Η Έλλη Στάη για το Me Too και το πρόσωπο που δεν αποκάλυψε ποτέ

18.10.2022
Η Έλλη Στάη για το Me Too και το πρόσωπο που δεν αποκάλυψε ποτέ
«Τώρα που επανήλθε το θέμα κι άνοιξαν οι ασκοί του αιόλου έστω και καθυστερημένα, είχα πάλι μια συζήτηση με μία εξαιρετική συνάδελφο, η οποία με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ξέρω σε τι αναφέρεσαι...»

Στην μεγάλη πρεμιέρα της εκπομπής «Μεγάλη Εικόνα» με την Νίκη Λυμπεράκη βρέθηκε καλεσμένη η Έλλη Στάη. Η σιδηρά κυρία των ειδήσεων αναφέρθηκε στην πορεία της, την οικογένεια της αλλά και στις αποκαλύψεις που είχε κάνει για το Me Too μιλώντας πρώτη ουσιαστικά για την εμπειρία που βίωσε στο ξεκίνημα της. Η ίδια στάθηκε στο πρόσωπο λέγοντας πως αποφάσισε να μην πει το όνομα του γιατί αυτό θα έπρεπε να γίνει μόνο στην περίπτωση που υπήρχε μια συσπείρωση γυναικών.

«Δεν θέλω να κάνω υποθέσεις γιατί θα μας στενοχωρήσω, επειδή θα μιλήσουμε για το χώρο μας. Όταν ξέσπασε το Me Too καθυστερημένα στην Ελλάδα, θυμήθηκαν κάποιοι συνάδελφοι ότι είχα δώσει μία συνέντευξη στον Αντώνη Σρόιτερ, που με είχε ρωτήσει για αυτά τα θέματα κι είχα περιγράψει χωρίς να λέω το όνομα, τι μου είχε συμβεί στα νιάτα μου σε μεγάλο μέσο ενημέρωσης και ποια στάση είχα κρατήσει. Δεν είχε ασχοληθεί κανείς τι και πως, το είδα λίγο κουτσομπολίστικα στο διαδίκτυο. Τώρα που επανήλθε το θέμα κι άνοιξαν οι ασκοί του αιόλου έστω και καθυστερημένα, είχα πάλι μια συζήτηση με μία εξαιρετική συνάδελφο, η οποία με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ξέρω σε τι αναφέρεσαι. Άρχισε να μου αραδιάζει και τη δική της εμπειρία κι άλλα ονόματα γνωστών μας γυναικών, οι οποίες είχα υποστεί τα ίδια πράγματα στον ίδιο χώρο» δήλωσε η Έλλη Στάη.

«Της λέω θέλεις αυτές οι 15-20 γυναίκες να γράψουμε κάτι μαζί και να είμαι η πρώτη εγώ που θα πει το όνομα; Δεν υπήρξε συνέχεια κι απάντηση. Καμία γυναίκα. Με νύξη γιατί υπάρχουν πράγματα, τα οποία είναι ηλίου φαεινότερο που είναι, τι είναι και ποιος. Είπα στον εαυτό μου δεν θα πεις εσύ το όνομα γιατί δεν μπορεί να μην υπάρχει μια συσπείρωση γυναικών του χώρου» πρόσθεσε η Έλλη Στάη.

Δείτε το βίντεο: