Τι κρύβουν τα πολλά παιδιά της Αντζελίνα;

17.10.2008
Η Αντζελίνα Τζολί και ο Μπραντ Πητ σκέφτονται ήδη ν' αποκτήσουν και έβδομο παιδί, με υιοθεσία αυτή τη φορά. Την πρόθεση τους αυτή αποκάλυψε η δημοφιλής ηθοποιός σε εμφάνισή της σε αμερικάνικο τηλεοπτικό σώου.

Η Αντζελίνα Τζολί και ο Μπραντ Πητ σκέφτονται ήδη ν' αποκτήσουν και έβδομο παιδί, με υιοθεσία αυτή τη φορά. Την πρόθεση τους αυτή αποκάλυψε η δημοφιλής ηθοποιός σε εμφάνισή της σε αμερικάνικο τηλεοπτικό σώου.

Όταν ο παρουσιαστής την ρώτησε αν αυτό θα γίνει σύντομα, η Αντζελίνα προσπάθησε να ξεφύγει, απαντώντας διπλωματικά: "Δεν είναι εύκολο να ξεκινήσουμε την διαδικασία όσο τα δίδυμα είναι ακόμη μωρά. Θέλουμε να είσαι σε θέση να καταλαβαίνουν τις αλλαγές που συμβαίνουν μέσα στην οικογένεια".

Η ανεξάντλητη διάθεση της Αντζελίνα να βοηθήσει παιδιά που προέρχονται από φτωχές χώρες, σύμφωνα με την ψυχολόγο, Λέσλι Σεπινίνι, σύμβουλο γάμου και οικογενειακή θεραπεύτρια, είναι πιθανόν να έχει σχέση με την δική της προσωπική ιστορία εγκατάλειψης όταν ήταν παιδί: "Ξεκίνησε ως πράξη καλή θέλησης όταν υιοθέτησε τον Μάντοξ, αλλά τώρα έχει γίνει κάτι τελείως διαφορετικό, που φτάνει στο σημείο της κοινωνικής ανευθυνότητας".

Η Σεπινίνι, δίνει την εξήγησή της γι' αυτή την κατηγορία: "Ο γονιός είναι το πρόσωπο όπου απευθύνεται το παιδί για να καλύψει τις ανάγκες του και τα προβλήματά του. Στην οικογένεια της Αντζελίνα, θα είναι περισσότερο η περίπτωση όπου τα μεγαλύτερα παιδιά ανατρέφουν τα μικρότερα".

Σύμφωνα με την Αντζελίνα, η πραγματικότητα δεν είναι πολύ διαφορετική, αφού όπως παραδέχεται η ίδια, ο 6χρονος Μάντοξ, έχει εξελιχθεί σε "επαγγελματία μεγάλο αδερφό, όπως έχει αποδείξει πολλές φορές".

Ένας άλλος ψυχοθεραπευτής όμως, ο Τζόναθαν Άλπερτ, λέει ότι: "Η μητρότητα μπορεί να έχει πολύ πιο αγαθά κίνητρα, αφού είναι ένας τρόπος για να γιορτάσεις και να τιμήσεις την θηλυκότητα σου. Όπως και η Μία Φάροου παλιότερα, έτσι και η Αντζελίνα σήμερα, έχει τα μέσα για να υποστηρίξει μια μεγάλη οικογένεια και το κάνει με απόλυτο στυλ".

Αρνητικές ή θετικές, οι απόψεις των ειδικών φαίνεται ν' αφήνουν αδιάφορη την πρωταγωνίστρια του Changeling, αφού εκείνη επιμένει ότι τα πολλά παιδιά όχι μόνο δεν δημιουργούν προβλήματα στην οικογένεια, αλλά αυτό τα βοηθάει ν' αποκτήσουν πιο ισορροπημένο χαρακτήρα: "Έχουμε τόσα παιδιά, που δεν ζηλεύουν, ούτε αντιδρούν άσχημα όταν έρχεται στο σπίτι ένα νέο μωρό. Είναι σε μια ηλικία που καταλαβαίνουν ότι δεν απειλούνται. Είναι ανεξάρτητα. Δεν χρειάζονται συνέχεια την μανούλα και τον μπαμπάκα".

Επίσης, σύμφωνα με την 33χρονη ηθοποιό, τα παιδιά των Πιτ όχι μόνο δεν ζηλεύουν αλλά ούτε κουράζονται από τις συχνές μετακινήσεις: "Δείχνουν να το απολαμβάνουν. Τους αρέσει που αλλάζουμε συχνά τόπο διαμονής".

Στην ίδια συνέντευξη, η Αντζελίνα αποκάλυψε ότι μπορεί να της αρέσουν οι συχνές εναλλαγές τοπίων, στην προσωπική της ζωή όμως, προτιμά την σταθερότητα αφού στον πρόσωπο του Μπραντ έχει βρει "τον ιδανικό άντρα", γι΄αυτό και φοβάται να παραδεχτεί ότι: "Δεν μπορώ χωρίς αυτόν".

Μήπως τελικά, η ανάγκη της σταρ για μεγάλη οικογένεια σχετίζεται με την ερμηνεία της ψυχοθεραπεύτριας Τζοάν Γουάιτ, σύμφωνα με την οποία: "Όταν οι γυναίκες θέλουν να συνεχίζουν να κάνουν παιδιά, μπορεί να θέλουν να καλύψουν μια βαθύτερη ανάγκη μέσα τους. Γιατί τα παιδιά σ' αγαπούν και επαφίονται σε σένα για τα πάντα, και αν είσαι το είδος του ανθρώπου που έχει ανάγκη να τον χρειάζονται, η απόκτηση παιδιών σε γεμίζει".

Πάντως, όποια κι αν είναι τα βαθύτερα κίνητρα των Μπραντζελίνα, η προσπάθεια τους να βοηθήσουν με κάθε τρόπο όσους έχουν ανάγκη είναι σίγουρα αξιέπαινη.