Εριέττα Κούρκουλου Λάτση για Me Too: "Τρόμαξα τόσο πολύ, που δεν είπα τίποτα"

13.06.2023
Εριέττα Κούρκουλου Λάτση για Me Too: "Τρόμαξα τόσο πολύ, που δεν είπα τίποτα"
Μια ιδαίτερη "ανακάλυψη" έκανε η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση για ένα από τα πολύ σημαντικά ζητήματα του σήμερα και μοιράστηκε μία ιστορία που τη συγκλόνισε.

Ιδιαίτερα δραστήρια στα social media η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση δεν διστάζει να τοποθετηθεί δημόσια για κάθε ζήτημα που την ενδιαφέρει προκειμένου να μοιραστεί σκέψεις, συναισθήματα και εμπειρίες που ενδεχομένως να βοηθήσουν κάποιους να εκφραστούν ανάλογα ή να αλλάξουν κάποια κακώς κείμενα.

Μέσα από τη σημερινή της ανάρτηση, η μοναχοκόρη του αείμνηστου Νίκου Κούρκουλου και της Μαριάννας Λάτση ομολόγησε δημόσια πως δεν είχε καταλάβει την πραγματική αξία του κινήματος Me Too και ότι είχε περιοριστεί στην σημασία που έχει για τα θύματα και τον καθοριστικό ρόλο που παίζει στην απόδοση της δικαιοσύνης απέναντι στον δράστη. Τα μηνύματα που επικοινωνούσε όμως, τα εξελάμβανε ως αυτονόητα, μέχρι χθες τουλάχιστον, που άκουσε σε ένα ραντεβού την εξής φράση, από μια σπουδαγμένη κατά τα άλλα γυναίκα της ηλικίας μου, της οποίας το επάγγελμα έχει να κάνει με το “life coaching“ και την αποδοχή και αποκατάσταση της αγάπης του γυναικείου σώματος από κοπέλες που αντιμετωπίζουν διαφόρων ειδών διαταραχές.

Η Έλλη Στάη για το Me Too και το πρόσωπο που δεν αποκάλυψε ποτέ

"Έλεος πια με το me too! Εάν φορέσεις μίνι θα σε βιάσουν… λογικό είναι. Έτσι είναι η φύση".

"Και τρόμαξα. Τρόμαξα τόσο πολύ, που δεν είπα τίποτα. Ποιος; Εγώ, που υποτίθεται ότι υποστηρίζω τα πιστεύω και τις αξίες μου όποιες και να είναι οι συνέπειες!", παραδέχτηκε η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση τονίζοντας πως ήταν τόσο μεγάλο το σοκ, που της πήρε ώρες να το επεξεργαστεί και να επικοινωνήσει μαζί της τηλεφωνικά για να της τονίσει ότι θα έπρεπε να αλλάξει επάγγελμα!

"Δεν περίμενα ποτέ ότι μια ΓΥΝΑΙΚΑ θα δικαιολογούσε σε μια άγνωστη (γιατί αυτό ήμουν για εκείνη) τον βιασμό άλλων γυναικών. Δεν περίμενα ποτέ ότι μια ΓΥΝΑΙΚΑ που έχει κάνει επάγγελμα την 'ενδυνάμωση' άλλων γυναικών θα είχε τέτοιες απόψεις", λέει η Εριέττα, "Κατάλαβα ότι τα αυτονόητα, μάλλον δεν είναι αυτονόητα!"

"Κατάλαβα, ότι το κίνημα Me Too είναι πιο σημαντικό από ότι μπορούσα ποτέ να φανταστώ για πάρα πολλούς λόγους. Ένας από αυτούς, είναι ότι ο καθένας χτίζει πια ότι εικόνα θέλει και ασκεί επιρροή που πολλές φορές μπορεί να είναι καταστροφική. Κατάλαβα επιτέλους, ότι χάρη στο κίνημα Me Too, θα μάθουν οι κόρες μας ότι έχουν το δικαίωμα να φοράνε ότι γουστάρουν. Κατάλαβα ότι χάρη στο κίνημα αυτό, εάν αυτή η γυναίκα γίνει ποτέ μητέρα ενός κοριτσιού και αυτό το κοριτσάκι υποστεί κακοποίηση, θα βρει μια κοινότητα ανθρώπων που θα την υποστηρίξουν και θα της κάνουν ΞΕΚΑΘΑΡΟ ότι δεν έφταιγε εκείνη!" καταλήγει η ανάρτηση δίνοντας περισσή τροφή για σκέψη.

Εριέττα Κούρκουλου Λάτση: Η απίστευτα συγκινητική ανάρτηση που μοιράστηκε για τα γενέθλια του γιου της

{https://www.instagram.com/p/CtbSRubo2s_/}

Οι σκέψεις της 30χρονης επιχειρηματία και ακτιβίστριας για τα δικαιώματα των ζώων και για τη vegan διατροφή (μεταξύ άλλων) έγιναν δεκτές με μεγα΄λη θέρμη στο Instagram ενώ μεταξύ των σχολίων που ακολούθησαν την ανάρτηση ξεχω΄ριζουμε αυτά της Ζέτας Δούκα και της Πέγκυς Ζήνα που συμφωνούν και επαυξάνουν!

erietta-2_1.jpg

Τελευταία τροποποίηση στις 13.06.2023 - 16:38