Αλίκη... 70%!

14.11.2008
Γιατί να μην το παραδεχτούμε; Το σίριαλ-βιογραφία της Αλίκης Βουγιουκλάκη συζητήθηκε περισσότερο πριν προβληθεί, παρά τώρα που προβάλλεται... Ο παραγωγός και οι συντελεστές της σειράς δημιούργησαν κλίμα μεγάλων προσδοκιών.

Γιατί να μην το παραδεχτούμε; Το σίριαλ-βιογραφία της Αλίκης Βουγιουκλάκη συζητήθηκε περισσότερο πριν προβληθεί, παρά τώρα που προβάλλεται... Ο παραγωγός και οι συντελεστές της σειράς δημιούργησαν κλίμα μεγάλων προσδοκιών. Όμως, είναι εύκολο να αναστήσουν το θρύλο που λέγεται Αλίκη; Αρκεί μια προβολή ταινίας της εθνικής σταρ, ώστε οι τηλεθεατές να αρχίσουν τις συγκρίσεις με την Κατερίνα Παπουτσάκη, που επωμίστηκε το θεϊκό-άχαρο ρόλο να την ενσαρκώσει. «Πού πας με αυτή τη μύτη αλά Μανιάνι, δεσποινίς Κατερίνα; Πού είναι η γατούλα με τη ροζ μυτούλα;» θα μου πει σκωπτικά ο περιπτεράς μου. Ενώ ένας παλιός συμμαθητής της από τη σχολή του Εθνικού θα το πάει αλλού: «Δεν είναι θέμα ταύτισης της φυσιογνωμίας. Είναι θέμα ταμπεραμέντου. Η πραγματική Αλίκη ήταν μια ηλεκτρική εκκένωση, κάτι το αεικίνητο και το απρόσμενο. Αυτό δεν περνάει μέσα από την Αλίκη Βασιλάκη, που είδαμε μέχρι τώρα στο Έχω ένα μυστικό».

Τα πρώτα επεισόδια δεν κατάφεραν να μπουν στο ΤΟΡ-10 της AGB. To σίριαλ άλλαξε μέρα προβολής, από τη Δευτέρα στην Τετάρτη. Όλα αυτά δείχνουν εκνευρισμό στον Alpha. Κι όμως, το σίριαλ είναι καλό. Με καλοδουλεμένο σενάριο, αν κρίνω από το βιβλίο του Γιάννη Παπαμιχαήλ στο οποίο βασίστηκε. Με άριστη σκηνοθεσία από τη Ρέινα Εσκενάζυ, που είχε άλλωστε λαμπρό αποτέλεσμα και στη βιογραφία της Έλλης Λαμπέτη. Με θαυμάσιο καστ, όπου Κιμούλης, Βέγγος και Ζουγανέλης, ως γκεστ, ανέβασαν πολύ τον πήχη της ποιότητας με τις ερμηνείες τους.

Είναι λοιπόν το πρόβλημα η Κατερίνα Παπουτσάκη; Όχι. Μάλιστα, από επεισόδιο σε επεισόδιο η πρωταγωνίστρια ανεβαίνει, χάρη στη σκληρή δουλειά που κάνουν με την Εσκενάζυ. Φαίνεται αυτό! Όπως φαίνεται και η πίεση του χρόνου. Κάποιες γωνίες που επιλέγει η κάμερα δικαιολογημένα θυμώνουν τον περιπτερά μου. Δίπλα της ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης είναι σίγουρα πιο πειστικός ως Δημήτρης Παπαμιχαήλ. Ποιος λοιπόν χρεώνεται τη μη πραγματοποίηση ενός προαναγγελθέντος τηλεοπτικού θριάμβου; Νομίζω η μία και μοναδική Αλίκη Βουγιουκλάκη! Κρίνω ότι είναι πολύ δύσκολο η γενιά που την έζησε ή τη χάρηκε μέσα από τις ταινίες της να δεχτεί τόσο σύντομα μια κλωνοποίησή της, έστω και αν αυτή αγγίζει το 70%. Η Αλίκη δεν μένει πια εδώ. Αλλά φαίνεται ότι μένει...

ΥΓ.: Παρακαλώ τον Alpha να μην... πετσοκόβει το υπέροχο τραγούδι με την Ελένη Τσαλιγοπούλου στο τέλος του σίριαλ για να μας δείξει εσωτερικές διαφημίσεις.