Ναταλία Λιονάκη: Τα νεότερα για τη ζωή της ως μοναχή Φεβρωνία στην Κένυα

21.02.2024
Ναταλία Λιονάκη: Τα νεότερα για τη ζωή της ως μοναχή Φεβρωνία στην Κένυα
Photo: NDP Photo Agency
«Ζωή ξανά», «Βέρα στο δεξί», «Φιλοδοξίες», «Η ώρα η καλή»... Μερικές μόνο από τις δουλειές στις οποίες συμμετείχε η Ναταλία Λιονάκη πριν εγκαταλείψει τα εγκόσμια τον Μάιο του 2009.

Μετά από ένα μικρό διάλειμμα όπου επέστρεψε στην κοσμική ζωή και το πατρικό της σπίτι εξαιτίας προβλημάτων υγείας που είχε η μητέρα της (το 2010), η Ναταλία Λιονάκη παραμένει ολοκληρωτικά αφοσιωμένη στον Θεό και μάλιστα, όπως αποκάλυψε ρεπορτάζ της εκπομπής Πρωινό, βρίσκεται στην Κένυα.

Η αδελφή Φεβρωνία, όπως είναι το όνομά της εν Χριστώ, χειροτονήθηκε το 2017 στην Κένυα και συγκεκριμένα στην περιοχή Κισούμου, όπου και βρίσκεται ακόμη, όπως επιβεβαιώνει και ο επίσκοπος της Κένυας, Μάρκος ο οποίος μίλησε στο «Πρωινό».

«Έχει χρόνια που βρίσκεται μαζί με άλλες μοναχές εκεί η μοναχή Φεβρωνία», είπε ο επίσκοπος ενώ σε πιο συγκεκριμένες ερωτήσεις της δημοσιογράφου απάντησε: «Ξέρω μόνο ότι υπάρχει, δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με το ιστορικό της. Τώρα με τις μοναχές που είναι εκεί μας βοηθούν στο έργο μας, φτιάχνουν το μοναστήρι».

fevronia.jpg

Σχετικά με το αν μπορεί να φύγει κανείς από εκεί, αν δηλαδή η ίδια επέστρεψε (όπως ειπώθηκε κάποια στιγμή) στην Ελλάδα και του δικούς της, ο ιερωμένος εξήγησε πως «Δεν μπορεί να φύγει από εκεί, είναι εκεί για αρκετό καιρό. Η ζωή τους είναι εκεί. Όταν αφιερώνεται κάποιος στο έργο της εκκλησίας, παραμένει στο μοναστήρι του, εκτός, βέβαια, αν για κάποια επείγουσα δουλειά χρειαστεί να πάει στο εξωτερικό».

Νίκος Χορταρέας: Ο γνωστός τηλεαστρολόγος ξεκινά μια νέα ζωή σε μοναστήρι - Η πρώτη φωτογραφία του ως μοναχός

«Είναι ευτυχισμένη εκεί;», επέμενε η δημοσιογράφος, αλλά ο επίσκοπος ήταν ξεκάθαρος. «Δεν θα ήθελα να μιλήσω προσωπικά για τη συγκεκριμένη μοναχή. Μπορώ να μιλήσω γενικά για όλες. Οι τρεις μοναχές που έχουμε είναι ευτυχισμένες, χαρούμενες γιατί ζουν τον Χριστό. Επιβιώνουν, όπως είπα, την Ορθοδοξία, την προσευχή. Εξάλλου η ζωή τους είναι ησυχαστική».

6 διάσημοι του Χόλιγουντ με ιδιορρυθμίες που ούτε καν είχες φανταστεί

Στη φωτογραφία κάτω η Ναταλία Λιονάκη με τον Μάριο Ιορδάνου με τον οποίο υπήρξαν παντρμένοι για πέντε χρόνια πριν χωρίσουν το 2008, από όπου και το στιγμιότυπο. Η απόφαση για να εγκαταλείψει τα εγκόσμια ήρθε λίγους μήνες μετά τον χωρισμό τους, όμως η ίδια διέψευσε τα σενάρια που την ήθελαν να προχωρεί στο μεγάλο βήμα εξαιτίας αυτού, μιλώντας δημόσια 4 μήνες μετά τον εγκλεισμό της στο μοναστήρι. «Το τονίζω... ούτε ερωτική απογοήτευση ήταν! Με τον Μάριο είχαμε μια σχέση, χωρίσαμε φιλικότατα, με πάρα πολλή αγάπη, χωρίς καμία παρεξήγηση, χωρίς υπονοούμενα, χωρίς διφορούμενα, χωρίς κρατούμενα», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

lionaki.jpg

Reese Witherspoon: Μίλησε για την ανάγκη να περιορίσουμε τις φιλίες μετά τα 40 μας

«Εγώ επέλεξα αυτόν τον τρόπο ζωής, αλλά αυτό που θέλω να τονίσω, να υπογραμμίσω, να φωνάξω, είναι ότι ήταν συνειδητή, προσωπική μου επιλογή, ανεπηρέαστη, αυτόβουλη, εκούσια. Ούτε ήταν ερωτική απογοήτευση, αλλά ούτε και λόγω εργασιακής ανασφάλειας. Ευτυχώς, κάθε χρόνο είχα δουλειά», είχε τονίσει τότε η ηθοποιός η οποία, βέβαια, είχε αναφερθεί και στη μεγάλη δυσκολία που αντιμετώπιζαν οι γονείς της να το δεχτούν.

«Είμαι πολύ καλά. Είμαι πολύ ευτυχισμένη, πλήρης, γεμάτη. Ξέρω πως είναι δύσκολο σε όλους να το καταλάβουν αυτό. Στη μητέρα μου είναι το πιο δύσκολο και στον πατέρα μου, το ξέρω. Τους υπεραγαπώ, αλλά καταλαβαίνω ότι δεν μπορούν να καταλάβουν, απλώς πονάω πάρα πολύ που συμβαίνουν όλα αυτά», έλεγε τότε.

Τελευταία τροποποίηση στις 21.02.2024 - 16:03