Η Ελεονώρα Μελέτη ποζάρει με σημάδια ξυλοδαρμού στο πρόσωπό της για έναν πολύ σοβαρό λόγο

25.10.2023
Η Ελεονώρα Μελέτη ποζάρει με σημάδια ξυλοδαρμού στο πρόσωπό της για έναν πολύ σοβαρό λόγο
Μία ανάρτηση - γροθιά στο στομάχι για την παρουσιάστρια. Μερικές σκέψεις που αποτελούν τροφή για περαιτέρω σκέψη και ανάλογες πράξεις!

Ιδιαίτερα ενεργή στα social media η Ελεονώρα Μελέτη, ειδικά όταν υπάρχει αφορμή κοινωνικού περιεχομένου, όπως η συγκρικένη φορά.

Μία νέα σειρά podcasts έχει ξεκινήσει η παρουσιάστρια με τίτλο «Μελέτησέ το». Αυτή τη φορά είχε καλεσμένη τη δημοφιλή ψυχολόγο, ψυχοθεραπεύτρια Δρ. Άννα Κανδαράκη. Οι δυο τους εμπλέκονται σε μια συζήτηση για το τι είναι η συναισθηματικη κακοποίηση, πως αναγνωρίζεται, τι πρέπει να κάνεις αν την υφίστασαι, ποιος είναι ο θύτης. Με αυτή την αφορμή, λοιπόν, η Ελεονώρα Μελέτη μοιράστηκε 2 φωτογραφίες τις οποίες συνόδευσε με τα ανάλογα λόγια δίνοντας τη σημασία που τους πρέπει.

Ελεονώρα Μελέτη: Η αδημοσίευτη φωτογραφία από τον γάμο της και οι προβλέψεις της στα... χαρτιά

«Πάμε να καταλάβουμε μαζι κάποια πραγματάκια», ξεκινά τη μακροσκελή της ανάρτηση η Ελεονώρα μελέτη.

«Στη πρώτη φωτογραφία: Σωματική κακοποιηση: είναι αυταπόδεικτη. Αυτό που βλέπεις αυτό είναι. Ο θύτης ασκεί σωματική βία. προκαλεί: σωματικό κ ψυχικό πόνο».

meleti.jpg

«Στη δεύτερη φωτογραφία: Συναισθηματικη κακοποιηση. Είναι αυτό που ΔΕΝ βλέπεις όταν ΒΛΕΠΕΙΣ τον άλλον. Είναι το ξύλο της ψυχής. Δεν φαίνεται. Δεν αποδεικνύεται».

meleti1.jpg


«Ο θύτης ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ασκεί ΛΕΚΤΙΚΗ και ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ βία
ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ,
ΤΑΠΕΙΝΩΝΕΙ,
ΥΠΟΤΙΜΑ,
ΕΚΦΟΒΙΖΕΙ,
ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ,
ΚΡΙΝΕΙ,
ΕΠΙΚΡΙΝΕΙ,
ΧΕΙΡΑΓΩΓΕΙ
ΜΑΤΑΙΩΝΕΙ …

Συχνά η συναισθηματική κακοποιηση γίνεται ΣΥΓΚΑΛΥΜΜΕΝΑ με όλα τα παραπάνω να τεκμηριώνονται ως κινήσεις «για το καλό» του άλλου. Πριν επιλέξεις να αμφισβητήσεις τα συναισθήματα ή την εξομολόγηση ενός ανθρώπου που δηλώνει θύμα, πρόσεξε μη γίνεις κ εσυ θύμα της "ΕΛΑΧΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ" θεωρώντας πως το θύμα "ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙ" κάτι, ή πως το θύμα "ΥΠΕΡΒΑΛΛΕΙ". Η ελαχιστοποίηση εξάλλου , είναι κ αυτή εργαλείο της συναισθηματικής κακοποίησης»

Εριέττα Κούρκουλου Λάτση για Me Too: "Τρόμαξα τόσο πολύ, που δεν είπα τίποτα"


«Τώρα που σιγά σιγά το περιγράφουμε, μήπως έχεις υπάρξει κ εσυ θύμα;», γράφει η Ελεονώρα Μελέτη και δίνει τροφή για σκέψη!

{https://www.instagram.com/p/Cy0QmfGMcPH/}

Τελευταία τροποποίηση στις 25.10.2023 - 18:17