Σαμπάνια για ένα sex symbol

24.11.2008
Γεννήθηκε στη Spanish Town στην Jamaica με γονείς τον αιδεσιμότατο Robert Jones και τη Majorie Jones. Με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά το κορμί της, το σεξαπίλ και την εντυπωσιακή παρουσία της, η γυναίκα που αποτέλεσε όνειρο του ανδρικού πληθυσμού τη δεκαετία του 80 επιστρέφει στο προσκήνιο.

Γεννήθηκε στη Spanish Town στην Jamaica με γονείς τον αιδεσιμότατο Robert Jones και τη Majorie Jones. Με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά το κορμί της, το σεξαπίλ και την εντυπωσιακή παρουσία της, η γυναίκα που αποτέλεσε όνειρο του ανδρικού πληθυσμού τη δεκαετία του 80 επιστρέφει στο προσκήνιο.

«Η αλήθεια είναι πως δεν ένιωσα να φεύγω ποτέ από την επικαιρότητα», εξομολογήθηκε η ίδια για την απόφασή της να απέχει πλήρως στα 90s από τη δισκογραφία. «Απλώς, λόγω της επιθυμίας μου για καλή και ποιοτική ζωή, αποφεύγω να γίνομαι βορά στο στόμα των δημοσιογράφων. Ήμουν πολύ άγρια και κακομαθημένη. Ήθελα τα πάντα και τα ήθελα τώρα. Είχα αυτή τη νοοτροπία και εξακολουθώ να την έχω και τώρα».

Η Grace Jones παρουσίασε πριν από μερικές ημέρες το άλμπουμ «Ηurricane», που αποτελεί το νέο της βήμα, και για να το προωθήσει εμφανίζεται σε διάφορα φεστιβάλ σε πρωτεύουσες της Ευρώπης. Το σόου της ώριμης πρώην μούσας του Andy Warhol στο «Royal Festival Ηall» του Λονδίνου στις 19 Ιουνίου για το «Μeltdown» των Massive Attack ήταν εκείνο που ανέβασε τον πυρετό της αναμονής για το καινούργιο της άλμπουμ. Είχε προηγηθεί ένα διθυραμβικό δημοσίευμα των «Τimes», που χαρακτήριζαν την εμφάνισή της «εξαιρετική επιστροφή σε φόρμα».

Η κυρία της ποπ συνεργάζεται, όπως η ίδια λέει, μόνο με επαγγελματίες του συγκεκριμένου είδους μουσικής. Ανάμεσά τους οι Sly & Robbie αλλά και ο αγέραστος Brian Eno. Το «Corporate Cannibal» είναι το πρώτο κομμάτι της, ακούγεται πλέον παντού και συνοδεύεται από ένα καταπληκτικό ασπρόμαυρο βίντεο, το οποίο έχει φτάσει σε αμέτρητες μεταδόσεις μέσα από το youtube. Όσο για το πρώτο single της, είναι το «Williams Βlood» και θυμίζει παλιές καλές ημέρες της ερμηνεύτριας. Εντυπωσιακή είναι η ομολογία της όσον αφορά το ξεκίνημά της: «Ήμουν πολύ ντροπαλή. Σκεφτόμουν, όμως, ότι ήθελα πάρα πολύ να το κάνω αυτό. Τραγουδούσα κάτω από το τραπέζι, ώστε να μη με βλέπουν οι άνθρωποι στο studio. Ήταν μια καινούργια γέννηση για μένα».

Η ώριμη και πάντα όμορφη κυρία της ποπ, που στο σχολείο την αποκαλούσαν «κοινωνικό απόβλητο», ξεκίνησε την καριέρα της ως μοντέλο στις αρχές της δεκαετίας του 70, κάνοντας εξώφυλλα στη «Vogue» και στο «Εlle». Όταν ο κορυφαίος Helmut Newton φωτογράφησε τα μάτια της, μαγεύτηκε, όπως λέει, από την ανάσα και τα κόκαλά της και της εξομολογήθηκε ότι έχει τα ομορφότερα πόδια στον κόσμο. Κλασική έχει μείνει η δήλωσή της: «Ήμουν πολύ sexy και δυνατή και δεν έδινα δεκάρα για τίποτα».

Πρωτοπόρα από την εφηβεία της, δεν δίστασε ακόμη και να ξυρίσει το κεφάλι της ή να εργαστεί ως γυμνό μοντέλο για σπουδαστές ζωγραφικής. Εξελίχθηκε σε ντίβα της disco κουλτούρας και στο τέλος της δεκαετίας του 70 καθιερώθηκε ως η βασίλισσα των gay discos.

«Επέλεξα το 2008 για να ξανακάνω δίσκο, γιατί μου αρέσει το 8. Είναι δύο τέλειοι κύκλοι, που αγαπάω πάρα πολύ», εξομολογήθηκε η μεγάλη κυρία της ποπ, που πίνει φανατικά μόνο σαμπάνια, κόκκινο κρασί και καφέ.