"Όλα τα μπορώ, όλα τα φτάνω"

18.09.2008
Θα σας περνούσε ποτέ από το μυαλό ότι η Ρούλα Κορομηλά, ο Γιώργος Τσαλίκης και ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης θα είχαν κάτι κοινό με την Εύη Βατίδου και την Εύα Τσουρέκα; Όχι;

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΗ ΚΑΣΙΜΑΤΗ

Θα σας περνούσε ποτέ από το μυαλό ότι η Ρούλα Κορομηλά, ο Γιώργος Τσαλίκης και ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης θα είχαν κάτι κοινό με την Εύη Βατίδου και την Εύα Τσουρέκα; Όχι; Κι όμως, πέφτετε έξω. Όλοι τους, όπως και πολλοί άλλοι, αποφάσισαν να αλλάξουν ρότα στο επαγγελματικό τους ταξίδι. Δεν μηδενίζουν απαραίτητα το κοντέρ, απλώς αποδέχονται νέες προκλήσεις και διεκδικούν το δικαίωμα σε νέες περιπέτειες.

Έλενα Κατρίτση: Ξεκίνησε ως μοντέλο, έγινε όμως ευρύτερα γνωστή μέσα από τα δελτία ειδήσεων του Mega τη δεκαετία του 90. Αργότερα το γύρισε στο lifestyle με τις εκπομπές «Ρrive» (Mega) και «Ούτε γάτα ούτε ζημιά» (Alpha). Τη νέα σεζόν η Έλενα προσανατολίζεται να επιστρέψει στην ενημέρωση «χτυπώντας» την πόρτα της ΕΡΤ, η οποία μάλλον άνοιξε διάπλατα.

Γιώργος Τσαλίκης: Ο δημοφιλής τραγουδιστής δεν είναι η πρώτη φορά που τολμάει να κάνει κάτι διαφορετικό. Πριν από δύο σεζόν ήταν μέλος στην κριτική επιτροπή του μουσικού talent show «Sound mix» (Alpha). Την τηλεοπτική περίοδο που μόλις ξεκίνησε αναλαμβάνει την παρουσίαση του νέου τηλεπαιχνιδιού «Ρassword», πάλι για το κανάλι της Κάντζας.

Εύη Βατίδου: Το γνωστό μοντέλο, που ξεκίνησε την καριέρα του από τα καλλιστεία του ΑΝΤ1, είχε διακαή πόθο να βρεθεί στην τηλεόραση. Φέτος η επιθυμία της έγινε πραγματικότητα, αφού το Star αποφάσισε να δώσει στα όνειρα της σάρκα και οστά τοποθετώντας τη στην ομάδα της εκπομπής «Υπάρχει λόγος» με τον Δημήτρη Παπανώτα και τη Χριστίνα Αλούπη.

Μάρα Ζαχαρέα: Άρχισε την τηλεοπτική της διαδρομή κάνοντας κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ για τις ειδήσεις του Mega. Το 2004 στέφθηκε κεντρική παρουσιάστρια του δελτίου των 20:00 κι ένα χρόνο αργότερα μετακόμισε στον Alpha στην ίδια θέση. Φέτος τη βλέπουμε ως σχολιάστρια στο κεντρικό δελτίο του Alter με τον Νίκο Χατζηνικολάου, ενώ τα σχέδιά της περιλαμβάνουν και την υλοποίηση διαδικτυακής τηλεόρασης.

Σοφία Μουτίδου: Η αγαπημένη ηθοποιός αποφάσισε πριν από δύο τηλεοπτικές σεζόν να παρουσιάσει για λογαριασμό του ΑΝΤ1 το τηλεπαιχνίδι «Ραντεβού στα φανερά». Φέτος προχωράει σε μια ακόμη αλλαγή, αλλά πάντα σε ό,τι αφορά το χώρο της τηλεόρασης. Θα τη βλέπουμε στο πλευρό του Γρηγόρη Αρναούτογλου στον «Όμορφο κόσμο το πρωί».

Γιώργος Μητσικώστας: Τον γνωρίσαμε μέσα από τις πετυχημένες σατιρικές εκπομπές που έκανε σε ΣΚΑΪ, Mega και Alter. Μετά από απουσία μιας ολόκληρης σεζόν ο συμπαθής παρουσιαστής κάνει στροφή και αναλαμβάνει στον Alpha το τηλεπαιχνίδι «Fatus όλους» (σ.σ.: μαζί με την εκπομπή αθλητικών σχολίων «Ο Γιώργος σφύριξε»).

Γιώργος Λιάγκας: Ο δημοφιλής άνκορμαν του νεανικού δελτίου του Star του Σαββατοκύριακου μετά από χρόνια εγκατέλειψε το κανάλι του Ταύρου για εκείνο της Μεσογείων, καθώς μάλλον άλλαξαν τα τηλεοπτικά του γούστα. Ο γνωστός παρουσιαστής, λοιπόν, υπέγραψε στο Mega για να παρουσιάζει το καθημερινό τηλεπαιχνίδι «50-50».

Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης: Ο γνωστός ηθοποιός τόλμησε πριν από λίγα χρόνια να παρουσιάσει το ριάλιτι επιβίωσης «Survivor» για λογαριασμό του Mega. Ο περσινός «Γιούγκερμαν» και φετινός «Πέτρος» αναλαμβάνει να εισχωρήσει πιο βαθιά στην ψυχαγωγία, αφού δέχτηκε τη δελεαστική πρόταση του Μega να είναι ο οικοδεσπότης του νέου τηλεπαιχνιδιού «Ρower of ten».

Έλλη Στάη: Η «σιδηρά κυρία» των ειδήσεων, που μετράει πάρα πολλές ώρες στον τηλεοπτικό «αέρα», αλλά έχει περάσει και από όλα σχεδόν τα κανάλια της ελληνικής τηλεόρασης, φέρεται να εγκαταλείπει πια την καρέκλα της anchorwoman και να στρέφεται μόνο στην παρουσίαση ενημερωτικής εκπομπής ή ενός talk show. Πάντα (;) για λογαριασμό του Alpha.

Ελεονώρα Μελέτη: Από παρουσιάστρια ειδήσεων του Alter και του ΑΝΤ1 μεταμορφώθηκε σε «πριγκίπισσα» της πρωινής ζώνης του Αμαρουσίου πίνοντας «Πρωινό καφέ». Μετά από 3 χρόνια η Μελέτη επιστρέφει στις ειδήσεις, αλλά σε άλλη τηλεοπτική στέγη, αυτή του Star. Στο ίδιο κανάλι αναλαμβάνει καθημερινά την πρωινή lifestyle ενημέρωση από τις 07:45 μέχρι τις 10:00.

Φώτης Σεργουλόπουλος - Μαρία Μπακοδήμου: Τους γνωρίσαμε μέσα από το «Κάτσε καλά» του ΑΝΤ1. Αμέσως μετά ανέλαβαν για τρία χρόνια την πρωινή ζώνη του Mega με το διασκεδαστικό «Σαν στο σπίτι σας». Τα τελευταία χρόνια αποφάσισαν να ξαναγίνουν βραδινοί τύποι, αλλά η περσινή σεζόν δεν τους ωφέλησε. Φέτος τολμούν ξανά να κάνουν μια αλλαγή, αναλαμβάνοντας την απογευματινή ζώνη του Αlpha.

Ράνια Θρασκιά: Η Θεσσαλονικιά παρουσιάστρια ξεκίνησε την καριέρα της από την ψυχαγωγία. Πήρε το βάπτισμα του πυρός στο Μακεδονία TV, στη συνέχεια πέρασε στις ειδήσεις του ΑΝΤ1 και από εκεί βρέθηκε στην πρωινή ψυχαγωγική ζώνη του Μega. Τις τελευταίες δύο σεζόν έκανε στροφή στην επαγγελματική της διαδρομή προσανατολιζόμενη σε κοινωνική κατεύθυνση... κοιτώντας μπροστά.

Ρούλα Κορομηλά: Η πρώτη διδάξασα των πρωινάδικων και των βραδινών σόου στην ελληνική τηλεόραση μετά από πολλά χιλιόμετρα μπροστά στις κάμερες αποφάσισε να προχωρήσει σε αλλαγή πλεύσης περνώντας πίσω από αυτές και δίνοντας πλέον τις συμβουλές της για ένα καλύτερο και σαφέστατα πιο ελπιδοφόρο πρόγραμμα που θέλει να βγάλει φέτος ο Αlpha.

Τατιάνα Στεφανίδου: Έχει κάνει τις περισσότερες αλλαγές στην καριέρα της. Από την ενημέρωση πέρασε στη lifestyle κοινωνική κριτική, όπου έμεινε για αρκετά χρόνια. Τις τελευταίες τρεις σεζόν άλλαξε πλάνα γι άλλη μια φορά και καταπιάστηκε με κοινωνικά θέματα, επισημαίνοντάς μας μέσα από τη συχνότητα του ΑΝΤ1 ότι, κατά τη δική της ματιά, αξίζει να δούμε!

Ελένη Ράντου: Η γλυκιά ηθοποιός είχε περάσει στη συγγραφή από τη δεκαετία του 90, όταν μας παρουσίασε το κωμικό σίριαλ «Αχ Ελένη». Έπειτα έγραψε μόνο θεατρικά έργα. Αυτόν το χειμώνα οι σινεφίλ έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν στις σκοτεινές αίθουσες την πρώτη της κινηματογραφική απόπειρα «Πεθαίνω για σένα».

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος: Ο συμπαθής ηθοποιός, που πήρε αρκετά εύσημα τόσο στην τηλεόραση όσο και στο θέατρο και το σινεμά, φέτος μας παρουσιάζει την πρώτη του κινηματογραφική ταινία, το σενάριο της οποίας έγραψε ο ίδιος και τιτλοφορείται «Βank Βang».

Μυρτώ Κοντοβά: Η γνωστή δημοσιογράφος δοκίμασε αρχικά την τύχη της γράφοντας στίχους. Πέρυσι μας εξέπληξε ευχάριστα ξετυλίγοντάς μας ένα ακόμη ταλέντο της, αυτό της συγγραφής. Τα «Υπέροχα πλάσματά» της στον Alpha αγαπήθηκαν ιδιαίτερα, γι αυτό και τον Ιανουάριο του 2009 θα μας συστήσει το δεύτερο τηλεοπτικό παιδί της, αυτή τη φορά όμως από τη συχνότητα του Mega.