Ειρήνη Νικολοπούλου: «Απολύθηκα γιατί δεν υπέκυψα σε σεξουαλική παρενόχληση»

14.12.2023
Ειρήνη Νικολοπούλου: «Απολύθηκα γιατί δεν υπέκυψα σε σεξουαλική παρενόχληση»
Για άσχημες περιόδους της ζωής της μίλησε η γνωστή δημοσιογράφος.

Καλεσμένη στην εκπομπή «Στούντιο 4» βρέθηκε καλεσμένη η Ειρήνη Νικολοπούλου την Πέμπτη 14/12 και, μεταξύ άλλων, παραδέχτηκε ότι της αρέσει το κίνημα #metoo γιατί κι εκείνη έχει περάσει παρόμοιες εμπειρίες με μεγάλη ένταση στο παρελθόν.

«Τότε η δημοσιογραφία ήταν ένα καθαρά ανδροκρατούμενο επάγγελμα. Σιγά σιγά ξεκινήσαμε να μπαίνουμε και οι γυναίκες και τώρα μπορεί και να υπερτερούμε. Με έβλεπαν σαν γυναίκα, μου έκαναν σεξιστικά σχόλια», είπε η δημοσιογράφος, ενώ παραδέχτηκε το εξής: «Έχω φάει μεγάλη κακοποίηση σεξουαλική και παρενόχληση μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο. Ήταν μέρος μια καταστροφικής εμπειρίας έτσι έφυγα από τις εφημερίδες, με πάρα πολύ κλάμα, με πάρα πολύ στενοχώρια. Όταν έσκασε το metoo χάρηκα πάρα πολύ γιατί όλο αυτό το έχω ζήσει», είπε η Ειρήνη Νικολοπούλου η οποία έχει κι άλλες φορές μιλήσει για αντίστοιχες εμπειρίες της.

Ζέτα Δούκα και Δώρα Χρυσικού: Νέες δίκες για το θέμα με Γιώργο Κιμούλη - Τι λέει ο δικηγόρος του

«Με κολλούσαν στον τοίχο», είπε κάποια στιγμή και θυμήθηκε πως πήγαινε Πρωτομαγιά και έβλεπε ότι δεν δούλευε κανείς, «απλά ήθελε ο διευθυντής να είμαστε μόνοι». «Στο τέλος απολύθηκα επειδή δεν υπέκυψα σε αυτά που μου ζητούσαν. Όταν το είπα μου είπαν “έτσι είναι τα πράγματα”», είπε η Ειρήνη Νικολοπούλου τονίζοντας επίσης πως δεν ήθελε να είναι ούτε «κομματόσκυλο».

Τελευταία τροποποίηση στις 14.12.2023 - 18:07