Πόλεμος στο Ισραήλ: Με δάκρυα στα μάτια περιγράφει την κατάσταση η Netta, νικήτρια της Eurovision 2018

10.10.2023
Πόλεμος στο Ισραήλ: Με δάκρυα στα μάτια περιγράφει την κατάσταση η Netta, νικήτρια της Eurovision 2018
Στον Γιάννη Πουλόπουλο και την εκπομπή Super Κατερίνα μίλησε η ισραηλινή τραγουδίστρια που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα νότια της χώρας.

Η πολύπαθη περιοχή της Μέσης Ανατολής «βράζει» ξανά. Ισραήλ και Παλαιστίνη βρίσκονται για ακόμη σε πόλεμο και στην εποχή της εικόνας και της πληροφόρησης, ο κόσμος όλος παρακολουθεί με δέος έναν πόλεμο σε απευθείας μετάδοση.

Η Netta, την οποία γνωρίσαμε ευρύτερα όταν το 2018 κέρδισε τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision για λογαριασμό της χώρας της, του Ισραήλ, βρίσκεται εκεί και παρόλο που, όπως παραδέχτηκε, δεν έχει χάσει κανέναν δικό της άνθρωπο, νιώθει συγκλονισμένη και περιγράφει τι βιώνει μην μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της.

«Είναι δύσκολο να το περιγράψει κανείς αυτή τη στιγμή», λέει η Netta, συμπληρώνοντας ότι η πραγματικοτητα ξεπερνάει και τον χειρότερο εφιάλτη που μπορεί να φανταστεί κανείς. Γυναίκες, παιδιά και άντρες κρατούνται όμηροι. Συμπεριφέρονται σαν ζώα. Υπάρχουν βομβαρδισμοί πάνω από τον ουρανό. Σπίτια έχουν καεί, αμάξια έχουν καεί. «Είμαστε σε εμπόλεμη ζώνη αυτή τη στιγμή», λέει η τραγουδίστρια και τονίζει πως παρόλο που τοο Ισραήλ γνωρίζει πώς να αντιμετωπίσει καταστάσεις τρομοκρατίας, αυτό είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο», συνεχίζει και η φωνή της «λυγίζει».

Μπορεί κανείς από την οικογένειά της να μην έχει χάσει τη ζωή του, όπως λέει όμως έχουν απαγάγει ανθρώπους που γνωρίζει και δεν αντέχει τη στιγμή που το μοιράζεται.

«Είναι πολύ σκληρό… Είναι κάτι που ξεπερνάει τον εφιάλτη, είναι μια ταινία τρόμου! Οι σκηνές που έχω δει είναι απίστευτες. Σπίτια έχουν καεί ολοσχερώς. Υπάρχει αίμα. Δεν θέλω να πληγώσω τον εαυτό μου, μιλώντας για αυτό. Δεν έχουν έλεος! Δεν υπάρχει ανθρωπιά. Φοβάμαι πολύ. Δεν γνωρίζω τίποτα για τον πόλεμο, γνωρίζω από αγάπη και μουσική», λέει η Netta ζητώντας από όλους, «απλά να διαδώσουν την αλήθεια».

Τελευταία τροποποίηση στις 10.10.2023 - 15:51