμερικάνικης τηλεόρασης, αποκάλυψε ότι αντιμετωπίζει προβλήματα με τον θυρεοειδή της, και πως αυτό της δημιούργησε "φόβο για την άσκηση".

Μέσα σε δύο χρόνια πήρε 18 κιλά αφού το 2006 το βάρος ήταν 72 κιλά "Τότε ήμουν στα πιο αδύνατα μου, και σκέφτηκα πως "άφησα να μου συμβεί αυτό;" Εξομολογείται η Οπρα σε ένα άρθρο της, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο "Associated Press".

"Ντρέπομαι" συνεχίζει και "Είμαι θυμωμένη με τον εαυτό μου."

Η σωματική μάζα της Γούινφρεϊ σύμφωνα με το βάρος και το ύψος φτάνει στο 31,8 αυτό σημαίνει ότι είναι υπέρβαρη σύμφωνα με το κέντρο ελέγχου και προστασίας ασθενειών. Οι υπέρβαροι άνθρωποι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να παρουσιάσουν υπέρταση, διαβήτη και αυξημένη χοληστερόλη.

Η Οπρα εξομολογείται ότι απελπίστηκε, και πολλές φορές εγκατέλειψε την προσπάθεια να αδυνατίσει. Αλλά τώρα πια θέλει να είναι υγιής, δυνατή και σε φόρμα.

Μέσα από την καινούργια ενότητα του σώου της " Best Life WeeK" που θα αρχίσει να προβάλλεται στην Αμερική στις 5 Ιανουαρίου η Οπρα υπόσχεται να μιλήσει αναλυτικά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με τα επιπλέον κιλά της.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η "πιο ισχυρή γυναίκα κόσμου" μιλάει για το πώς αδυνάτισε. Το 1988 μέσα από την εκπομπή της είχε αποκαλύψει ότι ακολουθώντας δίαιτα με πολλά υγρά και πρωτεϊνες, κατάφερε να χάσει 25 κιλά και να χωράει σε τζήν Κάλβιν Κλάιν νούμερο 10.

Αλλά και το 2005, η Γούινφρεϊ, ξέσπασε λέγοντας ότι για τέσσερις μήνες δεν έτρωγε τίποτα, σχεδόν "πέθαινε της πείνας" για να αδυνατίσει. Από τότε το βάρος της ανεβοκατεβαίνει σαν γιο-γιό. Είχε φτάσει χωρίς να το καταλάβει να ζυγίζει 108 κιλά, πήρε πίσω όλα τα κιλά που με τόσο κόπο είχε χάσει Τό απελπισμένη είπε: "Δεν θα ξανακάνω δίαιτα".

Υπήρχαν όμως και περίοδοι στην ζωή της που ένοιωθε καλά με το σώμα της. Όπως το 1993 που είχε προσλάβει προσωπικό γυμναστή τον Μπομπ Γκριν και την επόμενη χρονιά κατάφερε να τερματίσει στον "Μαρίν Κορπς" Μαραθώνιο.

Μέχρι το 1996 το βάρος παρέμενε σταθερό. Αλλά τώρα η μάχη με την ζυγαριά ξανάρχισε. Είναι ενδεικτικό ότι ενώ είχε διαλέξει φόρεμα ένα μήνα πριν την εκλογή Ομπάμα τελικά δεν το φόρεσε: " Είχα αγοράσει ένα φοβερό φόρεμα γιατί ήμουν σίγουρη την νίκη του Ομπάμα, αλλά ένα μήνα μετά δεν μου χωρούσε γι΄αυτό και αναγκάστηκα να βάλω κάτι άλλο!