Γ. Μάης: "Οι μεγάλες κυρίες είναι ο μπελάς μου"

18.11.2008
Μόλις 22 Μαϊων και έχει καταφέρει να κάνει αισθητή την παρουσία του με την αισθαντική φωνή του και τα τραγούδια του. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως αν και τόσο μικρός, είναι επικεφαλής του σχήματος που εμφανίζεται στο νυχτερινό κέντρο «Gala». Ο Γιώργος Μάης μας συστήνεται

Από τον ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΛΕΜΗ

Μόλις 22 Μαϊων και έχει καταφέρει να κάνει αισθητή την παρουσία του με την αισθαντική φωνή του και τα τραγούδια του. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως αν και τόσο μικρός, είναι επικεφαλής του σχήματος που εμφανίζεται στο νυχτερινό κέντρο «Gala». Ο Γιώργος Μάης μας συστήνεται και εμείς προσπαθούμε να καταλάβουμε τι είναι αυτό που κάνει το κοινό να του τραγουδάει: «Έχω τρελαθεί μαζί σου, σ' το λέω ειλικρινά».

Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με το τραγούδι;

«Δεν ήταν μια απόφαση της στιγμής. Μεγάλωσα σε μουσικό περιβάλλον, καθώς πολλοί συγγενείς μου ήταν καλλιτέχνες της κρητικής μουσικής. Στα 7 ξεκίνησα να μαθαίνω μπουζούκι, μαντολίνο, κιθάρα και συγχρόνως καλλιεργούσα τη φωνή μου. Στα 14 πήρα μέρος στον Παγκρήτιο Φωνητικό Διαγωνισμό, όπου κέρδισα το πρώτο βραβείο. Έτσι, από μικρός ξεκίνησα να εμφανίζομαι σε κέντρα του Ηρακλείου και της ευρύτερης περιοχής».

Η νύχτα κρύβει κινδύνους κι εσύ τη γνώρισες από μικρός. Έχεις νιώσει ποτέ να απειλείσαι;

«Και στη νύχτα υπάρχει η κατάλληλη διπλωματία για να αποφύγεις τους κινδύνους. Μέχρι σήμερα απέφυγα διάφορες καταστάσεις και συνεχίζω να κρατάω μακριά κάτι που μπορεί να με βλάψει».

Ποιο είναι το πιο ακραίο περιστατικό που σου έχει συμβεί στο καμαρίνι;

«Δύσκολο να το ξεχάσω... Είχε έρθει μια κοπέλα στο καμαρίνι για αυτόγραφο και ξαφνικά άρχισε να βγάζει τα ρούχα της με σκοπό να ενδώσω. Εννοείται πως τη σταμάτησα, αλλά είναι τελείως διαφορετικό να σ' το λέω και τελείως διαφορετικό να το ζεις ως εμπειρία».

Έχεις δεχθεί ποτέ από κάποια κυρία στα πρώτα τραπέζια σεξουαλική παρενόχληση;

«Είναι αλήθεια πως τις μεγαλύτερες πιέσεις τέτοιου είδους τις δέχθηκα από κυρίες πολύ μεγαλύτερες από μένα. Στη νύχτα, πάντως, είναι καλό να υπάρχει ενός είδους... φλερτ με τις γυναίκες, για να μπορείς να εκφράσεις τα τραγούδια που ερμηνεύεις. Μέχρι εκεί όμως».

Θα έκανες σχέση με συνάδελφό σου;

«Ο έρωτας δεν ξέρεις τι θα σου φέρει. Είμαι αντίθετος σε αυτό που λένε ότι δεν πρέπει να κάνεις σχέση με συνάδελφό σου. Αυτά είναι κλισέ και μάλιστα ξεπερασμένα. Εάν ερωτευτώ μια συνάδελφό μου, πίστεψέ με, δεν θα σκεφτώ καθόλου τι πρέπει και τι όχι».

Την προηγούμενη σεζόν είδαμε πολλά περιστατικά επωνύμων με χρήση ουσιών; Έχεις δοκιμάσει ποτέ;

«Θα σου απαντήσω με τη φράση μακριά από μας. Από τη στιγμή που αγαπάω αυτό που κάνω και το κάνω με όρεξη δεν χρειάζεται να δοκιμάσω τέτοιου είδους συστατικά για να με βοηθήσουν να το κάνω καλύτερα και, σε τελική ανάλυση, θέλω να έχω τα μάτια μου δεκατέσσερα».

Τι στόχους έχεις βάλει στη δουλειά σου για τα επόμενα βήματά σου;

«Να κάνω τον κόσμο να πιστέψει σ' εμένα και στα τραγούδια μου. Αυτό βέβαια το έχω καταφέρει σε μεγάλο βαθμό. Δεν θέλω να είμαι αχάριστος. Από το πρώτο μου CD έχουν ήδη ξεχωρίσει τρία τραγούδια, που παίζονται με επιτυχία στα ραδιόφωνα της Αθήνας και της περιφέρειας».

Θα έκανες ποτέ σχέση με επώνυμη μόνο και μόνο για να διαφημίσεις τη δουλειά σου;

«Ειλικρινά, μου έχουν τύχει διάφορες καταστάσεις τις οποίες θα μπορούσα να εκμεταλλευτώ για την προβολή μου και όμως δεν το έκανα, γιατί ποτέ δεν έχω καταφύγει σε τέτοια τεχνάσματα, που μόνο πρόσκαιρα μπορούν να σου δώσουν δημοσιότητα. Ποτέ δεν πήγα σε δήθεν δεξιώσεις και πάρτι για να βρω μια κάμερα και να προβληθώ. Γιατί είμαι αληθινός».

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου καλλιτέχνης, με τον οποίο θα ήθελες να συνεργαστείς;

«Θαυμάζω απεριόριστα τον Γιάννη Πάριο και τον Πασχάλη Τερζή. Είναι αυτονόητο πως θα ήταν για μένα μεγάλη τιμή να συνεργαστώ μαζί τους».

Πότε κυκλοφορεί η νέα σου δουλειά;

«Αυτή την περίοδο είμαι σε διαδικασία συλλογής τραγουδιών από διάφορους δημιουργούς. Δεν είμαι της λογικής CD στα γρήγορα και να γίνει σουξέ. Θέλω να κάνω καλές δουλειές και πάντα καλύτερες από τις προηγούμενες. Θα το κάνω όσος χρόνος και αν απαιτείται».

Ποιο είναι το μεγαλύτερο όνειρό σου;

«Να κάνω μια αξιοπρεπέστατη καριέρα με αξιόλογα τραγούδια και να εκφράζω τα συναισθήματα του κόσμου μέσα από αυτά».

Trivia
To πραγματικό του όνομα είναι Γιώργος Βρυσανάκης.
Επισκέπτεται συχνά το πατρικό του στις Μοίρες Ηρακλείου, καθώς είναι πολύ δεμένος με την οικογένειά του.
Έχει προφίλ σε όλα τα social communities (Hi-5, My Space κ.λπ.), εξαιτίας των πολυάριθμων θαυμαστριών του, που πρόσφατα του έφτιαξαν και δεύτερο προφίλ στο Facebook.
Είναι οπαδός της υγιεινής διατροφής και κάθε βράδυ στο καμαρίνι του καταναλώνει πολλά φρούτα.